Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ... | 26
'That VDSL Cat'
8260 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1748

Trusted
Spark
Subscriber

  Reply # 1546221 3-May-2016 17:24
Send private message

i had a few issues with it talking to cnmaestro, the best fix of all for it was simply to be patient - something i dont often do well with new toys!

 

 

 

At first i thought my proxy was messing with them.





#include <std_disclaimer>

 

Any comments made are personal opinion and do not reflect directly on the position my current or past employers may have.


7685 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2531

Subscriber

  Reply # 1546222 3-May-2016 17:27
One person supports this post
Send private message

i just tended to restart them after i changed the settings, and i liked the fact that that local webpage auto reloaded its self so you knew it was finished reloading


2698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 349

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1546248 3-May-2016 18:53
Send private message

I set mine up today. After a bit of swearing and cursing I got things going. Something went a bit wrong with the firmware upgrade as half the settings in the webpage of the device went missing. I reloaded the firmware and all came back. 

 

However, I am disappointed with the throughput of the device. I went from full VDSL (43 Mbps download) on AC wifi of the HG659 to 20 Mbps standing right next to the AP. I have device steering on and have even tried setting up a 5 GHz only AP.

 

Does anyone have any ideas?





My views (except when I am looking out their windows) are not those of my employer.

'That VDSL Cat'
8260 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1748

Trusted
Spark
Subscriber

  Reply # 1546252 3-May-2016 18:58
Send private message

hairy1:

 

I set mine up today. After a bit of swearing and cursing I got things going. Something went a bit wrong with the firmware upgrade as half the settings in the webpage of the device went missing. I reloaded the firmware and all came back. 

 

However, I am disappointed with the throughput of the device. I went from full VDSL (43 Mbps download) on AC wifi of the HG659 to 20 Mbps standing right next to the AP. I have device steering on and have even tried setting up a 5 GHz only AP.

 

Does anyone have any ideas?

 

 

 

 

set it on channel 36 and try again, im starting to suspect a bug in the firmware....





#include <std_disclaimer>

 

Any comments made are personal opinion and do not reflect directly on the position my current or past employers may have.


21301 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4299

Trusted
Subscriber

  Reply # 1546253 3-May-2016 18:59
Send private message

hairy1:

 

I set mine up today. After a bit of swearing and cursing I got things going. Something went a bit wrong with the firmware upgrade as half the settings in the webpage of the device went missing. I reloaded the firmware and all came back. 

 

However, I am disappointed with the throughput of the device. I went from full VDSL (43 Mbps download) on AC wifi of the HG659 to 20 Mbps standing right next to the AP. I have device steering on and have even tried setting up a 5 GHz only AP.

 

Does anyone have any ideas?

 

 

Move furthur away. Easy to overload the phones reciever with a decent wifi AP when you are close to it.





Richard rich.ms

2698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 349

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1546257 3-May-2016 19:11
Send private message

richms:

 

hairy1:

 

I set mine up today. After a bit of swearing and cursing I got things going. Something went a bit wrong with the firmware upgrade as half the settings in the webpage of the device went missing. I reloaded the firmware and all came back. 

 

However, I am disappointed with the throughput of the device. I went from full VDSL (43 Mbps download) on AC wifi of the HG659 to 20 Mbps standing right next to the AP. I have device steering on and have even tried setting up a 5 GHz only AP.

 

Does anyone have any ideas?

 

 

Move furthur away. Easy to overload the phones reciever with a decent wifi AP when you are close to it.

 

 

Close, far away, no different. I might crack open the other unit and see what that does. 

 

I will try channel 36 as well.





My views (except when I am looking out their windows) are not those of my employer.



Meow
7624 posts

Uber Geek
+1 received by user: 3708

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1546268 3-May-2016 19:54
Send private message

hairy1:

 

richms:

 

hairy1:

 

I set mine up today. After a bit of swearing and cursing I got things going. Something went a bit wrong with the firmware upgrade as half the settings in the webpage of the device went missing. I reloaded the firmware and all came back. 

 

However, I am disappointed with the throughput of the device. I went from full VDSL (43 Mbps download) on AC wifi of the HG659 to 20 Mbps standing right next to the AP. I have device steering on and have even tried setting up a 5 GHz only AP.

 

Does anyone have any ideas?

 

 

Move furthur away. Easy to overload the phones reciever with a decent wifi AP when you are close to it.

 

 

Close, far away, no different. I might crack open the other unit and see what that does. 

 

I will try channel 36 as well.

 

 

Could you please take some photos of the insides? I was pretty keen to crack open mine to check the antenna arrangement.





2698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 349

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1546271 3-May-2016 19:59
One person supports this post
Send private message

Ah. Sorry. I have two units so cracking the other unit meant carefully unboxing it, unwrapping it and taking the sticker off. :-)





My views (except when I am looking out their windows) are not those of my employer.



