Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3


208 posts

Master Geek


  # 1356904 2-Aug-2015 00:25
Send private message

Brumfondl: Hmmm, maybe try running Malwarebytes AntiMalware on one of the machines and see it anything comes up? I get the feeling there is something running on both machines that is causing your issue and I kind of doubt it is anything good.


Thanks. I've installed MBM on both. Currently into the Heuristics scan - 5 objects found on the 8.1 (Ask toolbar stuff in my wife's profile) and 2 on mine (similar malware from a subtitle downloader and a Youtube Video downloader.



208 posts

Master Geek


  # 1356907 2-Aug-2015 00:35
Send private message

I let MBM quarantine the 3 items it found on my Win 7 64 box, restarted and tried the MediaCreationx64.exe again - same result, silent failure. MBM still scanning the 8.1 laptop. 

 
 
 
 




208 posts

Master Geek


  # 1356913 2-Aug-2015 00:45
Send private message

Brumfondl: Hmmm, maybe try running Malwarebytes AntiMalware on one of the machines and see it anything comes up? I get the feeling there is something running on both machines that is causing your issue and I kind of doubt it is anything good.


Thanks very much for your efforts to help. This problem has persisted on both machines after ruunning MBM and letting it clean the mal/adware it found. Where's majikthise, I wonder? laughing

1084 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  # 1356914 2-Aug-2015 00:56
Send private message

Well done on getting where I got my name :)

The only other thing I can think of is the rather extreme measure of backing up your data on the Win7 box and doing a clean install of W7 sp1 on it and trying the tool on the machine with nothing oelse on it. But that is really extreme.

My guess is still that there is some piece of software common to both machines that is stopping the tool from working. and you just need to find out what it is.









208 posts

Master Geek


  # 1356915 2-Aug-2015 01:01
Send private message

Brumfondl: Well done on getting where I got my name :)

The only other thing I can think of is the rather extreme measure of backing up your data on the Win7 box and doing a clean install of W7 sp1 on it and trying the tool on the machine with nothing oelse on it. But that is really extreme.

My guess is still that there is some piece of software common to both machines that is stopping the tool from working. and you just need to find out what it is.





Thanks again. I think I might just download it on a friend's laptop instead ☺

439 posts

Ultimate Geek


  # 1356932 2-Aug-2015 08:07
Send private message

That's the right idea Stuart, the tool just creates the media, I found creating to a USB thumb drive nice and easy. Then you can update all your machines and your friends.



208 posts

Master Geek


  # 1356934 2-Aug-2015 08:11
Send private message

DeepBlueSky: That's the right idea Stuart, the tool just creates the media, I found creating to a USB thumb drive nice and easy. Then you can update all your machines and your friends.


Yeah. It's just the annoyance of not being able to figure out WHY that bothers me. So many people here have been so helpful, and et the problem persists. The workaround is straightforward, but it doesn't scratch that curiosity itch. laughing

 
 
 
 




208 posts

Master Geek


  # 1356935 2-Aug-2015 08:11
Send private message

DeepBlueSky: That's the right idea Stuart, the tool just creates the media, I found creating to a USB thumb drive nice and easy. Then you can update all your machines and your friends.


Yeah. It's just the annoyance of not being able to figure out WHY that bothers me. So many people here have been so helpful, and et the problem persists. The workaround is straightforward, but it doesn't scratch that curiosity itch. laughing

400 posts

Ultimate Geek

Subscriber

  # 1356939 2-Aug-2015 08:26
Send private message

Yes, the "why" bugs me too.  The software tool that failed to update my Compute Stick and went into another universe is quite happy to download W10 onto a usb drive (doing that now -- wouldn't it be a pain if it downloads the 4 gig and THEN won't run the setup...with me getting close to my monthly limit with 2 weeks to go...)




gml


439 posts

Ultimate Geek


  # 1357238 2-Aug-2015 19:14
Send private message

One of reasons PC'S so versatile is that you can assemble them with a bunch of random components. This also their achilles heal so when a new OS arrives even with all the testing there will be weird happens like these, Apple have a distinct advantage in that they make the hardware so they should know all the variables when they release an OS it should just work.

