Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.



90 posts

Master Geek


Topic # 57001 31-Jan-2010 09:35 Send private message

Is anyone else having a slow time on Telecom Xtra Jetstream?  We normally get about 5MB/s which is great  but over the last few days, we're lucky to get 500Kb/s.  I've rebooted the router and made sure my usage is under the limit.  It's makes watching YouTube and downloading practically impossible.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3
2333 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4

Trusted

  Reply # 294823 31-Jan-2010 11:00 Send private message

Working fine here.

Can you post you're modem stats and I'm sure someone will be able to help?

nzbnw







233 posts

Master Geek


  Reply # 294846 31-Jan-2010 12:55 Send private message

Litespeed: Is anyone else having a slow time on Telecom Xtra Jetstream?  We normally get about 5MB/s which is great  but over the last few days, we're lucky to get 500Kb/s.  I've rebooted the router and made sure my usage is under the limit.  It's makes watching YouTube and downloading practically impossible.


Mine seems to be running at it's usual speed





Robert

www.virtualofficesolutions.co.nz



______________________________________________________

233 posts

Master Geek


  Reply # 294848 31-Jan-2010 12:56 Send private message

Litespeed: Is anyone else having a slow time on Telecom Xtra Jetstream?  We normally get about 5MB/s which is great  but over the last few days, we're lucky to get 500Kb/s.  I've rebooted the router and made sure my usage is under the limit.  It's makes watching YouTube and downloading practically impossible.


Mine seems to be running at it's usual speed





Robert

www.virtualofficesolutions.co.nz



______________________________________________________

2333 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4

Trusted

  Reply # 294849 31-Jan-2010 12:57 Send private message

Edit wrong thread!












90 posts

Master Geek


  Reply # 294851 31-Jan-2010 12:59 Send private message


Yeah I get some decent results from SpeedTest too (got 14MB/s form one server!) but things are still sluggish.  I might need to look elsewhere for a culprit.




90 posts

Master Geek


  Reply # 294860 31-Jan-2010 13:07 Send private message

Just did a speedtest to Citylink in WLG where I am:





That can't be right.

3916 posts

Uber Geek
+1 received by user: 20

Moderator
Trusted
Subscriber

  Reply # 294862 31-Jan-2010 13:09 Send private message

Telecom do not peer with the host of the Wellington speedtest, so you your traffic is actually going via the USA.

So always perform a test via Auckland.

Nate wants an iphone
3845 posts

Uber Geek
+1 received by user: 3

Mod Emeritus
Trusted
Subscriber

  Reply # 294863 31-Jan-2010 13:09 Send private message

The Wellington speedtest server is hosted by Citylink, so will appear 'slower' due to your data taking the scenic route to the Citylink network (think US and back).




webhosting |New Zealand connectionsgeekzone IRC chat
Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!



90 posts

Master Geek


  Reply # 294869 31-Jan-2010 13:20 Send private message

Hmmm, still pretty poor:












1090 posts

Uber Geek
+1 received by user: 155


  Reply # 294881 31-Jan-2010 13:34 Send private message

have you tried unplugging any connected phones in the house also what are you syncing at to the exchange





233 posts

Master Geek


  Reply # 294905 31-Jan-2010 15:16 Send private message

Litespeed: Hmmm, still pretty poor:







For comparison purposes,  if I use Wellington from ChCh I get





and Auckland from ChCh for me is





Robert

www.virtualofficesolutions.co.nz



______________________________________________________

1090 posts

Uber Geek
+1 received by user: 155


  Reply # 294907 31-Jan-2010 15:24 Send private message


Big time to welly err i mean USA :P





93 posts

Master Geek


  Reply # 294950 31-Jan-2010 16:45

My Big time has been very slow as of the last few weeks, and on checking the router log many reboots. Even in the morning with just one computer connected Youtube is stop start, so much for the Youtube cache. At peak times web loads for international is slow, then fast, then nothing and then the pages are not formated correctly I guess this is the URL cache in action.

z2k

215 posts

Master Geek

Trusted

  Reply # 294963 31-Jan-2010 17:13 Send private message

tunafish: My Big time has been very slow as of the last few weeks, and on checking the router log many reboots. Even in the morning with just one computer connected Youtube is stop start, so much for the Youtube cache. At peak times web loads for international is slow, then fast, then nothing and then the pages are not formated correctly I guess this is the URL cache in action.


If the router is randomly rebooting wouldn't that suggest a faulty router?

To take advantage of the youtube cache, if the video starts buffering just refresh the page.. also make sure you have the most recent flash update from adobe.

7631 posts

Uber Geek
+1 received by user: 253

Trusted
Subscriber

  Reply # 295052 31-Jan-2010 23:55 Send private message

tunafish: My Big time has been very slow as of the last few weeks, and on checking the router log many reboots. Even in the morning with just one computer connected Youtube is stop start, so much for the Youtube cache. At peak times web loads for international is slow, then fast, then nothing and then the pages are not formated correctly I guess this is the URL cache in action.


Sounds more like a problem with your line or modem than a Telecom problem.

 1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic




Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:




News »

Trending now »
Hot discussions in our forums right now:

MH 17 "shot down" all dead
Created by joker97, last reply by turnin on 22-Jul-2014 16:56 (196 replies)
Pages... 12 13 14


PB Computers experiences
Created by KiwiNZ, last reply by paulmilbank on 23-Jul-2014 11:32 (20 replies)
Pages... 2


Huge Fuss, didn't even make it a year.
Created by networkn, last reply by Glassboy on 22-Jul-2014 19:50 (121 replies)
Pages... 7 8 9


Skinny's new aggressive ad campaign
Created by Yabanize, last reply by Yabanize on 22-Jul-2014 23:35 (52 replies)
Pages... 2 3 4


Insulation - good deals?
Created by Fred99, last reply by Handle9 on 19-Jul-2014 18:08 (15 replies)

Telecom and temporarily moving
Created by Tel69, last reply by NonprayingMantis on 19-Jul-2014 21:34 (12 replies)

Cunliffe on Holiday
Created by networkn, last reply by trig42 on 23-Jul-2014 09:02 (34 replies)
Pages... 2 3


Those were the days......Xtra Jetstream plans 10 yrs ago
Created by clinty, last reply by tdgeek on 23-Jul-2014 11:43 (31 replies)
Pages... 2 3



Geekzone Live »
Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.