Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.



335 posts

Ultimate Geek


Topic # 86498 7-Jul-2011 16:26 Send private message

Hi All

I know that this topic has been done ad nauseam, however I
believe it is due to this fact that I am struggling to find accurate and definitive
information to solve my problem.

I’m running MediaPortal 1.2.0b on Windows 7 Home Premium x64
with a Microsoft RC6 remote control and receiver.

After a clean install of MediaPortal, I choose MediaPortal
Configuration, Remote, and select “Use Microsoft MCE remote or keyboard”.

By doing this, the remote will work within MediaPortal, but
some of the key buttons won’t work such as the “back” button, or any of the
play, stop etc.

To remedy this, I have found that if you again go into MediaPortal
Configuration, Remote, and select General HID tab, there is an option “Use general
HID device” and this gets more buttons going.

Annoyingly, the one button that remains not working is the “more/info”
button. Also, the “recorded TV” and “Guide” buttons which I used a lot don’t
work either.

Does anybody have a simple answer to this question that has
been plaguing me? I will upload logs and a photo of my remote and receiver shortly.




My HTPC - Case Antec Fusion Remote, MOBO Intel DH67BLB3, CPU Intel Core i5-2400S 2.5 GHz, RAM 8GB  DDR3 1333, HDD 120Gig Corsair Force Series 3 SSD system | WD Caviar Black 2TB data, Tuners Black Gold BGT3595 dual DVB-S/S2, dual DVB-T, Video nVIDIA GeForce GT 520, 1024MB, Sound Intel® High Definition Audio (onboard), OS Windows 7 x64

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2

dan

555 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 12


  Reply # 490687 7-Jul-2011 16:55 Send private message

If its a proper MCE remote, the only thing you need to do, is turn on
"Use Microsoft MCE remote or keyboard? in MePo Config, Remotes

No other settings are needed,

Most likely if you have buttons that are not working in mediaportal on the remote, the remote and or receiver is not a actual MCE version

Some pics of it and the receiver will help

Also, make sure you dont have any other software installed like LMRemoteMap etc that might be interferring.




814 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 87


  Reply # 490689 7-Jul-2011 16:59 Send private message

Which model of MS remote do you have? Can you give us a link to an image?

Very strange it should just work. Have to checked to see if there is anything missing in the mapping for any of the buttons when you have MCE remote. selected?

http://wiki.team-mediaportal.com/1_MEDIAPORTAL_1/15_Customization/00_Configuration/8_Remote/Mapping_...

Also try doing a "Reset" within mapping



722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 490700 7-Jul-2011 17:19 Send private message

Can you remap the non-functional buttons inside MP config to get them working?

I read a poster who stated he thought his remote was an RC6 but was actually an Hauppuage clone remote (is the USB receiver plastic cover black or white?). You could also try the Hauppuage option in MP Config>remotes to see what happens.




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector



335 posts

Ultimate Geek


  Reply # 490709 7-Jul-2011 17:50 Send private message

here are the photos - I think it is a genuime MS remote

https://rapidshare.com/files/3619356492/photo.JPG

https://rapidshare.com/files/1501337120/photo1.JPG

https://rapidshare.com/files/1716223611/photo2.JPG

Sorry about the rapidshare files - not sure how to upload my own files on GZ




My HTPC - Case Antec Fusion Remote, MOBO Intel DH67BLB3, CPU Intel Core i5-2400S 2.5 GHz, RAM 8GB  DDR3 1333, HDD 120Gig Corsair Force Series 3 SSD system | WD Caviar Black 2TB data, Tuners Black Gold BGT3595 dual DVB-S/S2, dual DVB-T, Video nVIDIA GeForce GT 520, 1024MB, Sound Intel® High Definition Audio (onboard), OS Windows 7 x64



335 posts

Ultimate Geek


  Reply # 490715 7-Jul-2011 18:11 Send private message

Sorry - found a better way to upload the files:








My HTPC - Case Antec Fusion Remote, MOBO Intel DH67BLB3, CPU Intel Core i5-2400S 2.5 GHz, RAM 8GB  DDR3 1333, HDD 120Gig Corsair Force Series 3 SSD system | WD Caviar Black 2TB data, Tuners Black Gold BGT3595 dual DVB-S/S2, dual DVB-T, Video nVIDIA GeForce GT 520, 1024MB, Sound Intel® High Definition Audio (onboard), OS Windows 7 x64

2102 posts

Uber Geek
+1 received by user: 40


  Reply # 490724 7-Jul-2011 18:35 Send private message

Looks like the exact same remote I have on my Win7 box with MediaPortal and I didn't have to do anything except tick the box in the settings to tell MP I had the remote.

Have you tried the remote in Windows Media Center to see if all the buttons are actually working?






335 posts

Ultimate Geek


  Reply # 490725 7-Jul-2011 18:39 Send private message

Yes, works flawlessl... I honestly can't understand it.

Does your "Guide" button work for example?

The other thing it doesn't do is launch MP with the Green Button, despite having the mpTray running...   




My HTPC - Case Antec Fusion Remote, MOBO Intel DH67BLB3, CPU Intel Core i5-2400S 2.5 GHz, RAM 8GB  DDR3 1333, HDD 120Gig Corsair Force Series 3 SSD system | WD Caviar Black 2TB data, Tuners Black Gold BGT3595 dual DVB-S/S2, dual DVB-T, Video nVIDIA GeForce GT 520, 1024MB, Sound Intel® High Definition Audio (onboard), OS Windows 7 x64

2102 posts

Uber Geek
+1 received by user: 40


  Reply # 490727 7-Jul-2011 18:46 Send private message

Yup all buttons work without any setup required except having mpTray running and ticking the box in MP settings to let it know which remote it is.

