Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
3551 posts

Uber Geek
+1 received by user: 60

Trusted
WorldxChange

  Reply # 492789 13-Jul-2011 09:58 Send private message

kyhwana2:
maverick: Thanks gents, we will take a look

Cheers maverick. Could you check on v6 as well?
HOST: bastet                      Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1. 2001:e20:2000:xxxx::1         0.0%    10    0.7   0.7   0.7   0.7   0.0
  2. 2001:e20:100f:3a1c::21        0.0%    10   15.3  36.1  15.3  58.9  12.9
  3. ???                          100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

To ipv6.google.com
HOST: bastet                      Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1. 2001:e20:2000:xxxx::1         0.0%    10    0.7   0.7   0.7   0.9   0.0
  2. 2001:e20:100f:3a1c::21        0.0%    10   15.1  14.8  14.2  15.5   0.5
  3. ???                          100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0





This should be resolved as well




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

3 posts

Wannabe Geek


  Reply # 492801 13-Jul-2011 10:46 Send private message

Thank you for the prompt fix... :)

2310 posts

Uber Geek
+1 received by user: 65


  Reply # 492849 13-Jul-2011 12:51 Send private message

maverick:
kyhwana2:
maverick: Thanks gents, we will take a look

Cheers maverick. Could you check on v6 as well?
HOST: bastet                      Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1. 2001:e20:2000:xxxx::1         0.0%    10    0.7   0.7   0.7   0.7   0.0
  2. 2001:e20:100f:3a1c::21        0.0%    10   15.3  36.1  15.3  58.9  12.9
  3. ???                          100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

To ipv6.google.com
HOST: bastet                      Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1. 2001:e20:2000:xxxx::1         0.0%    10    0.7   0.7   0.7   0.9   0.0
  2. 2001:e20:100f:3a1c::21        0.0%    10   15.1  14.8  14.2  15.5   0.5
  3. ???                          100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0



This should be resolved as well


Hurrah, v6 is fixed. Cheers Maverick.


31 posts

Geek


  Reply # 493006 13-Jul-2011 18:12 Send private message

Looks good my end :) ... so thanks.



428 posts

Ultimate Geek


  Reply # 493015 13-Jul-2011 18:44 Send private message

Latency was back up between 70 & 100mS from when I got home at around 17:30 tonight (13th) till sometime around 18:00. VOIP call to voicemail had some minor audio issues.
Now it's back at 47 with max 57 over last 15 minutes 18:44 

Still tweeking? I see the Xnet network status message from last night is still open and under investigation

3551 posts

Uber Geek
+1 received by user: 60

Trusted
WorldxChange

  Reply # 493024 13-Jul-2011 19:08 Send private message

No all issues should be resolved, the faults are all cleared but the root cause is still under investigation, I see no latency from my connection and it has been monitoring for 24 hours now, no issue since this was resolved last night




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications



428 posts

Ultimate Geek


  Reply # 493032 13-Jul-2011 19:32 Send private message

Hi Maverick

I have recently had problems with very high latency and poor VOIP performance which Cameron has been chasing with Wholesale. My exchange is also in the process of migrating to a new ISLAM which hasn't been enabled for ADSL2+ yet, so they may still be fiddling with that too, so have been keeping a very close eye on things for a month or more.

I have had stable latency of around 50mS since being migrated to the new ISLAM a week or so ago, so was suprised when latency started jumping around again.

I'll keep an eye on things and see how it is after the ADSL2+ is enabled and bedded in.

The latency is back to 47-50mS now, saw the increase between 17:30 & 18:00 only.

Regards Allen.



428 posts

Ultimate Geek


  Reply # 493038 13-Jul-2011 19:36 Send private message

Jumping around again now up to 100mS...

BTW tonight this is to all hops beyond my router. Last nights issues were from the third hop on. the second hop (Xnet 182.154.0.21) was OK around 50mS, the subsequent hops were affected. 

3551 posts

Uber Geek
+1 received by user: 60

Trusted
WorldxChange

  Reply # 493043 13-Jul-2011 19:45 Send private message

No issue here from what I see, it has been consistent since the issue was fixed around 21:40 last night this si from my DSL connection







Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications



428 posts

Ultimate Geek


  Reply # 493052 13-Jul-2011 20:01 Send private message

Geese. How do I get 4mS latency? I wish!

My Pingplotter pro trial has expired. best I can do is this.




Last night.



Allen.

31 posts

Geek


  Reply # 493072 13-Jul-2011 20:44 Send private message

AllenG: Geese. How do I get 4mS latency? I wish!




throw LOTS of money at them.. that is my guess :) 



428 posts

Ultimate Geek


  Reply # 493073 13-Jul-2011 20:48 Send private message

techsta: 

throw LOTS of money at them.. that is my guess :) 


techsta, Are you seeing any periods of higher than normal latency tonight? 

31 posts

Geek


  Reply # 493077 13-Jul-2011 21:01 Send private message

ek you made me look now i am measuring 100ms to www.google.co.nz ...


its a bit all over the place .. between 67 - 120 ms with the higher being the norm.. i have nothing running at the moment so not normal .. however it is the "busy" time i guess...  

and everyone is getting patches today :) and av updates 

84 posts

Master Geek


  Reply # 493088 13-Jul-2011 21:15 Send private message

I'm still getting terrible pings 70-100ms to on3 servers.

Normally i get 25-35.



428 posts

Ultimate Geek


  Reply # 493089 13-Jul-2011 21:17 Send private message

techsta: 
its a bit all over the place .. between 67 - 120 ms with the higher being the norm.. i have nothing running at the moment so not normal .. 



My system is idle as well, Ping latency has been flat at aprox 50mS all week until last night. consistently around 100ms now. 2 out of 180 packets lost in last 15 minutes. 5 second pings.

Peak time congestion I have seen was higher than this and extreemly variable. This is pretty consistent at around 80 - 100mS at the moment.

Hmmm..

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic








Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when new jobs are posted to our jobs board:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:




News »

Trending now »
Hot discussions in our forums right now:

Forms of government for New Zealand
Created by charsleysa, last reply by gzt on 16-Apr-2014 22:14 (69 replies)
Pages... 3 4 5


Business vs Residential UFB, why the huge difference in cost??
Created by dman, last reply by dman on 16-Apr-2014 23:45 (22 replies)
Pages... 2


why does the tax payer have to pay for the prince and princess' 6 star holiday?
Created by joker97, last reply by Lazarui on 16-Apr-2014 12:56 (66 replies)
Pages... 3 4 5


Problem with NDSCam
Created by haydenmarsh, last reply by Benoire on 14-Apr-2014 21:28 (21 replies)
Pages... 2


MH370 - Call for Search & Rescue Help
Created by DS248, last reply by Sideface on 15-Apr-2014 16:40 (734 replies)
Pages... 47 48 49


True cost of driving ..
Created by rayonline, last reply by alasta on 14-Apr-2014 20:43 (52 replies)
Pages... 2 3 4


Why is there a lack of ultraportables with Intel Iris graphics?
Created by d3Xt3r, last reply by wasabi2k on 14-Apr-2014 13:21 (32 replies)
Pages... 2 3


Help ! Home business connection and VDSL dead. yikes.
Created by Scotsman, last reply by FireEngine on 16-Apr-2014 19:59 (15 replies)


Geekzone Live »
Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.