Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


263 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


Topic # 133486 23-Oct-2013 18:49
Send private message


I have a lumia 1020 on telecom

 

since the upgrade this morning i haven't been able to send or get pxts. When i get one rather than it been delivered i get a txt saying "media content in this message" and fails to download - i hold down on it to view the error and it just says "it couldn't connect to network to download message" The same thing happens when i send.

 

the network is getting the mms settings from the sim automatically and was working literally before i updated. I notice 4g is now enabled (unsure if it was or not before update - im using a telecom nz new phone)




Sign here


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic
194 posts

Master Geek
+1 received by user: 17


  Reply # 920621 23-Oct-2013 20:23
Send private message

My wife had problems on her 920 with MMS with the same symptoms. I set up a new profile using internet.telecom.co.nz rather than the default wap to fix a problem with Internet Sharing not working and MMS is now working as well. Maybe try that. I made sure that all the MMS settings were copied across so it was only the APN that was different.

2091 posts

Uber Geek
+1 received by user: 848


  Reply # 920622 23-Oct-2013 20:23
Send private message

If you go to setting -> access point, hold down on Telecom NZ and select view. 
What are your MMS APN settings?



263 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 920630 23-Oct-2013 20:34
Send private message

internet apn - wap.telecom.co.nz (working with my 3g)

MMS - apn wap.telecom.co.nz
username -blank
password -blank
proxy address- 210.55.11.73
port - 8080
mmsc address - http://lsmmsc.xtra.co.nz
network type - ipv4
authentication type - none





Sign here


BDFL - Memuneh
61297 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12042

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 920653 23-Oct-2013 20:46
Send private message


263 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 920667 23-Oct-2013 21:05
Send private message

freitasm: Go to the Store and download the app "Access Point" (if it is not installed). Use it to configure your device.

 

yeah that's where i got the above info from :-\




Sign here


BDFL - Memuneh
61297 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12042

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber



263 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 920688 23-Oct-2013 21:36
Send private message

No idea "what" exactly it was, was pushed to phone this morning and installed in about 15mins, tonight i got updates for the new Nokia cam.
the access point app (nothing in app store but according to sys app push it must be the correct one) I'm using is the one under settings that has an active telecom one under there at the moment and mms was working literally 5 or so mins before the update came through.




Sign here




263 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 928903 7-Nov-2013 16:33
Send private message

Received my new 4G sim today, mms problem now solved




Sign here


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.