Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 
323 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 20


  Reply # 650418 4-Jul-2012 08:06 Send private message


To do this press Active, 1, 4, 0795 Select. (I think 'Select' needs to be fairly quick after the 0759)  

Note the typo above, should be 0759 not 0795



955 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 64

Trusted

  Reply # 650424 4-Jul-2012 08:35 Send private message

tkr001:

To do this press Active, 1, 4, 0795 Select. (I think 'Select' needs to be fairly quick after the 0759)  

Note the typo above, should be 0759 not 0795


Awesome thanks very much for that - will give it a go when I get home and report back.

197 posts

Master Geek
+1 received by user: 18


  Reply # 650504 4-Jul-2012 10:30 Send private message

tkr001:

To do this press Active, 1, 4, 0795 Select. (I think 'Select' needs to be fairly quick after the 0759)  

Note the typo above, should be 0759 not 0795


Woops! My bad! At least I got it right second time in post ;)

Guess that's what you get for posting at midnight.... ZZzzzz



955 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 64

Trusted

  Reply # 651184 5-Jul-2012 11:21 Send private message

OK well this did not go well last night. For some reason, as soon as I connected the cable between the splitter and the MySky HDi unit, the other Sky box lost its signal and gave the rain fade message. I'm really confused now as this did not happen when I was trying it the previous night (except momentarily when attaching / unattaching connections).

I can't believe I'm beaten by this but I don't know what I'm doing wrong. Seems to me like what I'm doing is exactly the same as a Sky Multiroom install essentially so should work.

4923 posts

Uber Geek
+1 received by user: 155

Trusted

  Reply # 651192 5-Jul-2012 11:33 Send private message

As above, if only one unit works at the first location then you'll need to look at the settings of the unit that doesn't.

Possible options are:
wrong LNB settings, most likely.
2nd box has the right LNB settings but is not setup to power the LNB, hence it won't work when it's the only box connected.
The SKY card has been unconnected too long and will need to be reactivated in a working box over night. Swapping SKY cards should rule this out? (I'm not a SKY subscriber so don't know how this bit works).

The guidance given by others above is correct. Plug in the box that works and take note of the LNB settings. Plug in the box that doesn't work and set it to the same settings. That should get both boxes working in the one location. Then install a box to the second location and install your splitter as described earlier.

197 posts

Master Geek
+1 received by user: 18


  Reply # 651620 6-Jul-2012 01:11 Send private message

steve98: OK well this did not go well last night. For some reason, as soon as I connected the cable between the splitter and the MySky HDi unit, the other Sky box lost its signal and gave the rain fade message. I'm really confused now as this did not happen when I was trying it the previous night (except momentarily when attaching / unattaching connections).

I can't believe I'm beaten by this but I don't know what I'm doing wrong. Seems to me like what I'm doing is exactly the same as a Sky Multiroom install essentially so should work.


Hey Steve. From what you describe here it sounds to me like maybe your HDi box has got the 22kHz tone switch set to 'ON' which would mean as soon as you connect the HDi box, the LNB switches to Optus C1/D3 from D1 and therefore drops the signal, (this assumes a Sky 'Dual throat' LNB or course)

Could you connect each box seperately, one after the other, and post all the settings for each on the 'LNB Setup' menu.  That may make it easier to pinpoint what's up as it does sound like something to do with the LNB settings.



955 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 64

Trusted

  Reply # 652041 6-Jul-2012 18:33 Send private message

OK I am pressing ACTIVE, 1, 4, 0759, Select but nothing happens.

As soon as I press ACTIVE the screen says "Updating Listings... Please Wait..." and that's it. The SKY box itself blinks a light at each key press so I know it is 'seeing' the key presses, but no settings screen is coming up.

This is a nightmare! Any other ideas?

Cheers

1599 posts

Uber Geek
+1 received by user: 62


  Reply # 652064 6-Jul-2012 19:27 Send private message

steve98: OK I am pressing ACTIVE, 1, 4, 0759, Select but nothing happens.


This thread may help.
http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=106&topicid=42397


197 posts

Master Geek
+1 received by user: 18


  Reply # 652153 7-Jul-2012 00:19 Send private message

steve98: OK I am pressing ACTIVE, 1, 4, 0759, Select but nothing happens.

As soon as I press ACTIVE the screen says "Updating Listings... Please Wait..." and that's it. The SKY box itself blinks a light at each key press so I know it is 'seeing' the key presses, but no settings screen is coming up.

This is a nightmare! Any other ideas?

Cheers



So you can't even get into the menus?  Maybe try this:

http://www.skytv.co.nz/Default.aspx?tabid=1479&art_id=34453







955 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 64

Trusted

  Reply # 652176 7-Jul-2012 08:31 Send private message

tangerz:
steve98: OK I am pressing ACTIVE, 1, 4, 0759, Select but nothing happens.

As soon as I press ACTIVE the screen says "Updating Listings... Please Wait..." and that's it. The SKY box itself blinks a light at each key press so I know it is 'seeing' the key presses, but no settings screen is coming up.

This is a nightmare! Any other ideas?

Cheers



So you can't even get into the menus?  Maybe try this:

http://www.skytv.co.nz/Default.aspx?tabid=1479&art_id=34453






Ah. The correct sequence was Setup, 4, 4, 0759, Select. Set the LNB to match the other decoder and turned off the 22Khz tone and bang - both working. 

Thanks everyone for your help!

1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic




Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





Trending now »

Hot discussions in our forums right now:

Smoke billows from Auckland mall after "explosion" - Westfield West City
Created by freitasm, last reply by hio77 on 27-Feb-2015 19:33 (41 replies)
Pages... 2 3


Why does Lightbox have a suicide wish?
Created by dafman, last reply by NonprayingMantis on 2-Mar-2015 19:52 (90 replies)
Pages... 4 5 6


Galaxy s6 announcement and owners thread
Created by Shoes2468, last reply by Sideface on 2-Mar-2015 20:22 (59 replies)
Pages... 2 3 4


Privacy concerns on returning faulty microSDXC
Created by dpw, last reply by networkn on 2-Mar-2015 15:39 (29 replies)
Pages... 2


HTC One M9 (2015) Announcement and Discussion
Created by Dingbatt, last reply by markl on 2-Mar-2015 17:51 (39 replies)
Pages... 2 3


Uber Taxi Rides - $10 off first ride.
Created by kiwijunglist, last reply by gzt on 1-Mar-2015 23:38 (18 replies)
Pages... 2


The Evil that is ISIS
Created by networkn, last reply by joker97 on 28-Feb-2015 22:47 (201 replies)
Pages... 12 13 14


Spark Open Term Plan Changes? (27/2)
Created by taneb1, last reply by funnyfela on 28-Feb-2015 15:03 (37 replies)
Pages... 2 3



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.