Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




4352 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

# 14193 20-Jun-2007 19:06
Send private message

I hope someone can help here.

Two restarts ago Vista "installed" my HDD again.

Now Vista is saying that I must Activate Vista again, and that I need to buy a new key.

Why is this happening? Do I need to contact MS about this directly?

Create new topic


4352 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 75391 20-Jun-2007 20:03
Send private message

So I called MS and they have re-activated the software over the phone.

Well according to MS I will need to re-activate my copy of windows everytime I install/uninstall a new piece of software or hardware.

And that I will need to call them everytime to do this.

Is this true? As I have installed hardware/software and uninstalled it on this PC several times.

Maybe it was because I uninstalled 4 pieces of software and installed a webcam all at once?


411 posts

Ultimate Geek


  # 75393 20-Jun-2007 20:09
Send private message

I would image it was because of it reinstalling the HDD Driver because that is a central piece of equipment you could have imaged your harddrive and so copied vista so that would require you to re-activate.

 
 
 
 




4352 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 75394 20-Jun-2007 20:10
Send private message

Sorry, what I meant by HDD was not the disk with vista on it, its a disk which has XP on there and nothing else

411 posts

Ultimate Geek


  # 75397 20-Jun-2007 20:20
Send private message

all i can say is weird then.

Mad Scientist
20759 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 75435 20-Jun-2007 22:30
Send private message

i believe i have read somewhere in some forums and some people have experienced it (could not remember the context, could not find those posts now sorry) before! weird!! ermm ... the solution - there could even have been a fix but sorry just can't remember nor find the posts! (worse come to worse just re-activate, it should work. if it doesnt try again in a few hours, and again in a few hours, should work. i reformatted/reinstalled an oem and it worked at 3rd try! weird aye)




Involuntary autocorrect in operation on mobile device. Apologies in advance.




4352 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 75445 20-Jun-2007 23:19
Send private message

freitasm: This is your problem: Windows Vista bug forces users to reactivate after installing new device drivers or software.

The solution is here.




That solution does not seem to work? It has been removed or the link is incorrect? I see now, here is the correct link

 
 
 
 




4352 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 75448 20-Jun-2007 23:24
Send private message

Great!!!!

I cannot even use the update! It apparently does not apply to me! When it obviously does.

Ok it does not apply, becuase it is already installed! Ive had this update since 10/03/07 and it obviously doesnt work. The comments in freitasm's first link point out that some of them have already had the update yet still get the same problem as myself.

4324 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 75452 21-Jun-2007 00:39
Send private message

The re-activation with new hardware thing does not seem to have any real consistency to it... I added another 2GB of RAM and I had to re-activate but when I later added a new CPU it wasn't an issue. Two days later I formatted and did a clean install and activated with no issues. It's all a little odd

Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Amazon Studios announces New Zealand as location for its upcoming series based on The Lord of the Rings
Posted 18-Sep-2019 17:24


The Warehouse chooses Elasticsearch service
Posted 18-Sep-2019 13:55


Voyager upgrades core network to 100Gbit
Posted 18-Sep-2019 13:52


Streaming service Acorn TV launches in New Zealand with selection with British shows
Posted 18-Sep-2019 08:55


Bitcoin.com announces partnership with smartphone manufacturer HTC
Posted 16-Sep-2019 21:30


Finalists Announced for Microsoft NZ Partner Awards
Posted 16-Sep-2019 19:37


OPPO Showcases New CameraX Capabilities at Google Developer Days China 2019
Posted 15-Sep-2019 12:42


New Zealand PC Market returns to growth
Posted 15-Sep-2019 12:24


Home sensor charity director speaks about the preventable death which drives her to push for healthy homes
Posted 11-Sep-2019 08:46


Te ao Maori Minecraft world set to inspire Kiwi students
Posted 11-Sep-2019 08:43


Research reveals The Power of Games in New Zealand
Posted 11-Sep-2019 08:40


Ring Door View Cam now available in New Zealand
Posted 11-Sep-2019 08:38


Vodafone NZ to create X Squad
Posted 10-Sep-2019 10:25


Huawei nova 5T to be available 20th September
Posted 5-Sep-2019 11:55


Kogan.com launches prepay challenger brand Kogan Mobile in New Zealand
Posted 3-Sep-2019 11:42



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.