Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.



41 posts

Geek


Topic # 92943 9-Nov-2011 16:57 Send private message

When did Xnet change their policy on locking down Line 2 on their modems?
I have been with xnet/vfx since 07 and very early on I got xnet to unlock the second line through the provisioning rule so I could play around with 2Talk. About 12 months ago I had to get a new router (wag310) and line 2 was still unlocked then. However a couple of weeks ago I wanted to change some of the settings and found line 2 had been locked down. I have rung the help desk several times and have got the run around. Their basic answer seems to be that the second line cannot and never has been unlocked. However I know the second part not to be true as it was unlocked until recently. Their only other suggestion is that I reset the modem to factory defaults, set up line 2, then provision Vfx. Not very practical considering the amount of work that will take (mac address filtering etc etc) and I will want to trial the line 2 settings to see how they work.
Can anybody help??

Create new topic
3558 posts

Uber Geek
+1 received by user: 60

Trusted
WorldxChange

  Reply # 543231 9-Nov-2011 17:01 Send private message

Line 2 has never been locked and that info is incorrect if it has been relayed to you, we have always left the 2nd line unlocked why it has suddenly "locked itself" seems a bit strange and we would need to take a look...




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications



41 posts

Geek


  Reply # 543267 9-Nov-2011 18:32 Send private message

Yea I tried to convince the help desk of this but got a bit frustrated. What information do you need to look at the modem
I have tried a factory reset and reloading the configuration I saved when I first set the modem up when I got it but that made no difference I have inclded a screen dump of the line 2 screen from the modem.

http://www.geekzone.co.nz/imagessubs/aa25d487e05c82949b9254866aa82563.jpg

172 posts

Master Geek

Trusted

  Reply # 543445 10-Nov-2011 08:06 Send private message

Hello Phin,

Going by the posted screenshot it will show that screen unless you click on "admin view" in the top right. What should happen is the settings should become viewable, if its locked you will get prompted for a password.




Nicholas Cuc

Network Support
WorldxChange Communications
www.xnet.co.nz





41 posts

Geek


  Reply # 543448 10-Nov-2011 08:14 Send private message

yes that is exactly what happens, In the past I have been able to see line 2 without a password though. The password for admin view has always been xnet's password

172 posts

Master Geek

Trusted

  Reply # 543450 10-Nov-2011 08:19 Send private message

Are you clicking on admin view before or after changing to the line2 tab ?

 




Nicholas Cuc

Network Support
WorldxChange Communications
www.xnet.co.nz





41 posts

Geek


  Reply # 543451 10-Nov-2011 08:25 Send private message

After, I Click line 2 click admin and then I get a password popup box.

172 posts

Master Geek

Trusted

  Reply # 543467 10-Nov-2011 08:59 Send private message

I've regenerated your config. 

Unfortunately this means in order to pickup the correct line settings we'll need to factory default your device to force it to pickup our default config which has the line2 unlock settings in it.

 




Nicholas Cuc

Network Support
WorldxChange Communications
www.xnet.co.nz





41 posts

Geek


  Reply # 543470 10-Nov-2011 09:02 Send private message

ok I will do that now, might take a while as I will have to note down all the settings.

172 posts

Master Geek

Trusted

  Reply # 543506 10-Nov-2011 10:00 Send private message

OK, i can see you have downloaded the default config, firmware and a final config. Do you now have access to line 2 ?




Nicholas Cuc

Network Support
WorldxChange Communications
www.xnet.co.nz





41 posts

Geek


  Reply # 543522 10-Nov-2011 10:13 Send private message

yes just reprogramming the router now



41 posts

Geek


  Reply # 543939 10-Nov-2011 20:03 Send private message

Thanks for your help Griven, It working good now. can even use my backup configs to restore settings
Thanks a lot.

Create new topic




Twitter »
Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:




News »

Trending now »
Hot discussions in our forums right now:

Lightbox press event release
Created by freitasm, last reply by old3eyes on 1-Aug-2014 19:20 (128 replies)
Pages... 7 8 9


Are IT staff supposed to know everything
Created by BTR, last reply by TwoSeven on 1-Aug-2014 19:37 (39 replies)
Pages... 2 3


New Mobile plans coming?
Created by nunasdream, last reply by quickymart on 1-Aug-2014 19:52 (107 replies)
Pages... 6 7 8


Checking UHF aerial is working
Created by OnceBitten, last reply by B1GGLZ on 28-Jul-2014 21:49 (21 replies)
Pages... 2


2010 Honda Jazz, Suzuki Swift - which has higher maintenance cost?
Created by joker97, last reply by jonathan18 on 31-Jul-2014 10:47 (76 replies)
Pages... 4 5 6


New shave shop
Created by tehgerbil, last reply by tehgerbil on 1-Aug-2014 19:43 (18 replies)
Pages... 2


Hierarchy of a mistake: Gerry Brownlee
Created by joker97, last reply by DonGould on 29-Jul-2014 21:57 (93 replies)
Pages... 5 6 7


Does acupuncture work?
Created by timmmay, last reply by timmmay on 1-Aug-2014 19:22 (52 replies)
Pages... 2 3 4



Geekzone Live »
Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.

Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.