I take my hat off to Microsoft even Linux, for supporting so much gear, that's why I not surprised by this happening. Once you have the install media you should be okay, the only thing I would suggest is run a tool like 'Gary Utilities' to run a health check prior to your upgrade.

400 posts

Ultimate Geek

Subscriber

  # 1357285 2-Aug-2015 20:20
Send private message

DeepBlueSky: One of reasons PC'S so versatile is that you can assemble them with a bunch of random components. This also their achilles heal so when a new OS arrives even with all the testing there will be weird happens like these, Apple have a distinct advantage in that they make the hardware so they should know all the variables when they release an OS it should just work.

I take my hat off to Microsoft even Linux, for supporting so much gear, that's why I not surprised by this happening. Once you have the install media you should be okay, the only thing I would suggest is run a tool like 'Gary Utilities' to run a health check prior to your upgrade.


Agree absolutely.

My news is that USB upgrade on my Compute Stick failed -- downloaded the creation tool onto a USB, put the media onto its D drive (64 GB SD card) and ran it.  All went well until it required a reboot without the media so I turned it off, extracted the SD card, and restarted (by pressing the button on the stick). On rebooting, it stuck in BIOS, so I had to attach a wired keyboard to tell it to boot normally.  Then I inserted the SD card, and it came up with some error (forgotten) and put me back, after a while, into 8.1.


Other related news -- I reported somewhere that my ASUS T100 said it could not be upgraded to 10 -- error, it is a ME400C.  That's bad, and won't reflect well on ASUS, MS, and Intel -- there will be thousands of 2-year old tablets out there that are stuck in 8.1.  However, I did find on the web someone saying "just go ahead and upgrade, it will work with the 8.1 drivers", so I might do that.  And likely brick it.

I'm thinking now of going the ISO way for both machines, via a powered CD/DVD reader, as this may be simpler than juggling USB drives and wired keyboards.  Any comments on that approach?  Might have to wait until my 80 GB allowance rolls over!




gml




208 posts

Master Geek


  # 1357290 2-Aug-2015 20:28
Send private message

DeepBlueSky: One of reasons PC'S so versatile is that you can assemble them with a bunch of random components. This also their achilles heal so when a new OS arrives even with all the testing there will be weird happens like these, Apple have a distinct advantage in that they make the hardware so they should know all the variables when they release an OS it should just work.

I take my hat off to Microsoft even Linux, for supporting so much gear, that's why I not surprised by this happening. Once you have the install media you should be okay, the only thing I would suggest is run a tool like 'Gary Utilities' to run a health check prior to your upgrade.


Indeed. I am not annoyed, or angry at MS, just intrgued by the problem and irritated by my inability to figure it out. The Win 7 64 Pro box had a thorough check done by Need-a-Nerd just 2 weeks ago when I took it in to get physically cleaned, and came back with admiring comments about how well puteverything was worknig.  The 8.1 laptop is a bog standard Acer, no mods, just as is from Harvey Norman a couple of years ago. It's also interesting that not only does the exe not work at all on either saystem (when the 32-bit one almost does), but that it's also the only exe that doesn't run.  

I'm no master geek, but I'm not intimidated by computer problems, and I also know where to ask for further assistance. When problems defeat the Hive, that rankles, more than issue itself, which is trivial to work aronud in this instance.

346 posts

Ultimate Geek


  # 1357293 2-Aug-2015 20:33
Send private message

mdav056:
DeepBlueSky: One of reasons PC'S so versatile is that you can assemble them with a bunch of random components. This also their achilles heal so when a new OS arrives even with all the testing there will be weird happens like these, Apple have a distinct advantage in that they make the hardware so they should know all the variables when they release an OS it should just work.

I take my hat off to Microsoft even Linux, for supporting so much gear, that's why I not surprised by this happening. Once you have the install media you should be okay, the only thing I would suggest is run a tool like 'Gary Utilities' to run a health check prior to your upgrade.


