Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




104 posts

Master Geek


# 69614 12-Oct-2010 10:32
Send private message

So 2 months ago a cabinet went live approx 20m from me, now this is sweet because prior to this I could not sync over 5mbit. Now I would expect sync than my current 11MBit max considering distance from cabinet. My line attenuation is 8 and SNR margin never goes over 15.

Now my old router was very unstable (Linksys WAG320N) so I got a new Netcomm (the one everyone recommends) but my connection is still very unstable and constantly disconnects. I rang telecom and asked to put onto a lower power profile because of the length to the cabinet, this did SFA. I have commercial quality cable run by a mate from chorus directly from demarc to one jackpoint with a splitter so I doubt it is my internal wiring but I am not ruling this out. I have updated the firmware on the router also but I am out of ideas =/

Internal Cabling is only about 3 years old also.

Logged a job with advanced broadband in Auckland to check for PPP Authentication errors, but the guy named Leo(good guy) assured me there was nothing.

help????

Create new topic
1710 posts

Uber Geek
+1 received by user: 169

Trusted

  # 390809 12-Oct-2010 10:49
Send private message

Sorry, I can't help - but I would recommend using a more descriptive subject line in future as you are more likely to draw the attention of those who might be able to help (a lot of people ignore posts with generic subject lines)

Good luck.



104 posts

Master Geek


  # 390822 12-Oct-2010 11:05
Send private message

Will keep in mind thanks :)

 
 
 
 


1917 posts

Uber Geek
+1 received by user: 110


  # 390870 12-Oct-2010 12:22

What I will do is give you a hand with the situation.


 

2153 posts

Uber Geek
+1 received by user: 239

Trusted
Subscriber

  # 390873 12-Oct-2010 12:30
Send private message

Are you sure you are even connected to this cabinet?




iPad Pro 10.5 Wi-Fi 128GB (Space Grey) | iPhone 8 Plus 64GB (Product RED) | HomePod (Space Grey) | Apple TV 4K | Apple TV HD | Apple Watch Series 4 44mm (Space Grey)


2097 posts

Uber Geek
+1 received by user: 918

Trusted

  # 390874 12-Oct-2010 12:31
Send private message

"my connection is still very unstable and constantly disconnects"

What part of your connection. Is your DSL line actually dropping? Just the PPP session with your ISP? Just it just "stop working" even though DSL Sync and PPP still appear to be up?

"constantly disconnects" is a too broad statement to provide any insight.

PPP Authentication errors would only appear if you were typing your ISP username/password in wrong. What you want them to look for is your modem requesting disconnection (unlikely, but possible if it's overheating and rebooting) or seeing if there's a disconnect on their end due to loss-of-keepalives or similar.

Tim




It looks like I'm using an adblocker. I should consider whitelisting Geekzone in my adblocker or a subscription. The Quick Reply box will appear for me when Geekzone is whitelisted. Hooray for me! If I want to reply to this topic I should click on Compose Reply.




104 posts

Master Geek


  # 390896 12-Oct-2010 12:55
Send private message

I'm not sure if it's the DSL line dropping but it happens every 15-20mins and I can tell this by my IRC logs. I'm not sure it's the router as I've tried no less than 5 and they all do the same thing, Draytek, Dynalink, Linksys and Netcomm.

On the odd occasion MSN will also disconnect but normally it's just IRC. I have set my laptop up on the same IRC server to test if it's the PC's NIC or cable but the laptop does it on wireless aswell.

The guy from Telecom was saying that he couldn't see any DC's at his end. So is it a possible faulty splitter at my end?

I iz your trusted friend
5832 posts

Uber Geek
+1 received by user: 147

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 390902 12-Oct-2010 12:57
Send private message

To the OP, learn to use a more descriptive or concise subject heading other than "Help" then you may attract attention to your question.




Internet is my backyard...

 

«Geekzone blog: Tech 'n Chips Takeaway» «Personal blog: And then...»

