Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.
Buying anything on Amazon? Please use the Geekzone Amazon aff link.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 
BDFL
50186 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4743

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 678805 29-Aug-2012 15:38 Send private message

I got the certificate error when I first configured the mailbox. I did something wrong - are you sure in username you are entering "[email protected]" instead of just "geekzone"? Because that's what caught me here.

Once I had the full username configured the client had no problems. I tried both manual and automatic configuration procedures - obviously automatic failed but then asked for server details and it worked from there.

You can also can try entering the mail server address as mailserver:110 for pop and mailserver:25 for smtp to force those settings/protocol. See if it helps.







1296 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12


  Reply # 678807 29-Aug-2012 15:45 Send private message

freitasm: I got the certificate error when I first configured the mailbox. I did something wrong - are you sure in username you are entering "[email protected]" instead of just "geekzone"? Because that's what caught me here.

Once I had the full username configured the client had no problems. I tried both manual and automatic configuration procedures - obviously automatic failed but then asked for server details and it worked from there.

You can also can try entering the mail server address as mailserver:110 for pop and mailserver:25 for smtp to force those settings/protocol. See if it helps.



Yes I am definitely putting @domain.co.nz for the username. 
I just added the [email protected] to my android tablet and it worked fine, same settings on WP7 get the certificate error.

Just tried using mailserver:110 and mailserver:25 which didn't make a difference.

It seems as though it is only my phone. Because it only started when the server changed over it is like something is cached or stuck. I thought deleting and adding the account again might fix it but it seems not. Maybe if I try completely wiping my phone?

BDFL
50186 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4743

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 678808 29-Aug-2012 15:47 Send private message

You might have to try it. Certainly worked on my Nokia Lumia 800 so it's not a Windows Phone thing.




BDFL
50186 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4743

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 678809 29-Aug-2012 15:49 Send private message

I just tried this on LG Windows Phone and it worked fine.




BDFL
50186 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4743

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 678812 29-Aug-2012 15:52 Send private message

Don't blow it yet. Just found something. Testing!




BDFL
50186 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4743

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 678818 29-Aug-2012 16:02 Send private message

Make sure you are using [mailserver].co.nz, not the [mailserver].com as I got a certificate problem when entering the settings.

Also it works well even if I check "Requires SSL"... So it has to be that the certificate is issued to .co.nz and the server is presenting itself as .com - check the server configuration or check that your client configuration is using the correct domain.






1296 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12


  Reply # 678883 29-Aug-2012 18:00 Send private message

freitasm: Make sure you are using [mailserver].co.nz, not the [mailserver].com as I got a certificate problem when entering the settings.

Also it works well even if I check "Requires SSL"... So it has to be that the certificate is issued to .co.nz and the server is presenting itself as .com - check the server configuration or check that your client configuration is using the correct domain.


I am definitely using .co.nz not .com.

Weird that it works with "Requires SSL" checked as this would change the ports and I have never installed and SSL certificate for it so it shouldn't work.

I will check the server configuration but I don't see how it can be the server if it works everywhere apart from my phone, it seems as if my phone is the weak link.

416 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 131

Subscriber

  Reply # 679106 30-Aug-2012 08:54 Send private message

Has the phone been restarted since the server move? I have an issue where my WP caches DNS entries when connecting to different networks, and I'm wondering whether this is the case with yours. Is it still holding onto the old mail server address, resulting in the certificate error?



1296 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12


  Reply # 679163 30-Aug-2012 10:32 Send private message

GregV: Has the phone been restarted since the server move? I have an issue where my WP caches DNS entries when connecting to different networks, and I'm wondering whether this is the case with yours. Is it still holding onto the old mail server address, resulting in the certificate error?


Yeah I did think of this a couple of days ago as I hardly every restart my phone but that hasn't helped either. I am going to reset my phone tonight and see what happens.



1296 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12


  Reply # 680207 1-Sep-2012 20:46 Send private message

Just a update. I have reset my phone and it is all working now so I guess it was something getting stuck in the settings somewhere. Thanks for all your help sorting the issue :)

1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic




Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





Trending now »

Hot discussions in our forums right now:

Netflix officialy launching in NZ in March
Created by jarj, last reply by tdgeek on 21-Nov-2014 19:08 (97 replies)
Pages... 5 6 7


Current Netflix payment method as of Nov 14 - Cant pay
Created by andynz, last reply by Regs on 24-Nov-2014 17:00 (29 replies)
Pages... 2


Click Monday Deals
Created by mrtoken, last reply by Krishant007 on 24-Nov-2014 17:11 (25 replies)
Pages... 2


Voda VDSL, Horrid offnet performance.
Created by TimA, last reply by TimA on 24-Nov-2014 22:02 (24 replies)
Pages... 2


Gull Employment Dispute.
Created by networkn, last reply by sir1963 on 24-Nov-2014 17:30 (90 replies)
Pages... 4 5 6


SEO spammers
Created by freitasm, last reply by jamesrt on 24-Nov-2014 16:09 (25 replies)
Pages... 2


The Warehouse pulling R18 games and DVD's
Created by semigeek, last reply by Geektastic on 24-Nov-2014 22:50 (11 replies)

Free 1gb data with $19 combo until end of Jan 2015 (1.5gb total)
Created by eXDee, last reply by un1qo on 24-Nov-2014 14:51 (21 replies)
Pages... 2



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.