Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




164 posts

Master Geek


# 204677 12-Oct-2016 18:29
Send private message

hey guys got a usb problem i need somehelp with.


my on board usb ports keep stopping working, i have to uninstall the driver and let it rediscover itself to get them working, any ideas? win 8.1 64bit pro


 


 


Create new topic
3908 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 1649897 12-Oct-2016 18:50
Send private message

Wipe & reload? If that doesn't resolve I'd say you need to replace the motherboard.

 

 

 

 





Information wants to be free. The Net interprets censorship as damage and routes around it.


gzt

10947 posts

Uber Geek


  # 1649944 12-Oct-2016 20:30
Send private message

What devices do you have on that port group?

Back ports and front ports? Both stop?

 
 
 
 


679 posts

Ultimate Geek

Lifetime subscriber

  # 1649946 12-Oct-2016 20:31
Send private message

My 10cents worth:

 

I run lots of USB devices on my PC's.

 

Win7 very stable.

 

Win8 VERY Unstable - gave up!

 

Win10 Quite stable.

 

All hardware / drivers Win10 etc certified.

 

Win10 is getting there and is a hell of a lot better than Win8 but nowhere near Win7 for stability.

 

That is mine and others I know experience!

 

It MAY not be the motherboard.


5533 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 1649950 12-Oct-2016 20:41
Send private message

Upgrade to Windows 10 may help



164 posts

Master Geek


  # 1650030 12-Oct-2016 23:38
Send private message

there is the rear usbs that stop, top usbs are fine its the rear ones that are giving the issue. i uninstall that hub reboot and it finds it again and reinstalls the driver making it work again


1828 posts

Uber Geek
Inactive user


  # 1650043 13-Oct-2016 01:43
Send private message

What motherboard are you using 

 

Manufacturer : (ie Asus) 

 

Make/Model : (ie Crosshair V Formula) 


gzt

10947 posts

Uber Geek


  # 1650053 13-Oct-2016 06:06
Send private message

fundanglr:

there is the rear usbs that stop, top usbs are fine its the rear ones that are giving the issue. i uninstall that hub reboot and it finds it again and reinstalls the driver making it work again


If you reboot without the uninstall - does it work again?

Also need a list of devices you are using on that port when the port dies.

 
 
 
 


588 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  # 1650064 13-Oct-2016 07:10
Send private message

Try disabling USB sleep in both Power Options and driver properties (Device Manager).

Update BIOS firmware if available.

Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Chorus to launch Hyperfibre service
Posted 18-Nov-2019 15:00


Microsoft launches first Experience Center worldwide for Asia Pacific in Singapore
Posted 13-Nov-2019 13:08


Disney+ comes to LG Smart TVs
Posted 13-Nov-2019 12:55


Spark launches new wireless broadband "Unplan Metro"
Posted 11-Nov-2019 08:19


Malwarebytes overhauls flagship product with new UI, faster engine and lighter footprint
Posted 6-Nov-2019 11:48


CarbonClick launches into Digital Marketplaces
Posted 6-Nov-2019 11:42


Kordia offers Microsoft Azure Peering Service
Posted 6-Nov-2019 11:41


Spark 5G live on Auckland Harbour for Emirates Team New Zealand
Posted 4-Nov-2019 17:30


BNZ and Vodafone partner to boost NZ Tech for SME
Posted 31-Oct-2019 17:14


Nokia 7.2 available in New Zealand
Posted 31-Oct-2019 16:24


2talk launches Microsoft Teams Direct Routing product
Posted 29-Oct-2019 10:35


New Breast Cancer Foundation app puts power in Kiwi women's hands
Posted 25-Oct-2019 16:13


OPPO Reno2 Series lands, alongside hybrid noise-cancelling Wireless Headphones
Posted 24-Oct-2019 15:32


Waikato Data Scientists awarded $13 million from the Government
Posted 24-Oct-2019 15:27


D-Link launches Wave 2 Unified Access Points
Posted 24-Oct-2019 15:07



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.