 

Please read the Geekzone's FUG

 


2097 posts

Uber Geek
+1 received by user: 918

Trusted

  # 390919 12-Oct-2010 13:08
Send private message

ventolin: I'm not sure if it's the DSL line dropping but it happens every 15-20mins and I can tell this by my IRC logs. I'm not sure it's the router as I've tried no less than 5 and they all do the same thing, Draytek, Dynalink, Linksys and Netcomm.

On the odd occasion MSN will also disconnect but normally it's just IRC. I have set my laptop up on the same IRC server to test if it's the PC's NIC or cable but the laptop does it on wireless aswell.

The guy from Telecom was saying that he couldn't see any DC's at his end. So is it a possible faulty splitter at my end?


Woah Nelly! Let's not go blaming the splitter just yet. One thing at a time.

So, you get IRC disconnects. Is this happening on multiple IRC Networks?

If you setup a ping to ring the whole time (ping -t ) and see if you see ping's drop when you loose the session. I'd actually run 5-6 pings, all to different places, and monitor to see what's happening.

If all your ping's die at the same thing, then yes, I'd start looking at your DSL connection. If none (or only some) of your pings drop, then you need to look elsewhere for the problem.

Make sense?




It looks like I'm using an adblocker. I should consider whitelisting Geekzone in my adblocker or a subscription. The Quick Reply box will appear for me when Geekzone is whitelisted. Hooray for me! If I want to reply to this topic I should click on Compose Reply.




104 posts

Master Geek


  # 390931 12-Oct-2010 13:34
Send private message

Sorry I sort of added the problems of low sync rate for my attentuation and the DC's together :p

2097 posts

Uber Geek
+1 received by user: 918

Trusted

  # 390997 12-Oct-2010 15:44
Send private message

ventolin: Sorry I sort of added the problems of low sync rate for my attentuation and the DC's together :p


Which I can understand. But baby steps!

So, as I posted, please run some pings tests. As soon as you notice your IRC session drop, go back and look at your pings. Did you lose packets? Did you not lose packets?

That'll tell us the next steps.




It looks like I'm using an adblocker. I should consider whitelisting Geekzone in my adblocker or a subscription. The Quick Reply box will appear for me when Geekzone is whitelisted. Hooray for me! If I want to reply to this topic I should click on Compose Reply.


Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

HPE to acquire supercomputing leader Cray
Posted 20-May-2019 11:07


Techweek starting around NZ today
Posted 20-May-2019 09:52


Porirua City Council first to adopt new council software solution Datascape
Posted 15-May-2019 12:00


New survey provides insight into schools' technology challenges and plans
Posted 15-May-2019 09:30


Apple Music now available on Alexa devices in Australia and New Zealand
Posted 15-May-2019 09:11


Make a stand against cyberbullying this Pink Shirt Day
Posted 14-May-2019 20:23


Samsung first TV manufacturer to launch the Apple TV App and Airplay 2
Posted 14-May-2019 20:11


Vodafone New Zealand sold
Posted 14-May-2019 07:25


Kordia boosts cloud performance with locally-hosted Microsoft Azure ExpressRoute
Posted 8-May-2019 10:25


Microsoft Azure ExpressRoute in New Zealand opens up faster, more secure internet for Kiwi businesses
Posted 8-May-2019 09:39


Vocus Communications to deliver Microsoft Azure Cloud Solutions through Azure ExpressRoute
Posted 8-May-2019 09:25


Independent NZ feature film #statusPending to premiere during WLG-X
Posted 6-May-2019 22:13


The ultimate dog photoshoot with Nokia 9 PureView #ForgottenDogsofInstagram
Posted 6-May-2019 09:41


Nokia 9 PureView available in New Zealand
Posted 6-May-2019 09:06


Motorola Solutions joins local partners to deliver advanced communications network in New Zealand
Posted 30-Apr-2019 21:50



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.