Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.
Buying anything on Amazon? Please use the Geekzone Amazon aff link.




201 posts

Master Geek
+1 received by user: 4


Topic # 139288 3-Feb-2014 18:22 Send private message

Hey,

So I have been waiting since October and finally everything has been installed for fibre in my home. They connected the fibre to the ONT then ethernet to the router provided by Telecom. The "Power" and "Optical" lights are solid green and the "LAN1" light is solid orange on the ONT(This is what the router is connected to).



The ethernet cable goes from LAN1 on the ONT to the WAN Port on the router. On the front of the router "Technicolor TG587n v3"  only the WAN and Ethernet lights are on.

When I log on to the router PPPoE link status is on Connecting.... I have added a screen shot of this page. I'm taking it these setting are all correct.



They have told me I will have to wait until Thursday when they can send out a "Specialist".

I will be grateful if any of you could help me trying to troubleshoot this problem.

Thanks!

Create new topic
1905 posts

Uber Geek
+1 received by user: 83


  Reply # 979603 3-Feb-2014 18:35

Wait till Thursday?

70Mb/s VDSL @ Home
3269 posts

Uber Geek
+1 received by user: 935

Trusted
Subscriber

  Reply # 979604 3-Feb-2014 18:37 Send private message

Orange means connected via Gigabit, Optical is good so maybe its just a port config or not active on Telecom side. I am sure this could be resolved from the back end. But if they advised they NEED a tech thats their choice.




 


530 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 117

Subscriber

  Reply # 979608 3-Feb-2014 18:42 Send private message

Just a question - did the installers test your connection when they hooked it up ?
They most certainly should have and they shouldnt have left untill it was working (or given you a better time frame to resolve than that - like tomorrow) - they should have been working with the chorus help desk and your providers help desk to resovle the issues first before leaving. 

If it is a back-end issue then there shouldnt be a need to send a tech back / If its an issue with your router (the Service Companys have been issued with test routers which should have been available for the install tech to get on site today) It could have been tested off and your provider requested to send out another - again no tech required.


BTW - the operation of the ONT looks correct - it's connected up correctly - and if the problem is a faulty ONT the installer should have been able to test/swap out while on site.

BDFL
50377 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4868

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 979610 3-Feb-2014 18:45 Send private message

Moved to Telecom forum. You might get better response if posting in correct forum, since it's likely people with the ISP will be subscribing to new topics, etc.






201 posts

Master Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 979612 3-Feb-2014 18:47 Send private message

SteveON: Wait till Thursday?


Lol im inpatient, plus I've been waiting over four months haha.



201 posts

Master Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 979615 3-Feb-2014 18:49 Send private message

InstallerUFB: Just a question - did the installers test your connection when they hooked it up ?
They most certainly should have and they shouldnt have left und till it was working (or given you a better time frame to resolve than that) - they should have been working with the chorus help desk and your providers help desk to resovle the issues first before leaving.


Yes the tested the connected and rang the help desk but apparently they weren't able to solve it.  They told me they would send a specialist ASAP probably Thursday.

530 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 117

Subscriber

  Reply # 979617 3-Feb-2014 18:51 Send private message

jackfry:
InstallerUFB: Just a question - did the installers test your connection when they hooked it up ?
They most certainly should have and they shouldnt have left und till it was working (or given you a better time frame to resolve than that) - they should have been working with the chorus help desk and your providers help desk to resovle the issues first before leaving.


Yes the tested the connected and rang the help desk but apparently they weren't able to solve it.  They told me they would send a specialist ASAP probably Thursday.


Can I ask what city/town your in ? (so I can see which install company this might be and if its mine follow this up) - you dont need to provide an address



201 posts

Master Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 979621 3-Feb-2014 19:01 Send private message

InstallerUFB:
jackfry:
InstallerUFB: Just a question - did the installers test your connection when they hooked it up ?
They most certainly should have and they shouldnt have left und till it was working (or given you a better time frame to resolve than that) - they should have been working with the chorus help desk and your providers help desk to resovle the issues first before leaving.


Yes the tested the connected and rang the help desk but apparently they weren't able to solve it.  They told me they would send a specialist ASAP probably Thursday.


Can I ask what city/town your in ? (so I can see which install company this might be and if its mine follow this up) - you dont need to provide an address


I'm in Blenheim.

530 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 117

Subscriber

  Reply # 979623 3-Feb-2014 19:04 Send private message

jackfry:
InstallerUFB:
jackfry:
InstallerUFB: Just a question - did the installers test your connection when they hooked it up ?
They most certainly should have and they shouldnt have left und till it was working (or given you a better time frame to resolve than that) - they should have been working with the chorus help desk and your providers help desk to resovle the issues first before leaving.


Yes the tested the connected and rang the help desk but apparently they weren't able to solve it.  They told me they would send a specialist ASAP probably Thursday.


Can I ask what city/town your in ? (so I can see which install company this might be and if its mine follow this up) - you dont need to provide an address


I'm in Blenheim.


Sorry not mine :-(     -   (Transfeild look after the Chorus network/installs in Blenheim)



201 posts

Master Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 979637 3-Feb-2014 19:10 Send private message

InstallerUFB:
jackfry:
InstallerUFB:
jackfry:
InstallerUFB: Just a question - did the installers test your connection when they hooked it up ?
They most certainly should have and they shouldnt have left und till it was working (or given you a better time frame to resolve than that) - they should have been working with the chorus help desk and your providers help desk to resovle the issues first before leaving.


Yes the tested the connected and rang the help desk but apparently they weren't able to solve it.  They told me they would send a specialist ASAP probably Thursday.


Can I ask what city/town your in ? (so I can see which install company this might be and if its mine follow this up) - you dont need to provide an address


I'm in Blenheim.


Sorry not mine :-(     -   (Transfeild look after the Chorus network/installs in Blenheim)


Thanks for the help any way.

1874 posts

Uber Geek
+1 received by user: 402

Trusted
Spark NZ

  Reply # 979707 3-Feb-2014 20:29 Send private message

If you email me some details to "pl at telecom.co.nz" and I can investigate further.

But I am 99.9% sure it is missing provisioning then Chorus needs to do something as any subscribers that turn up on the Telecom handover automatically get service and I should know as I built and support the fibre subscribers management stack.




I work for Spark, but as always my views are my own.

Create new topic




Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





Trending now »

Hot discussions in our forums right now:

Slaughter of Innocents
Created by networkn, last reply by networkn on 19-Dec-2014 17:46 (64 replies)
Pages... 3 4 5


youtube downloader
Created by Ford, last reply by jarledb on 22-Dec-2014 16:57 (18 replies)
Pages... 2


Spray Foam Insulation
Created by AACTech, last reply by timbosan on 19-Dec-2014 16:58 (36 replies)
Pages... 2 3


Crew Drinking on Flights - Why!?
Created by networkn, last reply by Geektastic on 22-Dec-2014 09:35 (34 replies)
Pages... 2 3


Police Camera Van Disguise
Created by Reanalyse, last reply by joker97 on 23-Dec-2014 10:56 (79 replies)
Pages... 4 5 6


Spark, the least secure part of your home network?
Created by NZtechfreak, last reply by NonprayingMantis on 23-Dec-2014 02:02 (31 replies)
Pages... 2 3


Some lowlife is using my easy to remember number to commit idiocy
Created by joker97, last reply by joker97 on 22-Dec-2014 15:48 (15 replies)

What has Geekzone led you to buy?
Created by russelo, last reply by alasta on 23-Dec-2014 11:45 (29 replies)
Pages... 2



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.