Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.



2102 posts

Uber Geek
+1 received by user: 40


Topic # 98956 9-Mar-2012 17:06 Send private message

Hey,

I've got a laptop here that has been using a t-stick since october without a problem. (A fresh install of Windows 7 HP 64-bit was done at this time)
Suddenly yesterday it stopped working and the Telecom software either gets stuck on Initialising or Device Disabled and you can't connect.

Now I've seen this issue plenty of times with the vodem sticks but never a t-stick.
Removing and reinstalling the software does nothing.
Trying all USB ports does nothing.
Removing all traces of the software and device from the C: and registry then reinstalling does nothing.
Restoring with System Restore to earlier points does nothing.
The software on the ZTE site is the same as what's on the t-stick so does nothing.

Has anyone been able to fix this issue without resorting to a format and reinstall of Windows?

The strange thing is that the Telecom software is talking to the t-stick fine because I can go into the Settings and it shows all the correct settings for the device (hardware IDs etc) and it shows the serial# and IMEI# and bits n pieces as well.
If I unplug the t-stick then the settings page shows unavailable for all of the above items.  Plug it back in and after a few seconds they all show again.
It just won't get a signal and let you connect.

The t-stick works fine on another machine.

Help please!




View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3
IT Professional
1320 posts

Uber Geek
+1 received by user: 37

Trusted
Subscriber

  Reply # 592980 9-Mar-2012 21:15 Send private message

Have you tried googling it!???

That's how I found the answer for it - have had it happen to several of my users.

Google!



2102 posts

Uber Geek
+1 received by user: 40


  Reply # 593003 9-Mar-2012 21:46 Send private message

What did you search for as I've been searching all afternoon!

I didn't find much but did find one post about checking the registry and adding a missing key, something about mdminst.dll....
but on checking that the registry key was already there. :(




IT Professional
1320 posts

Uber Geek
+1 received by user: 37

Trusted
Subscriber

  Reply # 593010 9-Mar-2012 22:08 Send private message

Not searched in a while, but I searched on the terms it throws up telling you it's in whatever mode...


5342 posts

Uber Geek
+1 received by user: 208

Subscriber

  Reply # 593097 10-Mar-2012 09:20 One person supports this post Send private message

It may help if you supplied an answer rather that a cryptic "Have you searched"




Regards,

Old3eyes

IT Professional
1320 posts

Uber Geek
+1 received by user: 37

Trusted
Subscriber

  Reply # 593218 10-Mar-2012 14:25 Send private message

old3eyes: It may help if you supplied an answer rather that a cryptic "Have you searched"


Gee, would have if I could remember! And your comment is less constructive than mine!!!

I have a personal hate when people go asking questions first without even trying to help themselves first, and to CYaBro credit, they had already looked. So my first post was a little bit trying to educate, and a confirmation that the answer is out there... (that sounds so X-Files!! LOL)


The last time I came across this problem was some months ago and I could remember the specifics of it as it wasn't as simple as a reboot, or re-installation.

My problem was with the Sierra Wireless sticks and I searched on the stick model and the error message.

I understand that the Telecom branded sticks are re-branded wireless, so you'd need to work out the correct model number and search on that.




488 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3

Trusted

  Reply # 593862 12-Mar-2012 08:14 Send private message

Some details around the make and model number of the device would be helpful, then maybe we can assist a bit more. If you're happy to discuss it here then happy to do so or maybe PM me the details.



2102 posts

Uber Geek
+1 received by user: 40


  Reply # 593906 12-Mar-2012 09:43 Send private message

Hey,

Just found another post here on Geekzone that said to check the Telephony service is running and it is :(

It's a ZTE Coporation Z1196 Model: MF190.

As I said it's really strange as the Telecom sofware appears to be talking to the t-stick fine as it can read the serial# & IMEI# and other stuff when the t-stick is connected.
It just won't initialise and connect to the internet.
If I connect the T-stick, the LED on it is blue, and go into the Modem Properties and query the ZTE modem I get a response.
Then if I open the Telecom software the LED goes orange and the software sits there saying Initialising please wait and evetually says Device Disabled.
If I then go back into the Modem properties and try and query it it fails.





488 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3

Trusted

  Reply # 594255 12-Mar-2012 17:16 Send private message

Just to check are you using the software on the device or the My Connect software?



2102 posts

Uber Geek
+1 received by user: 40


  Reply # 594270 12-Mar-2012 17:44 Send private message

akia: Just to check are you using the software on the device or the My Connect software?


Didn't know there was more than one way to use these devices?

We are using whatever software comes on the T-Stick / download from the ZTE website, which is called 'Connection Manager' on the ZTE website.
Whatever it is they are both the same wether you install it from the t-stick itself or use the download from the ZTE website.

Edit:  Just had a look and the software seems to be called 'Telecom NZ Connect Me' if that helps.




