Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




17 posts

Geek


# 251337 19-Jun-2019 21:24
Send private message quote this post

Hi All,

Spent 10 Hours with support trying to connect my Asus RT-AC86U to the New Chorus ONT 300 Installed today.
Followed PBTech's Guide, Followed MyRepublic's Guide, Still getting Red light on wan, and on the control panel it says, "your isp's dhcp does not function properly"

Getting desperate now any info appreciated.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3
8751 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 2261140 19-Jun-2019 21:31
Send private message quote this post

If you're on a fibre connection you'll be wanting to use DHCP/IPoE as your connection method, without VLAN tagging.


213 posts

Master Geek


  # 2261147 19-Jun-2019 21:50
Send private message quote this post

OK so check operation mode is 'wireless router' what is set under LAN - IPTV - Internet?





Sqishy


 
 
 
 




17 posts

Geek


  # 2261154 19-Jun-2019 22:05
Send private message quote this post

Jase2985:

 

If you're on a fibre connection you'll be wanting to use DHCP/IPoE as your connection method, without VLAN tagging.

 



I don't see that option as a connection method




17 posts

Geek


  # 2261155 19-Jun-2019 22:06
Send private message quote this post

sqishy:

 

OK so check operation mode is 'wireless router' what is set under LAN - IPTV - Internet?

 



Is on Wireless Router Mode, They told me to set ISP profile to None, but ive also tried manual setting with Vid 10 and PRIO 0




17 posts

Geek


  # 2261158 19-Jun-2019 22:18
Send private message quote this post

I also directly connected my pc to lan1 of the ont, did not get a connection either. I thought you could run 1 device off an ont?


213 posts

Master Geek


  # 2261161 19-Jun-2019 22:31
Send private message quote this post

There is some info how to make a PC connect to ONT but you need to do setup as PPPOE.

 

 

 

Under WAN I assume you have

 

-Automatic IP

 

-connect to DNS server automatically YES

 

-Host name blank

 

-MAC address blank

 

 





Sqishy




17 posts

Geek


  # 2261164 19-Jun-2019 22:47
Send private message quote this post

sqishy:

 

There is some info how to make a PC connect to ONT but you need to do setup as PPPOE.

 

 

 

Under WAN I assume you have

 

-Automatic IP

 

-connect to DNS server automatically YES

 

-Host name blank

 

-MAC address blank

 

 

 



Yes to all that, Also tried to Mac Clone as they suggested


 
 
 
 


Mr Snotty
8763 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 2261173 20-Jun-2019 00:12
Send private message quote this post

MyRepublic is not PPPoE - it is IPoE (DHCP) only with no VLAN.

 

The settings you want are:

 

DHCP, No VLAN. Simple as that.

 

This means, if you plug a PC into the ONT directly with no configuration it'll get an IP.

 

The ONT itself will only have a single port provisioned so only the first port will work.





213 posts

Master Geek


  # 2261198 20-Jun-2019 07:31
Send private message quote this post

michaelmurfy:

 

MyRepublic is not PPPoE - it is IPoE (DHCP) only with no VLAN.

 

The settings you want are:

 

DHCP, No VLAN. Simple as that.

 

This means, if you plug a PC into the ONT directly with no configuration it'll get an IP.

 

The ONT itself will only have a single port provisioned so only the first port will work.

 

 

 

 

So he has it configured correctly...Automatic IP is DHCP on ASUS right?





Sqishy




17 posts

Geek


  # 2261207 20-Jun-2019 08:07
Send private message quote this post

michaelmurfy:

 

MyRepublic is not PPPoE - it is IPoE (DHCP) only with no VLAN.

 

The settings you want are:

 

DHCP, No VLAN. Simple as that.

 

This means, if you plug a PC into the ONT directly with no configuration it'll get an IP.

 

The ONT itself will only have a single port provisioned so only the first port will work.

 



So in the setup wizard, I pick Wireless Router Mode, No to Username and password for internet connectivity, Automatic Ip (Tick Yes to Special ISP Provision) Click none on isp profile.
All in accordance with pbtech's rt-ac86u guide and myrepublics rt-ac68u guide(same firmware etc). Still get red earth symbol. I tried plugging my pc directly into the ont on lan1 and it said Unknown network - no internet connection but it has power, gpon, and lan1 lit up

I've tried that with vid 10, I've tried Mac clone, turning aggressive to normal mode. Tried dual wan, using a lan port and ethernet wan with wan as back up still no go.


8751 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 2261217 20-Jun-2019 08:46
Send private message quote this post

dont use VLAN 10 my republic does not use that




17 posts

Geek


  # 2261219 20-Jun-2019 08:49
Send private message quote this post

Jase2985:

 

dont use VLAN 10 my republic does not use that

 



Im just stating that I have tried with and without, I also plugged my pc directly into the ont on lan1 and it had said unknown connection - no internet connection.
So maybe an issue with the ont 300?


Mr Snotty
8763 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 2261242 20-Jun-2019 09:32
Send private message quote this post

Not an issue with the ONT - it is an issue with your setup...





1331 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 2261299 20-Jun-2019 09:57
Send private message quote this post

Don't know if it helps, or this is even the right page, but I use these for MyR on an older Asus.

 





rb99




17 posts

Geek


  # 2261301 20-Jun-2019 10:03
Send private message quote this post

rb99:

 

Don't know if it helps, or this is even the right page, but I use these for MyR on an older Asus.

 

 

 



Hi Rb99, yes my page looks identical to that, and tried no mac and clone mac settings, still have red light on wan/globe icon.


 1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Disney+ streaming service confirmed launch in New Zealand
Posted 20-Aug-2019 09:29


Industry plan could create a billion dollar interactive games sector
Posted 19-Aug-2019 20:41


Personal cyber insurance a New Zealand first
Posted 19-Aug-2019 20:26


University of Waikato launches space for esports
Posted 19-Aug-2019 20:20


D-Link ANZ expands mydlink ecosystem with new mydlink Mini Wi-Fi Smart Plug
Posted 19-Aug-2019 20:14


Kiwi workers still falling victim to old cyber tricks
Posted 12-Aug-2019 20:47


Lightning Lab GovTech launches 2019 programme
Posted 12-Aug-2019 20:41


Epson launches portable laser projector
Posted 12-Aug-2019 20:27


Huawei launches new distributed HarmonyOS
Posted 12-Aug-2019 20:20


Lenovo introduces single-socket servers for edge and data-intensive workloads
Posted 9-Aug-2019 21:26


The Document Foundation announces LibreOffice 6.3
Posted 9-Aug-2019 16:57


Symantec sell enterprise security assets for US$ 10.7 billion to Broadcom
Posted 9-Aug-2019 16:43


Artificial tongue can distinguish whisky and identify counterfeits
Posted 8-Aug-2019 20:20


Toyota and Preferred Networks to develop service robots
Posted 8-Aug-2019 20:11


Vodafone introduces new Vodafone TV device
Posted 7-Aug-2019 17:16



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.