Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.



7 posts

Wannabe Geek


Topic # 108465 29-Aug-2012 19:19 Send private message

mmmmmm

After years of faithful service I walked in to discover all channels on the TIVO were displaying "Antenna Problems - no signal"  Tried signal strength test, reseated all cables, and as a last resort reset the system.

big mistake evidently

Now the TIVO starts normally, shows the "just a few minutes more" screen, but when it gets to the intro movie, the screen starts dark, and gradually lightens, almost like a "etch o sketch" toy being shaken.

The sounds still work, and the TIVO still makes a "ding" when you press remote buttons, but screen still blank.

Weirdly, I stumbled on a previously recorded program and it played perfectly, just seems to be the UI.

Any clues, or could someone from Hybrid be trawling the threads, that may be able to help me?

Create new topic


7 posts

Wannabe Geek


  Reply # 678918 29-Aug-2012 19:38 Send private message

Ok strange.

Just in case anyone else has this.

Left power off for 20 minutes - no improvement.

Pressed the FORMAT button on front and the UI magically reappeared.

Now all channels wonky, have 2 of each listed in the guide.

I have since been on the Tivo NZ site, and they advise that Canterbury subscribers might get channels out of whack as they prepare for Analogue TV shutdown.

Maybe this did something to TIVO and it had a wobbly?

1373 posts

Uber Geek
+1 received by user: 32


  Reply # 678919 29-Aug-2012 19:38 Send private message

Sounds like time for replacement under the CGA!

1373 posts

Uber Geek
+1 received by user: 32


  Reply # 678921 29-Aug-2012 19:40 Send private message

Woops.
We both posted at the same time.
Maybe its them not you?
You may be tuning 2 different Transmission sites?



7 posts

Wannabe Geek


  Reply # 678924 29-Aug-2012 19:44 Send private message

its a bit weird - have two of each channel in the list, but at different frequencies. Must be Freeview changing

104 posts

Master Geek
+1 received by user: 9

Trusted
Hybrid TV (TiVo)

  Reply # 678937 29-Aug-2012 20:31 Send private message

Not sure if their frequency work caused it to have a glitch.

But on your dual channels, go into messages & settings -> settings -> channels-> channel list

check which of each 2 has the better signal and deselect the other.
*do not delete the unwanted channels, they will be back tomorrow morning when the TiVo does it's channel scan.

Cheers,
Dan



7 posts

Wannabe Geek


  Reply # 678944 29-Aug-2012 20:34 Send private message

Thanks Dan

I tried the Guided Startup as per the website, and it cleared all the problems up, touch wood :)

Thanks for your help

Create new topic








Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when new jobs are posted to our jobs board:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:




News »

Trending now »
Hot discussions in our forums right now:

Forms of government for New Zealand
Created by charsleysa, last reply by Sidestep on 18-Apr-2014 09:26 (86 replies)
Pages... 4 5 6


Problem with NDSCam
Created by haydenmarsh, last reply by Benoire on 14-Apr-2014 21:28 (21 replies)
Pages... 2


galaxy s4 now on 4.4.2
Created by nzrock, last reply by Presso on 18-Apr-2014 09:00 (41 replies)
Pages... 2 3


MH370 - Call for Search & Rescue Help
Created by DS248, last reply by Sideface on 17-Apr-2014 17:28 (735 replies)
Pages... 47 48 49


Weather - Auckland
Created by networkn, last reply by Sidestep on 17-Apr-2014 13:47 (18 replies)
Pages... 2


NZ still in the stone ages regarding IT ?
Created by surfisup1000, last reply by wasabi2k on 17-Apr-2014 16:49 (16 replies)
Pages... 2


why does the tax payer have to pay for the prince and princess' 6 star holiday?
Created by joker97, last reply by Geektastic on 17-Apr-2014 15:49 (67 replies)
Pages... 3 4 5


Why is there a lack of ultraportables with Intel Iris graphics?
Created by d3Xt3r, last reply by wasabi2k on 14-Apr-2014 13:21 (32 replies)
Pages... 2 3



Geekzone Live »
Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.