Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 | 4 | 5
877 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 34


  Reply # 450701 22-Mar-2011 12:21 Send private message

Had the fast dialing problem, switched it to the phone/fax port solved it for me. I'm with italk though.

18 posts

Geek

Trusted
Vodafone NZ

  Reply # 450708 22-Mar-2011 12:45 Send private message

Thanks, I will try this tonight and let you know.









406 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 463201 28-Apr-2011 07:49 Send private message

Hi All,

Have requested to get this topic unlocked as I am having issues with the HG556a and VoIP over the USB data card.
When setting sip up etc works fine, but under sip -> sip advanced, only two interfaces are there to choose for the sip connection (pppoa and nas)

What I am wondering is if anyone has had any luck getting VoIP to work on this over HSPA?

I have tried everything that has been said here, even tried looking around in telnet and doing things like voice set hspa all enable etc to no avail.
I am registering the HG556a to my own SIP server (which I have confirmed works from outside) - All I ever get on the HG556a is a dial tone then after dialing I get a busy tone.

Voice show shows that all the info has been correctly entered and is enabled properly, but I never get to see past "Unregistered"

If someone can help me get this working I would be so grateful!

Cheers
Chris

18 posts

Geek

Trusted
Vodafone NZ

  Reply # 463367 28-Apr-2011 14:01 Send private message

Hi, sounds like you had the same problem as me.

you just need to to switch it to the Phone/Aux port on the back.

SIP profile 1 = Phone/AUX port.

Works fine for me.

let me know if you have any issues.







406 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 463381 28-Apr-2011 14:44 Send private message

Hi,

Already had the phone plugged into both ports to no avail. What else do you recommend I try?

103 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 464554 2-May-2011 16:48 Send private message

I got connected up with Vodafone Naked Broadband a couple of weeks ago and the Huawei hg556 modem turned up last week.  I am having trouble getting it connected to 2talk.

i already have an iPhone (Bria), Linksys SPA2102 and a PC running X-Lite successfully connected to 2talk through the Huawei.

It appears that I am on B029 firmware.  I have followed the instructions elsewhere in this thread, but still not connected. 


************Voice Infomation***********
Current Calls   : 1
Current bNeedWirteFlash   : 0
Current Event   : 0

No.        : 0
ID         : 092814505-3
User Name  : 092814505-3
Password   : ********
Server index:0
Server name: 2talk.co.nz
Server IP  : 202.180.76.166
Register Domain : 2talk.co.nz
Register Status : Unregistered
POTS Status     : BUSY
No RTP INFO ......

In the Services Status the telephony section says that the service is not available.

I have checked and double checked, but still no joy.  Has anyone with B029 firmware got this working?

406 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 464595 2-May-2011 18:18 Send private message

bobmeister: I got connected up with Vodafone Naked Broadband a couple of weeks ago and the Huawei hg556 modem turned up last week.  I am having trouble getting it connected to 2talk.

i already have an iPhone (Bria), Linksys SPA2102 and a PC running X-Lite successfully connected to 2talk through the Huawei.

It appears that I am on B029 firmware.  I have followed the instructions elsewhere in this thread, but still not connected. 


************Voice Infomation***********
Current Calls   : 1
Current bNeedWirteFlash   : 0
Current Event   : 0

No.        : 0
ID         : 092814505-3
User Name  : 092814505-3
Password   : ********
Server index:0
Server name: 2talk.co.nz
Server IP  : 202.180.76.166
Register Domain : 2talk.co.nz
Register Status : Unregistered
POTS Status     : BUSY
No RTP INFO ......

In the Services Status the telephony section says that the service is not available.

I have checked and double checked, but still no joy.  Has anyone with B029 firmware got this working?


What's up with the 092814505-3? Are you sure you need the -3 on the end?

And you also telnetted in and went voice set all enable?

103 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 464603 2-May-2011 18:37 Send private message

With 2talk you can have up to 6 devices on the same line. the -1, -2, -3 etc signify which device it is. It allows you to have tham all ring at once, or subsequently delaying which one rings. I already have 092814505, 092814505-1 and 092814505-2 working successfully.

I have tried the Huawei router as 092814505, but it will still not connect.

Yes I have tried the voice set all enable and it does say that it has worked. However, the behaviour of the router indicates that it has not.

Thats why I was wondering if the latest firmware (B029) is still blocking VOIP.


294 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 7


  Reply # 464890 3-May-2011 14:49 Send private message

Could it be due to the normal SIP ports being already used (by the SPA/Xlite/iPhone?)

103 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 464894 3-May-2011 14:54 Send private message

I'll remove them and give it a go tonight.

103 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 466079 6-May-2011 10:19 Send private message

I have moved forward a tad. The telnet command shows that the number is registered but BUSY with 2talk (the 2talk LIVE interface shows that it is connected). The other devices connected to the 2talk account were not in use.