Have you tried any other versions of MediaPortal?






335 posts

Ultimate Geek


  Reply # 490734 7-Jul-2011 18:55 Send private message

Yeah, I've also tried the stable release with the same results. Here is a snap of my button mappings:





My HTPC - Case Antec Fusion Remote, MOBO Intel DH67BLB3, CPU Intel Core i5-2400S 2.5 GHz, RAM 8GB  DDR3 1333, HDD 120Gig Corsair Force Series 3 SSD system | WD Caviar Black 2TB data, Tuners Black Gold BGT3595 dual DVB-S/S2, dual DVB-T, Video nVIDIA GeForce GT 520, 1024MB, Sound Intel® High Definition Audio (onboard), OS Windows 7 x64

722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 490756 7-Jul-2011 19:45 Send private message

Have you checked if any services that might conflict are running?

Firstly, inside MPconfig>additional 3rd party checks

Also, MP TV Server Config>additional 3rd party checks

Never used any version of W7 so don't have a clue what services you have. Could do a Google to see if anything with W7 services + MCE remote comes up




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector



335 posts

Ultimate Geek


  Reply # 490769 7-Jul-2011 20:14 Send private message

Hi 1gkar

Yes, I've actually un-installed Media Centre and have confirmed this in both "3rd party checks".

You do raise a valid point though with what else might be in the background. Will do some fishing and come back to the forum.

What OS do you run MediaPortal on?




My HTPC - Case Antec Fusion Remote, MOBO Intel DH67BLB3, CPU Intel Core i5-2400S 2.5 GHz, RAM 8GB  DDR3 1333, HDD 120Gig Corsair Force Series 3 SSD system | WD Caviar Black 2TB data, Tuners Black Gold BGT3595 dual DVB-S/S2, dual DVB-T, Video nVIDIA GeForce GT 520, 1024MB, Sound Intel® High Definition Audio (onboard), OS Windows 7 x64

722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 490774 7-Jul-2011 20:20 Send private message

blur: Hi 1gkar

Yes, I've actually un-installed Media Centre and have confirmed this in both "3rd party checks".

You do raise a valid point though with what else might be in the background. Will do some fishing and come back to the forum.

What OS do you run MediaPortal on?
XPMCE SP3




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

814 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 87


  Reply # 490831 7-Jul-2011 22:20 Send private message

Your're not the ir server suit are you? If not maybe give it a go! I.e. install irss and the mediaportal plugin for it. Disbale mce in MP config and configure irss to for MCE remote.





335 posts

Ultimate Geek


  Reply # 492168 11-Jul-2011 19:17 Send private message

Hi Guys

I just wanted to give you an update and say that I have found a solution... of sorts.

It did come in the form of IRSS, but not with the Microsoft Receiver. I have an Antec Fusion V2 case which has a iMon receiver built in. While I had this unplugged, I plugged it back in and unplugged the Microsoft receiver.

Well, what do you know, all the buttons work perfectly with IRSS installed and using the iMon receiver. If I try to use the Microsot receiver, nothing changes...

Go figure?




My HTPC - Case Antec Fusion Remote, MOBO Intel DH67BLB3, CPU Intel Core i5-2400S 2.5 GHz, RAM 8GB  DDR3 1333, HDD 120Gig Corsair Force Series 3 SSD system | WD Caviar Black 2TB data, Tuners Black Gold BGT3595 dual DVB-S/S2, dual DVB-T, Video nVIDIA GeForce GT 520, 1024MB, Sound Intel® High Definition Audio (onboard), OS Windows 7 x64

722 posts

Ultimate Geek


  Reply # 492577 12-Jul-2011 17:40 Send private message

blur: Hi Guys

I just wanted to give you an update and say that I have found a solution... of sorts.

It did come in the form of IRSS, but not with the Microsoft Receiver. I have an Antec Fusion V2 case which has a iMon receiver built in. While I had this unplugged, I plugged it back in and unplugged the Microsoft receiver.

Well, what do you know, all the buttons work perfectly with IRSS installed and using the iMon receiver. If I try to use the Microsot receiver, nothing changes...

Go figure?
Go figure: I saw a thread where the poster had exactly the opposite results, for the same issue. Glad you got it sortedLaughing




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic

Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:




News »

Trending now »
Hot discussions in our forums right now:

Does NZ need better gun laws?
Created by mattwnz, last reply by heylinb4nz on 3-Sep-2014 16:34 (153 replies)
Pages... 9 10 11


Warning: Rage Ahead - Campbell Live and childhood poverty
Created by kawaii, last reply by charsleysa on 3-Sep-2014 13:19 (155 replies)
Pages... 9 10 11


What tyre brand/model to look at ?
Created by Mark, last reply by Oblivian on 2-Sep-2014 21:36 (35 replies)
Pages... 2 3


Judith Collins: I am resigning
Created by Presso, last reply by gzt on 2-Sep-2014 11:42 (109 replies)
Pages... 6 7 8


VideoEZY OnDemand
Created by Andib, last reply by sen8or on 3-Sep-2014 07:45 (64 replies)
Pages... 3 4 5


Cirque du Soleil Cellphone Hijack
Created by myopinion, last reply by PhantomNVD on 1-Sep-2014 18:01 (21 replies)
Pages... 2


Orcon Global Mode launched
Created by freitasm, last reply by shk292 on 1-Sep-2014 11:32 (132 replies)
Pages... 7 8 9


Lightbox press event release
Created by freitasm, last reply by BigHammer on 3-Sep-2014 13:46 (568 replies)
Pages... 36 37 38



Geekzone Live »
Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.