2971 posts

Uber Geek
+1 received by user: 173

Trusted
Subscriber

  Reply # 594304 12-Mar-2012 19:17 Send private message

Those USB modems are nothing but trouble. Had so many problems with them I figured the share you wifi devices are heaps better.







2102 posts

Uber Geek
+1 received by user: 40


  Reply # 594353 12-Mar-2012 21:58 Send private message

Zeon: Those USB modems are nothing but trouble. Had so many problems with them I figured the share you wifi devices are heaps better.


Yea that's what we've let the customer borrow, a Dynalink 3G wireless router, so they can just plug the t-stick into that.
However it's just a temp fix for them as they need to be mobile and they don't have a mobile phone that offers 3g hotspot feature.

We are also sick of these 3G USB modems, Vodafone originally and now Telecom's as well.

Both Vodafone, and now Telecom, stores won't help either as the customer goes in to the store with their laptop and 3G stick and says 'Look it isn't working".
The staff at the stores take the sticks and try it on their machines and of course they work so they just say "sorry not our problem. It's your computer."

You should not have to format and reinstall Windows everytime your 3G stick decides to stop working when everything else on the computer is working perfectly.

In fact changing from a Vodem to a t-stick, or vice-versa, will get a connection going again, as we've had a few customers change when their vodem's stopped working, so it has to be a driver or software issue, it's just a matter of knowing where to look to fix it.
And so far this is proving to be the hard part.




IT Professional
1320 posts

Uber Geek
+1 received by user: 37

Trusted
Subscriber

  Reply # 594458 13-Mar-2012 09:03 Send private message

CYaBro:
Zeon: Those USB modems are nothing but trouble. Had so many problems with them I figured the share you wifi devices are heaps better.


Yea that's what we've let the customer borrow, a Dynalink 3G wireless router, so they can just plug the t-stick into that.
However it's just a temp fix for them as they need to be mobile and they don't have a mobile phone that offers 3g hotspot feature.

We are also sick of these 3G USB modems, Vodafone originally and now Telecom's as well.

Both Vodafone, and now Telecom, stores won't help either as the customer goes in to the store with their laptop and 3G stick and says 'Look it isn't working".
The staff at the stores take the sticks and try it on their machines and of course they work so they just say "sorry not our problem. It's your computer."

You should not have to format and reinstall Windows everytime your 3G stick decides to stop working when everything else on the computer is working perfectly.

In fact changing from a Vodem to a t-stick, or vice-versa, will get a connection going again, as we've had a few customers change when their vodem's stopped working, so it has to be a driver or software issue, it's just a matter of knowing where to look to fix it.
And so far this is proving to be the hard part.


+1 - we have had so many problem with these things! They are a nightmare trying to use for corporate use as they are just so unreliable. Works one day, doesn't connect the next. Or get a connection but it is unusable.

The old CDMA ones were far more reliable, slower, but reliable.

680 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 18

Subscriber

  Reply # 594482 13-Mar-2012 09:59 Send private message

Left-field suggestion, but if it is prepaid, do you have credit on it?



2102 posts

Uber Geek
+1 received by user: 40


  Reply # 594487 13-Mar-2012 10:10 Send private message

allan: Left-field suggestion, but if it is prepaid, do you have credit on it?


As I said in the original post, the t-stick works fine in another computer.




680 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 18

Subscriber

  Reply # 594492 13-Mar-2012 10:31 Send private message

Sorry, skimmed through the thread too quickly.

 1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic




Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:




News »

Trending now »
Hot discussions in our forums right now:

Judith Collins: I am resigning
Created by Presso, last reply by networkn on 30-Aug-2014 22:52 (42 replies)
Pages... 2 3


Orcon Global Mode launched
Created by freitasm, last reply by gehenna on 30-Aug-2014 23:11 (121 replies)
Pages... 7 8 9


Suddenly limited to 1mbps download speed on spark VDSL
Created by Jase2985, last reply by hio77 on 30-Aug-2014 17:39 (45 replies)
Pages... 2 3


Vodafone TV multicast settings on pfSense?
Created by kenkeniff, last reply by kenkeniff on 27-Aug-2014 10:32 (182 replies)
Pages... 11 12 13


Sluggish Macbook
Created by SATTV, last reply by SATTV on 30-Aug-2014 22:21 (19 replies)
Pages... 2


2Degrees Fraud Prevention "Text TALK to 233 now to keep talking"
Created by ArcticSilver, last reply by sonyxperiageek on 30-Aug-2014 22:03 (19 replies)
Pages... 2


Lightbox press event release
Created by freitasm, last reply by IcI on 30-Aug-2014 17:54 (562 replies)
Pages... 36 37 38


Recommendations for soundbar or similar for <$1k?
Created by jonathan18, last reply by michaelmurfy on 29-Aug-2014 21:11 (17 replies)
Pages... 2



Geekzone Live »
Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.