Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




160 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


# 58438 11-Mar-2010 23:54
Send private message

Hi there,

just need some advice setting up streaming server for Mediaportal in XP.

Basically I have 2 machines, both running XP.

One is the server machine (with client also installed) while the other just has the client.
With the machine with just the client I can watch movies etc no problem, I cannot stream TV though.
The server machine is connected via wireless (the client connected straight to the wireless router).

I have tried opening ports for tvserver, sql server etc but not having much luck. Has anyone done this in either vista or xp and can you tell me how you did this?

Thanks

Create new topic
4025 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1076

Trusted

  # 306676 12-Mar-2010 16:10
Send private message

What errors are you getting (if any)? Is it the Ports not open error?
Try temporarily disabling the firewall on the Server to see if you can then connect.
I assume everything on the SingleSeat setup (ie Client + Server machine) works fine?



160 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  # 306680 12-Mar-2010 16:21
Send private message

Good point about the firewalls- I'll disable both and see if that gets me anywhere.
The singleseat install is working perfectly.

One thing to note is that when I made TV server a streaming server it didn't ask for a port number at all, just an IP. I'm sure in the past it asked for a port as well..

Oh, it just freezes on the computer when I try and access TV from the client-only computer. Guess I'll check the logs if I find it not working with firewall disabled too..




 
 
 
 


3115 posts

Uber Geek
+1 received by user: 335

Subscriber

  # 306684 12-Mar-2010 16:47
Send private message

One way to test is to open the TV server config and go to manual control and start streaming a channel.

-- The rest of this is going from memory and haven't done it for a while! --

You then need to open the stream log file from the advanced menu in TV server and copy the rtsp IP address.
Now on the client open up VLC (VideoLan.org) and open a network stream and put in the details you copied from above. It should start playing the TV stream now.
If not then the problem is on the server.
Try turning off the firewall and test again.

73 posts

Master Geek
+1 received by user: 5


  # 307049 14-Mar-2010 11:06
Send private message

elkano:
I have tried opening ports for tvserver, sql server etc but not having much luck. Has anyone done this in either vista or xp and can you tell me how you did this?


Are you using SQL Express? I think by default later versions are not configured out of the box to support remote (as in from a machine across the network) TCPIP connections. The Media Portal TV Client also needs to talk to the SQL server (as well as the streaming port) so this can cause it problems like you describe (freezing on startup) from remote machines.

If this is the problem, the following MS article might help you out : http://support.microsoft.com/kb/914277

Cheers,



160 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  # 308512 17-Mar-2010 22:15
Send private message

Arrggh! 3rd time writing this due to timeouts!

Very abbreviated updates: I am now on win 7 on both machines. Had it working in XP with both firewalls disabled. Now I can't get it working in win 7 even with public/private firewalls on both machines disabled.
I can see the tvguide, but when I try and watch a channel I get "Unable to play: stream4.0". Guess I need other ports open but if someopne can point me in how to set this up in win 7 that would be great.

EDIT: Using mySQL as it seems to be default now in 1.1.0 RC1.

73 posts

Master Geek
+1 received by user: 5


  # 308817 18-Mar-2010 16:06
Send private message

elkano: Arrggh! 3rd time writing this due to timeouts!
Very abbreviated updates: I am now on win 7 on both machines. Had it working in XP with both firewalls disabled. Now I can't get it working in win 7 even with public/private firewalls on both machines disabled.
I can see the tvguide, but when I try and watch a channel I get "Unable to play: stream4.0". Guess I need other ports open but if someopne can point me in how to set this up in win 7 that would be great.
EDIT: Using mySQL as it seems to be default now in 1.1.0 RC1.


lol - sorry, not really. I think the "unable to play stream" error has been reported as an issue with 1.1 RC1 (might may to check the RC forum over at http://www.team-mediaportal.com/). I myself had it at one point, but it seemed to go away when I configured the streaming server IP address (in TVserver config) to the actual IP address instead of "auto", and then rebooted everything.

Cheers,

Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Scientists unveil image of quantum entanglement
Posted 13-Jul-2019 06:00


Hackers to be challenged at University of Waikato
Posted 12-Jul-2019 21:34


OPPO Reno Z now available in New Zealand
Posted 12-Jul-2019 21:28


Sony introduces WF-1000XM3 wireless headphones with noise cancellation
Posted 8-Jul-2019 16:56


Xero announces new smarter tools, push into the North American market
Posted 19-Jun-2019 17:20


New report by Unisys shows New Zealanders want action by social platform companies and police to monitor social media sites
Posted 19-Jun-2019 17:09


ASB adds Google Pay option to contactless payments
Posted 19-Jun-2019 17:05


New Zealand PC Market declines on the back of high channel inventory, IDC reports
Posted 18-Jun-2019 17:35


Air New Zealand uses drones to inspect aircraft
Posted 17-Jun-2019 15:39


TCL Electronics launches its first-ever 8K TV
Posted 17-Jun-2019 15:18


E-scooter share scheme launches in Wellington
Posted 17-Jun-2019 12:34


Anyone can broadcast with Kordia Pop Up TV
Posted 13-Jun-2019 10:51


Volvo and Uber present production vehicle ready for self-driving
Posted 13-Jun-2019 10:47


100,000 customers connected to fibre broadband network through Enable
Posted 13-Jun-2019 10:35


5G uptake even faster than expected
Posted 12-Jun-2019 10:01



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.