Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




569 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 112


Topic # 209171 16-Mar-2017 05:22 Send private message

For the Mikrotik gurus...  I've finally got fibre on.

 

I've set my 2011iLS-IN up so the Ethernet port on the RB connected to the ONT is 1508MTU. I've done the same for the VLAN interface.

 

I've set the PPPoE MTU and MRU to 1500.

 

It took a while to start working, but eventually everything now works and I can do a ping test at 1472 (+28 ICMP overhead) MTU without fragmentation. All looks good.

 

(I'm with Spark for fibre).

 

My question though, do I need to set the MRRU on the Mikrotik when using an MTU of 1500?

 

I was glad to see 1500 on PPPoE works on the Mikrotik. A mate reckoned they didn't support the 1500 MTU on PPPoE but it seems to be working fine and dandy.

 

Do I need to set the Ethernet MTU to 1512 though to account for the VLAN tagging?

 

 

 

Cheers,

 

Gavin.

 

 


Create new topic


569 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 112


  Reply # 1743651 19-Mar-2017 02:25 Send private message quote this post

Well I didn't bother changing the MRRU and set the interface MTU's as attached for Spark, and all seems well.

 

Click to see full size

 

It seemed to work with both ethernet and vlan interfaces set to 1508 but only after some hesitation. Changing the above MTU and layer2 MTU's to account for VLAN as well as PPPoE all seems quicker to connect.

 

 


Create new topic








Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site: