Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




2829 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

# 73633 18-Dec-2010 08:18
Send private message

Logging into the National Bank web site works fine: http://www.nbnz.co.nz/
But it seems that TCL is having issues with the Online Banking site: https://secure.nbnz.co.nz/IBCS/pgLogin

It works fine on my Telecom XT Mobile Broadband card so I know the site is fine, so I've spoken with National Bank and had someone answer within 10 seconds.  Reported the ISP Fault here via the Report Faults link. Yet still on hold with TCL 15 mins later :(

Edit: Make that still waiting after 25 mins, They just finished "As time goes by" extended remixed musac version... All I can say is play it again Sam.  Since I know they will since I will still be waiting.





View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2


2829 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 418727 18-Dec-2010 08:30
Send private message

It's not even responding to telnet for me:

C:\Documents and Settings\PC>nslookup secure.nbnz.co.nz
Server:  ns1.acld.clix.net.nz
Address:  203.97.78.43

Non-authoritative answer:
Name:    secureprod.anzrad.co.nz
Address:  156.13.216.84
Aliases:  secure.nbnz.co.nz

C:\Documents and Settings\PC>telnet 156.13.216.84 443
Connecting To 156.13.216.84...Could not open connection to the host, on port 443: Connect failed






 
 
 
 




2829 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 418730 18-Dec-2010 08:36
Send private message

Mauricio, must be because you're on Docsis 3 and taking a different route (or it's just me)

C:\Documents and Settings\PC>tracert secure.nbnz.co.nz

Tracing route to secureprod.anzrad.co.nz [156.13.216.84]
over a maximum of 30 hops:

  1     8 ms     7 ms     7 ms  10.34.0.1
  2    16 ms    14 ms    14 ms  lo0.internet.ivpn.pe19.telstraclear.net [218.101.61.100]
  3    19 ms    20 ms    21 ms  ge-2-0-0-906.ie2.telstraclear.net [203.98.18.65]
  4    23 ms    19 ms    19 ms  ggis-gige-v906.telstraclear.net [203.98.18.67]
  5    25 ms    19 ms    20 ms  v4.aksw7.global-gateway.net.nz [210.55.202.51]
  6    19 ms    19 ms    32 ms  203.96.67.198
  7     *        *        *     Request timed out.
  8    20 ms    21 ms    22 ms  122-56-19-246.cid.global-gateway.net.nz [122.56.19.246]
  9     *        *        *     Request timed out.
 10     *        *        *     Request timed out.
 11     *        *        *     Request timed out.

40 Mins now on hold... Since you are the wind beneath my wings.  AARGGH!

And the worst thing was my wife has been complaining about this for the last 4 days, and since I have used my work internet I hadn't had the problem.  But duped it on my machine at home too.





BDFL - Memuneh
64514 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  # 418732 18-Dec-2010 08:43
Send private message

It looks the same to me, except for my node/gateway: 

Tracing route to secureprod.anzrad.co.nz [156.13.216.84]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms srp521w [192.168.2.1]
2 13 ms 6 ms 4 ms 10.33.0.1
3 6 ms 8 ms 6 ms lo0.internet.ivpn.pe25.telstraclear.net [218.101.61.124]
4 18 ms 19 ms 17 ms ge-2-0-0-906.ie2.telstraclear.net [203.98.18.65]
5 18 ms 17 ms 18 ms ggis-gige-v906.telstraclear.net [203.98.18.67]
6 19 ms 19 ms 36 ms v4.aksw7.global-gateway.net.nz [210.55.202.51]
7 18 ms 19 ms 17 ms 203.96.67.198
8 * * * Request timed out.
9 20 ms 19 ms 19 ms 122-56-19-246.cid.global-gateway.net.nz [122.56.19.246]
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.





28224 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  # 418733 18-Dec-2010 08:45
Send private message

The secure site is working fine for me on DOCSIS2




2829 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 418738 18-Dec-2010 08:54
Send private message

Ugh.

Rebooted my pix and it started working :(..

That was very weird.

Going to check if I have done something strange with the rules in the box.





 
 
 
 


BDFL - Memuneh
64514 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber



2829 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

# 418741 18-Dec-2010 09:13
Send private message

freitasm: And that's why help desks all over the world ask if you have restarted your router and your PC...


Yes indeed.  The pix had been up for over a year without an issue before I booted it and it certainly wasn't my first bet where the problem was since all other https sites worked fine, and all other sites I wanted to connect to worked fine too.

Tweaked the mtu and mss as per a few post I just found and I will see if this is a problem ever again.

Serves me right really.





1938 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  # 418762 18-Dec-2010 10:14
Send private message

freitasm: And that's why help desks all over the world ask if you have restarted your router and your PC...



Don't forget remove the battery and unplug all the wires, then wait for 5 minutes.... Wink




________

 

Antonios K

 

Click to see full size


1455 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 420483 22-Dec-2010 15:41
Send private message

Just out of curiosity - did you try plugging the modem into the computer directly via the NIC? I know when I had a problem I removed the router from the equation and everything worked wonderfully.