Agree absolutely.

My news is that USB upgrade on my Compute Stick failed -- downloaded the creation tool onto a USB, put the media onto its D drive (64 GB SD card) and ran it.  All went well until it required a reboot without the media so I turned it off, extracted the SD card, and restarted (by pressing the button on the stick). On rebooting, it stuck in BIOS, so I had to attach a wired keyboard to tell it to boot normally.  Then I inserted the SD card, and it came up with some error (forgotten) and put me back, after a while, into 8.1.


Other related news -- I reported somewhere that my ASUS T100 said it could not be upgraded to 10 -- error, it is a ME400C.  That's bad, and won't reflect well on ASUS, MS, and Intel -- there will be thousands of 2-year old tablets out there that are stuck in 8.1.  However, I did find on the web someone saying "just go ahead and upgrade, it will work with the 8.1 drivers", so I might do that.  And likely brick it.

I'm thinking now of going the ISO way for both machines, via a powered CD/DVD reader, as this may be simpler than juggling USB drives and wired keyboards.  Any comments on that approach?  Might have to wait until my 80 GB allowance rolls over!


Same with me with the USB - was going fine until the first restart, then went into an endless reboot loop, only getting as far as the Gigabyte mobo logo each time. Pulled out the USB, then got the Windows 10 BSOD saying there was an error with in the SAFE_OS phase during BOOT or something, and reverted back to 7.
Funny thing is - then a message appeared in the Windows 10 app, saying that there were working with their partners and I'll be notified when the update is ready. It gave me an option to upgrade anyway ("not recommended") or be notified when it was ready.
I don't know - I've been trying for 4 days using the MCT with absolutely no joy. So maybe I'll just reinstall my patience and wait for the notification.   




Your mother was a hamster and your father smelled of elderberries


5216 posts

Uber Geek

Trusted
Microsoft

  # 1357295 2-Aug-2015 20:37
Send private message

mdav056:
DeepBlueSky: One of reasons PC'S so versatile is that you can assemble them with a bunch of random components. This also their achilles heal so when a new OS arrives even with all the testing there will be weird happens like these, Apple have a distinct advantage in that they make the hardware so they should know all the variables when they release an OS it should just work.

I take my hat off to Microsoft even Linux, for supporting so much gear, that's why I not surprised by this happening. Once you have the install media you should be okay, the only thing I would suggest is run a tool like 'Gary Utilities' to run a health check prior to your upgrade.


Agree absolutely.

My news is that USB upgrade on my Compute Stick failed -- downloaded the creation tool onto a USB, put the media onto its D drive (64 GB SD card) and ran it.  All went well until it required a reboot without the media so I turned it off, extracted the SD card, and restarted (by pressing the button on the stick). On rebooting, it stuck in BIOS, so I had to attach a wired keyboard to tell it to boot normally.  Then I inserted the SD card, and it came up with some error (forgotten) and put me back, after a while, into 8.1.


Other related news -- I reported somewhere that my ASUS T100 said it could not be upgraded to 10 -- error, it is a ME400C.  That's bad, and won't reflect well on ASUS, MS, and Intel -- there will be thousands of 2-year old tablets out there that are stuck in 8.1.  However, I did find on the web someone saying "just go ahead and upgrade, it will work with the 8.1 drivers", so I might do that.  And likely brick it.

I'm thinking now of going the ISO way for both machines, via a powered CD/DVD reader, as this may be simpler than juggling USB drives and wired keyboards.  Any comments on that approach?  Might have to wait until my 80 GB allowance rolls over!


please send me the contents of the "c:\windows\panther" folder for Setup Logs on your failed install

I can't see why Asus T100 would not work, it is a Clovertrail ATOM and I have a few other systems with that working.  They are all the same inside so I can't see why it wouldn't work.