Phone is plugged into Phone/Fax port (SIP 1).

Any ideas?

17 posts

Geek


Reply # 471840 21-May-2011 09:11 Send private message

I am trying to do the same on my HG556 but for some reason under Device Info > Services Status, Telephony is not available.

Telephony
Your telephony service is not available.



I've tried doing the telnet command to enable it but doesn't seem to work.


2 posts

Wannabe Geek


Reply # 480043 11-Jun-2011 13:18 Send private message

I have a variation on this one... 

In order to extend my Wifi system at home, I've got a Linksys WAG120N plugged into my VF Naked DSL port with a patch lead connection my HG556a at the other end of the house. All on the same IP network. DHCP running from the Linksys, DHCP Server disabled on HG556a (seems to then operate in DHCP Relay mode - which works for me).

Re SIP configuration, I've got a:
- 2Talk Account configured for One number so all phones ring at once
- SPA942 which will work on either router - uses the base number from 2Talk
- an analogue phone plugged into the HG556 - SIP port 1 (phone/fax) - configured for the -1 extn from 2Talk
- an iPhone with a Bria appl that works seamlessly across the wifi - uses the -2 extn from 2Talk

Problem - the HG556 SIP port 1 connection will not register with 2 talk.  I've tried almost everything to get it up and running.  I've done the telnet/voice cmds thing, but it still won't register.

BUT... if I plug the HG556 directly into the DSL cct, it registers and works....

I've tried combinations of SIP ALG enabled/disabled on the two routers... but it refuses to register....

Any one with any ideas - I'm all out

406 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 480045 11-Jun-2011 13:23 Send private message

Priceasaurus: I have a variation on this one... 

In order to extend my Wifi system at home, I've got a Linksys WAG120N plugged into my VF Naked DSL port with a patch lead connection my HG556a at the other end of the house. All on the same IP network. DHCP running from the Linksys, DHCP Server disabled on HG556a (seems to then operate in DHCP Relay mode - which works for me).

Re SIP configuration, I've got a:
- 2Talk Account configured for One number so all phones ring at once
- SPA942 which will work on either router - uses the base number from 2Talk
- an analogue phone plugged into the HG556 - SIP port 1 (phone/fax) - configured for the -1 extn from 2Talk
- an iPhone with a Bria appl that works seamlessly across the wifi - uses the -2 extn from 2Talk

Problem - the HG556 SIP port 1 connection will not register with 2 talk.  I've tried almost everything to get it up and running.  I've done the telnet/voice cmds thing, but it still won't register.

BUT... if I plug the HG556 directly into the DSL cct, it registers and works....

I've tried combinations of SIP ALG enabled/disabled on the two routers... but it refuses to register....

Any one with any ideas - I'm all out


Reason this wont work is it seems that the SIP service requires that the DSL connection be up for it to register and activate. I have been trying to get SIP to work over 3G but again this doesn't work due to the ADSL service not being up.

I have added a console port to mine and still am unable to get it to work so unless Huawei come out with something, you're out of luck unfortunately Frown

2 posts

Wannabe Geek


  Reply # 480048 11-Jun-2011 13:31 Send private message

I thought that may be the case.... :(

Looks like I' need to swap the routers back around and get an ATA for my Linksys to connect my Analogue phone at the other end of the house.

Thanks for that quick response - much appreciated.

1 | 2 | 3 | 4 | 5
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic




Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





Trending now »

Hot discussions in our forums right now:

Speed limit when overtaking? Teach me please.
Created by nakedmolerat, last reply by joker97 on 25-Oct-2014 09:00 (75 replies)
Pages... 3 4 5


House Auctions
Created by t0ny, last reply by mattwnz on 25-Oct-2014 00:18 (36 replies)
Pages... 2 3


VDSL, which router/modem sub $200?
Created by TeaLeaf, last reply by TeaLeaf on 24-Oct-2014 23:26 (16 replies)
Pages... 2


30 too old to get into IT?
Created by Interslice, last reply by shk292 on 24-Oct-2014 20:39 (16 replies)
Pages... 2


American legal jurisdiction in New Zealand
Created by ajobbins, last reply by gzt on 21-Oct-2014 14:58 (30 replies)
Pages... 2


Neon - Sky's new streaming service
Created by JarrodM, last reply by kharris on 25-Oct-2014 09:50 (24 replies)
Pages... 2


iPad Air 2 and iPad Mini 3. Gonna get one?
Created by Dingbatt, last reply by tdgeek on 25-Oct-2014 01:10 (109 replies)
Pages... 6 7 8


5Ghz AP recommendations?
Created by ubergeeknz, last reply by sbiddle on 24-Oct-2014 12:42 (12 replies)


Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.