Laptop: MacBook Pro (15-inch, 2017)
Desktop: iMac (27-inch, 2017)
Smartphone: iPhone XS Max 256GB 'Space Grey'
Additional devices: Unifi Security Gateway, Unifi Switch, Unifi AP AC HD, Unifi Cloud Key, Apple Watch 4 44mm
Services: YouTube Premium, Wordpress, Skinny Mobile and Broadband

 


84 posts

Master Geek


  # 420639 22-Dec-2010 20:51
Send private message

I think there is actually a dns issue with national bank secure login site. I cannot hit there login page most mornings. Refresh the browser and it works fine. Happens to me at work on telecom fibre and home on Vodafone dsl. I've been communicating with national bank techos about it this week.

1455 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 420706 22-Dec-2010 22:37
Send private message

Really strange, I seem to have issues tracerout secureprod.anzrad.co.nz but when it comes to just loading the website in Safari everything is working :S




Laptop: MacBook Pro (15-inch, 2017)
Desktop: iMac (27-inch, 2017)
Smartphone: iPhone XS Max 256GB 'Space Grey'
Additional devices: Unifi Security Gateway, Unifi Switch, Unifi AP AC HD, Unifi Cloud Key, Apple Watch 4 44mm
Services: YouTube Premium, Wordpress, Skinny Mobile and Broadband

 




2829 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 420730 22-Dec-2010 23:21
Send private message

wazzab: I think there is actually a dns issue with national bank secure login site. I cannot hit there login page most mornings. Refresh the browser and it works fine. Happens to me at work on telecom fibre and home on Vodafone dsl. I've been communicating with national bank techos about it this week.


I don't think it's a DNS issue since I have been hitting the IP direct.

Going to pull apart my network and run tracing on both sides of my router to see what it's doing over the christmas break... But interesting to know others are having the issue.

Will try sending an e-mail to nbnz, since their 0800 support was vague to say the least.  But they did answer the phone within 2 mins, which is better than TCL's 45 mins I waited on hold.. until I gave up.

kawaii: Really strange, I seem to have issues tracerout secureprod.anzrad.co.nz but when it comes to just loading the website in Safari everything is working :S


That's not strange at all, I am sure their edge firewalls are blocking icmp's which is pretty standard practice, especially for a bank.





1455 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 421830 27-Dec-2010 11:31
Send private message

BarTender:
wazzab: I think there is actually a dns issue with national bank secure login site. I cannot hit there login page most mornings. Refresh the browser and it works fine. Happens to me at work on telecom fibre and home on Vodafone dsl. I've been communicating with national bank techos about it this week.


I don't think it's a DNS issue since I have been hitting the IP direct.

Going to pull apart my network and run tracing on both sides of my router to see what it's doing over the christmas break... But interesting to know others are having the issue.

Will try sending an e-mail to nbnz, since their 0800 support was vague to say the least.  But they did answer the phone within 2 mins, which is better than TCL's 45 mins I waited on hold.. until I gave up.

kawaii: Really strange, I seem to have issues tracerout secureprod.anzrad.co.nz but when it comes to just loading the website in Safari everything is working :S


That's not strange at all, I am sure their edge firewalls are blocking icmp's which is pretty standard practice, especially for a bank.


All I can suggest is to directly hook the cable modem into your computer and see if there is a difference; I know I've had one heck of a time with two routers, Linksys WRT120N and Belkin 'Basic' which both worked horrendously with.




Laptop: MacBook Pro (15-inch, 2017)
Desktop: iMac (27-inch, 2017)
Smartphone: iPhone XS Max 256GB 'Space Grey'
Additional devices: Unifi Security Gateway, Unifi Switch, Unifi AP AC HD, Unifi Cloud Key, Apple Watch 4 44mm
Services: YouTube Premium, Wordpress, Skinny Mobile and Broadband

 


 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Facebook Portal to land in New Zealand
Posted 19-Sep-2019 18:35


Amazon Studios announces New Zealand as location for its upcoming series based on The Lord of the Rings
Posted 18-Sep-2019 17:24


The Warehouse chooses Elasticsearch service
Posted 18-Sep-2019 13:55


Voyager upgrades core network to 100Gbit
Posted 18-Sep-2019 13:52


Streaming service Acorn TV launches in New Zealand with selection with British shows
Posted 18-Sep-2019 08:55


Bitcoin.com announces partnership with smartphone manufacturer HTC
Posted 16-Sep-2019 21:30


Finalists Announced for Microsoft NZ Partner Awards
Posted 16-Sep-2019 19:37


OPPO Showcases New CameraX Capabilities at Google Developer Days China 2019
Posted 15-Sep-2019 12:42


New Zealand PC Market returns to growth
Posted 15-Sep-2019 12:24


Home sensor charity director speaks about the preventable death which drives her to push for healthy homes
Posted 11-Sep-2019 08:46


Te ao Maori Minecraft world set to inspire Kiwi students
Posted 11-Sep-2019 08:43


Research reveals The Power of Games in New Zealand
Posted 11-Sep-2019 08:40


Ring Door View Cam now available in New Zealand
Posted 11-Sep-2019 08:38


Vodafone NZ to create X Squad
Posted 10-Sep-2019 10:25


Huawei nova 5T to be available 20th September
Posted 5-Sep-2019 11:55



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.