Yes go ISO

346 posts

Ultimate Geek


  # 1357341 2-Aug-2015 21:48
Send private message

BiggusDoggus:
mdav056:
DeepBlueSky: One of reasons PC'S so versatile is that you can assemble them with a bunch of random components. This also their achilles heal so when a new OS arrives even with all the testing there will be weird happens like these, Apple have a distinct advantage in that they make the hardware so they should know all the variables when they release an OS it should just work.

I take my hat off to Microsoft even Linux, for supporting so much gear, that's why I not surprised by this happening. Once you have the install media you should be okay, the only thing I would suggest is run a tool like 'Gary Utilities' to run a health check prior to your upgrade.


Agree absolutely.

My news is that USB upgrade on my Compute Stick failed -- downloaded the creation tool onto a USB, put the media onto its D drive (64 GB SD card) and ran it.  All went well until it required a reboot without the media so I turned it off, extracted the SD card, and restarted (by pressing the button on the stick). On rebooting, it stuck in BIOS, so I had to attach a wired keyboard to tell it to boot normally.  Then I inserted the SD card, and it came up with some error (forgotten) and put me back, after a while, into 8.1.


Other related news -- I reported somewhere that my ASUS T100 said it could not be upgraded to 10 -- error, it is a ME400C.  That's bad, and won't reflect well on ASUS, MS, and Intel -- there will be thousands of 2-year old tablets out there that are stuck in 8.1.  However, I did find on the web someone saying "just go ahead and upgrade, it will work with the 8.1 drivers", so I might do that.  And likely brick it.

I'm thinking now of going the ISO way for both machines, via a powered CD/DVD reader, as this may be simpler than juggling USB drives and wired keyboards.  Any comments on that approach?  Might have to wait until my 80 GB allowance rolls over!


Same with me with the USB - was going fine until the first restart, then went into an endless reboot loop, only getting as far as the Gigabyte mobo logo each time. Pulled out the USB, then got the Windows 10 BSOD saying there was an error with in the SAFE_OS phase during BOOT or something, and reverted back to 7.
Funny thing is - then a message appeared in the Windows 10 app, saying that there were working with their partners and I'll be notified when the update is ready. It gave me an option to upgrade anyway ("not recommended") or be notified when it was ready.
I don't know - I've been trying for 4 days using the MCT with absolutely no joy. So maybe I'll just reinstall my patience and wait for the notification.   


Just found out why my issues - https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/3f3mro/discussion_psa_windows_10_currently_not/.

My CPU. Super.




Your mother was a hamster and your father smelled of elderberries


1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Intel introduces cryogenic control chip to enable quantum computers
Posted 10-Dec-2019 21:32


Vodafone 5G service live in four cities
Posted 10-Dec-2019 08:30


Samsung Galaxy Fold now available in New Zealand
Posted 6-Dec-2019 00:01


NZ company oDocs awarded US$ 100,000 Dubai World Expo grant
Posted 5-Dec-2019 16:00


New Zealand Rugby Selects AWS-Powered Analytics for Deeper Game Insights
Posted 5-Dec-2019 11:33


IMAGR and Farro bring checkout-less supermarket shopping to New Zealand
Posted 5-Dec-2019 09:07


Wellington Airport becomes first 5G connected airport in the country
Posted 3-Dec-2019 08:42


MetService secures Al Jazeera as a new weather client
Posted 28-Nov-2019 09:40


NZ a top 10 connected nation with stage one of ultra-fast broadband roll-out completed
Posted 24-Nov-2019 14:15


Microsoft Translator understands te reo Māori
Posted 22-Nov-2019 08:46


Chorus to launch Hyperfibre service
Posted 18-Nov-2019 15:00


Microsoft launches first Experience Center worldwide for Asia Pacific in Singapore
Posted 13-Nov-2019 13:08


Disney+ comes to LG Smart TVs
Posted 13-Nov-2019 12:55


Spark launches new wireless broadband "Unplan Metro"
Posted 11-Nov-2019 08:19


Malwarebytes overhauls flagship product with new UI, faster engine and lighter footprint
Posted 6-Nov-2019 11:48



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.