Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 | 4 | 5
696 posts

Ultimate Geek

Trusted

  # 272591 13-Nov-2009 06:34
Send private message

its back to normal again here now.
I notice they have turned off interleaving as well.
I'm on ADSL2+ fast path in my router now

1715 posts

Uber Geek


  # 272710 13-Nov-2009 12:52
Send private message

Yep back to normal here to. Interleaving still shows as being on in my router.

 
 
 
 


35 posts

Geek


  # 272712 13-Nov-2009 13:00
Send private message

My speeds still seem a bit low, https://www.speedtest.net/result/620847105.png, whereas up untill last night I was always getting 5mb/s to there..

 

Did a few more speed tests:

https://www.speedtest.net/result/620851383.png

3mbit to Wellington??

 

https://www.speedtest.net/result/620852065.png

10mbit to auckland

 

https://www.speedtest.net/result/620852695.png

15mbit to Chch

 

https://www.speedtest.net/result/620853347.png

 

 

696 posts

Ultimate Geek

Trusted

  # 272815 13-Nov-2009 17:32
Send private message

Well, I just got home and its the same as it was last night again.
I am back to dialup speeds again basically.

.44mb/s down and .76 mb/s up on speedtest.net



on telecoms own speedtest 190 kb/s


72 posts

Master Geek


  # 272817 13-Nov-2009 17:34
Send private message

Just came back from work and am pulling a podcast down at about 30kBytes/s (usually comes down at around 400-600kBytes/s). Page loading not the most smooth either. Looks like it's going to be another slow evening international access wise. I'll do a few speed tests and get on Telecom's case probably tomorrow or Monday as I'm going to be out for most of this evening.

Probably the first time in 2 years, that I've noticed significant slow downs in International performance. Up until last night, Telecom's broadband service has IMHO been quite excellent.

(Currently On the Adventure 20GB plan)

35 posts

Geek


  # 272819 13-Nov-2009 17:37
Send private message

Yep, my speeds are complete balls and have been for most of the day.

35 posts

Geek


  # 273211 15-Nov-2009 13:32
Send private message

Bumping this in hopes of a Telecom rep response ;'(

 
 
 
 


2260 posts

Uber Geek

Trusted

  # 273230 15-Nov-2009 14:45
Send private message

snafoo: My speeds still seem a bit low, https://www.speedtest.net/result/620847105.png, whereas up untill last night I was always getting 5mb/s to there..

 

Did a few more speed tests:

https://www.speedtest.net/result/620851383.png

3mbit to Wellington??

  





That's pretty normal, it's because Telstra don't share with Telecom, the speedtest forces Telecom to go outside to LA and back instead of Wellington





I have moved across the ditch.  Now residing in Melbourne as a VOIP/Video Technical Trainer/Engineer. 



30 posts

Geek


  # 273341 15-Nov-2009 23:23
Send private message

Speeds have gone to the dogs alright. Still crap, I was getting over 7mb to aussie until Friday now I barely make 1mb, Local traffic is fine around 15mb

72 posts

Master Geek


  # 273610 16-Nov-2009 18:21
Send private message

hmmm... It is now Monday and it's still... well... not good. 56k Dial up speed, downloading a regular podcast at 5KBytes/s instead of 500-600KBytes/s.
I have just got on Telecom Case and contacted their helpdesk. They at least now admit they have received tons of calls over the issue and are investigating the issue right now. They then Gave me a case number and told me to try again tomorrow.

696 posts

Ultimate Geek

Trusted

  # 273617 16-Nov-2009 18:34
Send private message

Sigh.. I've just finished the 3 days of speedtests for telecom.
I've noticed that inbetween 2am and 9am it goes full speed, as soon as it hits 9am it starts dying and is almost at dialup speeds by night-time. I watched it on sunday morning do this..
Another issue I've found is that CASPA on TIVO doen't work at these slow speeds at night-time:-(
I am on the BigTime plan..

Just did a speedtest from telecoms website.
http://www.telecom.co.nz/bbspeed/telecom500.htm
It should be blazing to here 24/7 as its direct to telecom thru my connection.

Router says I'm connected at 9390Kbps down and 944 kbps up

speedtest says 74.6kbps down and 9.1 kbps up right now..
It was 8128.7kbps down and 996.2 kbps at 6.15am this morning..

Part of the log just sent to telecom below:

Date: 15/11/09
Time: 10:15pm
Broadband Gateway/Modem: Linksys AG310
Connection Type: Ethernet
Estimated Line Speed (kilobits/second): 87.3
Estimated Line Speed (kilobytes/second): 10.7

Date: 16/11/09
Time: 6:15am
Broadband Gateway/Modem: Linksys AG310
Connection Type: Ethernet
Estimated Line Speed (kilobits/second): 8128.7
Estimated Line Speed (kilobytes/second): 996.2

Date: 16/11/09
Time: 6:30am
Broadband Gateway/Modem: Linksys AG310
Connection Type: Ethernet
Estimated Line Speed (kilobits/second): 6661.2
Estimated Line Speed (kilobytes/second): 816.3

Date: 16/11/09
Time: 5:30pm
Broadband Gateway/Modem: Linksys AG310
Connection Type: Ethernet
Estimated Line Speed (kilobits/second): 74.6
Estimated Line Speed (kilobytes/second): 9.1



30 posts

Geek


  # 273964 17-Nov-2009 17:29
Send private message






Things are looking normal again hope they stay this way 

72 posts

Master Geek


  # 273965 17-Nov-2009 17:34
Send private message

Looks like they may have finally done something to address it now. I'm seeing the usual speeds I had before the Thursday slow down.

696 posts

Ultimate Geek

Trusted

  # 273970 17-Nov-2009 17:44
Send private message

Still slow here in hamilton..
But it was going full speed this morning at 6.00am when i got up..

Test just done below :




696 posts

Ultimate Geek

Trusted

  # 273974 17-Nov-2009 17:53
Send private message

Not much better around NZ from hamilton either..


1 | 2 | 3 | 4 | 5
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Intel expands 10th Gen Intel Core Mobile processor family
Posted 23-Aug-2019 10:22


Digital innovation drives new investment provider
Posted 23-Aug-2019 08:29


Catalyst Cloud becomes a Kubernetes Certified Service Provider (KCSP)
Posted 23-Aug-2019 08:21


New AI legaltech product launched in New Zealand
Posted 21-Aug-2019 17:01


Yubico launches first Lightning-compatible security key, the YubiKey 5Ci
Posted 21-Aug-2019 16:46


Disney+ streaming service confirmed launch in New Zealand
Posted 20-Aug-2019 09:29


Industry plan could create a billion dollar interactive games sector
Posted 19-Aug-2019 20:41


Personal cyber insurance a New Zealand first
Posted 19-Aug-2019 20:26


University of Waikato launches space for esports
Posted 19-Aug-2019 20:20


D-Link ANZ expands mydlink ecosystem with new mydlink Mini Wi-Fi Smart Plug
Posted 19-Aug-2019 20:14


Kiwi workers still falling victim to old cyber tricks
Posted 12-Aug-2019 20:47


Lightning Lab GovTech launches 2019 programme
Posted 12-Aug-2019 20:41


Epson launches portable laser projector
Posted 12-Aug-2019 20:27


Huawei launches new distributed HarmonyOS
Posted 12-Aug-2019 20:20


Lenovo introduces single-socket servers for edge and data-intensive workloads
Posted 9-Aug-2019 21:26



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.