Meow
7624 posts

Uber Geek
+1 received by user: 3708

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1546273 3-May-2016 20:02
Send private message

hairy1:

 

Ah. Sorry. I have two units so cracking the other unit meant carefully unboxing it, unwrapping it and taking the sticker off. :-)

 

 

Oh much drama. Good luck with the sticker :(





1173 posts

Uber Geek
+1 received by user: 145

Trusted
Subscriber

  Reply # 1546282 3-May-2016 20:11
Send private message

michaelmurfy:

 

 

 

Could you please take some photos of the insides? I was pretty keen to crack open mine to check the antenna arrangement.

 

 

 

 

FCC photos

 

https://fccid.io/document.php?id=2755948

 

 

 

 


2698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 349

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1546287 3-May-2016 20:14
Send private message

OK. Disregard. Found the problem. When I initially connected the device it was down the other end of the house so it connected to 2.4 GHz. It remained on 2.4 the whole time which played havoc with speedtests. Resume normal transmission...

 

 





My views (except when I am looking out their windows) are not those of my employer.

2698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 349

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1546290 3-May-2016 20:20
Send private message

dolsen:

 

michaelmurfy:

 

Could you please take some photos of the insides? I was pretty keen to crack open mine to check the antenna arrangement.

 

 

FCC photos

 

https://fccid.io/document.php?id=2755948

 

 

Thanks Michael,

 

That saves me having to really crack it open!





My views (except when I am looking out their windows) are not those of my employer.

1567 posts

Uber Geek
+1 received by user: 152

Trusted

  Reply # 1546436 4-May-2016 07:25
Send private message

IN the webui (I'm not using the "cloud features") under "Wireless Clients" all devices are showing up as bgn, I'd expected my S5 to show up with AC as well.

 

Anyone else seeing this?





CPU: Intel 3770k| RAM: F3-2400C10D-16GTX G.Skill Trident X |MB:  Gigabyte Z77X-UD5H-WB | GFX: GV-N660OC-2GD gv-n660oc-2gd GeForce GTX 660 | Monitor: Qnix 27" 2560x1440

 

 


1087 posts

Uber Geek
+1 received by user: 176


  Reply # 1546438 4-May-2016 07:31
Send private message

Just checked, my laptop is showing up as an 5Ghz (too old to have AC frown) Samsung Note 3 showing as ac 5Ghz. I don't have the 2.4Ghz radio enabled.





'That VDSL Cat'
8260 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1748

Trusted
Spark
Subscriber

  Reply # 1546506 4-May-2016 10:16
Send private message

Still fighting with artificial limitations on 5ghz bandwidth sizing outside of 36~44 today so have emailed their support to get a clear look into it.

 

 

 

Progress is being made on my grok patterns, and im noticing some interesting patterns for roaming so once i can aggregate that data into something more clear than log listings ill post up a bunch of trials, Probably just put it down to letting the guinea pigs(uhh i mean family) roam about in their daily doings for a more reasonable example of it in a live environment rather than me forcing 5ghz and walking back and forward all day!





#include <std_disclaimer>

 

Any comments made are personal opinion and do not reflect directly on the position my current or past employers may have.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ... | 26
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Intel introduces new NUC kits and NUC mini PCs
Posted 16-Aug-2018 11:03


The Warehouse leaps into the AI future with Google
Posted 15-Aug-2018 17:56


Targus set sights on enterprise and consumer growth in New Zealand
Posted 13-Aug-2018 13:47


Huawei to distribute nova 3i in New Zealand
Posted 9-Aug-2018 16:23


Home robot Vector to be available in New Zealand stores
Posted 9-Aug-2018 14:47


Panasonic announces new 2018 OLED TV line up
Posted 7-Aug-2018 16:38


Kordia completes first live 4K TV broadcast
Posted 1-Aug-2018 13:00


Schools get safer and smarter internet with Managed Network Upgrade
Posted 30-Jul-2018 20:01


DNC wants a safer .nz in the coming year
Posted 26-Jul-2018 16:08


Auldhouse becomes an AWS Authorised Training Delivery Partner in New Zealand
Posted 26-Jul-2018 15:55


Rakuten Kobo launches Kobo Clara HD entry level reader
Posted 26-Jul-2018 15:44


Kiwi team reaches semi-finals at the Microsoft Imagine Cup
Posted 26-Jul-2018 15:38


KidsCan App to Help Kiwi Children in Need
Posted 26-Jul-2018 15:32


FUJIFILM announces new high-performance lenses
Posted 24-Jul-2018 14:57


New FUJIFILM XF10 introduces square mode for Instagram sharing
Posted 24-Jul-2018 14:44



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.