Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




1262 posts

Uber Geek
+1 received by user: 166


Topic # 119334 28-May-2013 17:31
Send private message

All day today both geekzone and trademe have been unreachable/no response. Other websites seem fine.

I can reach both through anon proxy like hidemyass.com

using standard dns

transparent proxy problem??

posting from mobile since cant login through anon proxy




---
James Sleeman
I sell lots of stuff for electronic enthusiasts...


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2


1262 posts

Uber Geek
+1 received by user: 166


  Reply # 827215 28-May-2013 17:40
Send private message

Hmmmm, interesting. I did a wget to see the headers and it worked. So I look in chrome again, dead. So i look in firefox..works.

I wonder if it is trouble with chrome trying to connect to a google server or something. Time for wireshark




---
James Sleeman
I sell lots of stuff for electronic enthusiasts...


57 posts

Master Geek
+1 received by user: 15


  Reply # 827222 28-May-2013 18:00
Send private message

I've got the same thing. Some sites are loading fine but others start loading then stop. Happens on both international and national sites. Chch cable

 
 
 
 


Awesome
4839 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1094

Trusted
Subscriber

  Reply # 827224 28-May-2013 18:11
Send private message

I've had a lot of issues recently, especially after DNS changes with sites not loading in Chrome.

It very much looks like Google is doing some kind of DNS hijack, or something.

They always work fine in other browsers, and eventually come right in Chrome.




Twitter: ajobbins




1262 posts

Uber Geek
+1 received by user: 166


  Reply # 827227 28-May-2013 18:20
Send private message

Firefox working was just fluke. it's just as bad now

looks like massive packet loss for certain http connections

lots of dup ack and tcp retransmission packets, and ultimately no response




---
James Sleeman
I sell lots of stuff for electronic enthusiasts...


678 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 55


  Reply # 827239 28-May-2013 18:27
Send private message

Yup same here wife rang vodafone at 1:30 pm and they told her there were no problems, and as she isn't named on the account they weren't wiling to go into anymore troubeshooting

19282 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2600
Inactive user


  Reply # 827241 28-May-2013 18:30
Send private message

Already working on the issue



1262 posts

Uber Geek
+1 received by user: 166


  Reply # 827369 28-May-2013 21:38
Send private message

good to hear it is being worked on, because at the moment it is totally unusable





---
James Sleeman
I sell lots of stuff for electronic enthusiasts...




1262 posts

Uber Geek
+1 received by user: 166


  Reply # 827375 28-May-2013 21:45
Send private message

oh just checked the network status page

they can't replicate ther problem anymore and think it is r3esolved

perhaps they woild like to stop by my place and they can see the problem is very much NOT resolved. can't access trademe, geekzone, many other sites, other connections are flakey...

I'm beginning to wonder if voda just bit off more than they can chew with the cable network




---
James Sleeman
I sell lots of stuff for electronic enthusiasts...


283 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 827386 28-May-2013 22:00
Send private message

hmm network status says they can't replicate the issue.

But I am still having major trouble getting many websites to load, Facebook, youtube etc. ?? 

I iz your trusted friend
5826 posts

Uber Geek
+1 received by user: 143

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 827405 28-May-2013 22:20
Send private message

Major issue in Christchurch, Upper Riccarton here.




Internet is my backyard...

 

«Geekzone blog: Tech 'n Chips Takeaway» «Personal blog: And then...»

 

Please read the Geekzone's FUG

 


678 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 55


  Reply # 827408 28-May-2013 22:25
Send private message

Upper riccarton here too. Still having issues as well, having to use a vpn to do anything.

BDFL - Memuneh
62243 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12799

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 827409 28-May-2013 22:28
Send private message

I don't think it's resolved and it must be something else.

A couple of days ago I noticed latency to to Australia increased three or four times (cdn.geekzone.co.nz for example went up from 35ms to 160ms). This came right after a couple of hours. But I noticed that today this started in the morning and is still going on. Ping to cdn.geekzone.co.nz (Sydney) is getting 150ms instead of the usual 35 - 40ms.





9 posts

Wannabe Geek


  Reply # 827417 28-May-2013 22:41
Send private message

Problems in Cashmere, Christchurch as well. Started 4.30ish this afternoon. Some traffic moves, other traffic seems like it is missing a return route from the remote server. Traceroutes stop inside the TCL network .. from inside and out.

Can access the affected sites fine via cellular-data. Helpdesk have booked a tech to come and 'look at my wiring' on thursday ... this feels more like a routing issue... offered to send him traceroutes from both ends ... declined.



1262 posts

Uber Geek
+1 received by user: 166


  Reply # 827466 29-May-2013 01:55
Send private message

This is an MTU problem

I have reduced my MTU to 600 and this appears to correct the problem.

I discovered this by accident, I sent a very short email and it worked, I sent a longer email and it hung, I then had a eureka moment - a packet size problem.  I reduced the MTU and the long email sent without any problem.  I increased the MTU back to 1500 and the long email failed to send again.

I can reliably replicate this.  MTU 1500, problems evident, MTU 600, problems gone.







---
James Sleeman
I sell lots of stuff for electronic enthusiasts...


I iz your trusted friend
5826 posts

Uber Geek
+1 received by user: 143

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 827477 29-May-2013 07:29
Send private message

How or where you change the MTU though?




Internet is my backyard...

 

«Geekzone blog: Tech 'n Chips Takeaway» «Personal blog: And then...»

 

Please read the Geekzone's FUG

 


 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.