Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.



13 posts

Geek


Topic # 111754 14-Nov-2012 07:11 Send private message

Hi there, new to the forums

this week we've been having issues with our broadband connection


our modem/router is a NetComm NB6Plus4Wn with latest firmware
sometime last week  i got woken to say the net wasnt working, so i turned the router off for 30 seconds then turned it back on, all was fine.

then it happened again, having to get up and reset the router; twice in some cases to get it working.

before having to reset the router, the power/adsl/ppp lights were all green

i've had to reset it the last three days

i've tried other DNS server as suggested on another forum, and using google DNS servers it worked for 3 days or so but then it lost connection even though all 3 lights were green

reverted to auto get the DNS servers for now

prior to this the router has been rock solid for the year we've had the device

Can i assume this is related to this thread i was notified about??
http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=39&topicid=111509

thanks

Create new topic
16361 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1341

Trusted
Vodafone NZ

  Reply # 716778 14-Nov-2012 07:14 Send private message

Have you done a isolation test? Never assume anything






13 posts

Geek


  Reply # 716780 14-Nov-2012 07:18 Send private message

no i havent

how do i do  that??
the connection is fine during the day, it seems to drop late at night

BDFL
49641 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4471

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 716782 14-Nov-2012 07:24 Send private message

Do you have a master filter or just standard filters? How many other devices (phones, fax, alarm) on the line? Is the alarm monitored, or was it ever monitored?

Have you unplugged ALL other devices to see if connection improves?

I don't think this is a DNS problem.




16361 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1341

Trusted
Vodafone NZ

  Reply # 716783 14-Nov-2012 07:28 Send private message

Search for " isolation test " here on Geekzone

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=49&topicid=27834






13 posts

Geek


  Reply # 716785 14-Nov-2012 07:35 Send private message

Standard filters

Devices using connection

Desktop: Ethernet

Wifi: 2 phones, up to 3 laptops, wireless printer, Xbox via ethernet
2 iPod touches

Will post more after work today

What is the likely cause at this stage??



13 posts

Geek


  Reply # 716786 14-Nov-2012 07:35 Send private message

No alarm or fax

BDFL
49641 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4471

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 716790 14-Nov-2012 07:50 Send private message

Devices are not the ones connect to the router, but the ones connected to the phone line - other phones and fax (which you say don't have). Unplug ALL phones and plug the router (if possible) to the first phone jack in the house.

Also test connection from PC using ethernet only for a few days, not WiFi (as it could be interference from neighbours who only use WiFi at night for example).




16361 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1341

Trusted
Vodafone NZ

  Reply # 716794 14-Nov-2012 07:59 Send private message

Best thing you could do is get a master splitter installed




104 posts

Master Geek


  Reply # 716875 14-Nov-2012 10:00 Send private message

I had similar problems with the same router a few months back, one day it randomly stopped switching or serving DHCP addresses, just got into a state where it wouldn't do anything. Would have to reset it once a day it was 3 years old so I brought a Draytek to replace it, now stable as.



13 posts

Geek


  Reply # 716893 14-Nov-2012 10:34 Send private message

I'll look into the master splitter.

The netcomm came highly recommended to me . Its a shame if its on the way out

What model draytek do you have?? I've heard you have to use that in conjunction with another modem

104 posts

Master Geek


  Reply # 717047 14-Nov-2012 14:11 Send private message

I have the vigor 120 into a linksys switch with a Unify AP for wireless. It all works flawlessly now.

Create new topic




Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:




News »

Trending now »
Hot discussions in our forums right now:

Moment of Truth?
Created by BarTender, last reply by gzt on 23-Sep-2014 16:15 (414 replies)
Pages... 26 27 28


Festival of Democracy
Created by gzt, last reply by ubergeeknz on 23-Sep-2014 16:11 (138 replies)
Pages... 8 9 10


GCSB Surveillance Vans?
Created by snowball, last reply by Dratsab on 23-Sep-2014 13:48 (51 replies)
Pages... 2 3 4


Geekzone giveaway: ADATA SSD SP610 256GB and ADATA PV110 Power Bank
Created by freitasm, last reply by loceff13 on 23-Sep-2014 15:28 (45 replies)
Pages... 2 3


How do we get more people out to vote?
Created by nate, last reply by bazzer on 23-Sep-2014 14:56 (33 replies)
Pages... 2 3


Predict E(l)ection 2014 & win
Created by nakedmolerat, last reply by Technofreak on 23-Sep-2014 09:38 (84 replies)
Pages... 4 5 6


TV for under $1000?
Created by TeaLeaf, last reply by richms on 22-Sep-2014 20:46 (16 replies)
Pages... 2


Looking for online productivity software recommendations
Created by fpsware, last reply by fpsware on 23-Sep-2014 15:04 (15 replies)


Geekzone Live »
Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.