Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3
NickMack
920 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2259730 17-Jun-2019 20:47
Send private message

Falconz:

 

Nothing from me sorry, can DM some account details.

 

My support was over the phone 

 

 

Hiya,

 

I'm not aware of any specific Chorus issues related to authentication - so sure, fire away.

 

Nick.





 
 
 

GoodSync. Easily back up and sync your files with GoodSync. Simple and secure file backup and synchronisation software will ensure that your files are never lost (affiliate link).
Kilack

527 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #2259731 17-Jun-2019 20:48
Send private message

NickMack:

 

Hiya - Any tracking numbers with tickets logged with 2Degrees so I can look up the notes?

 

 

 

Nick

 

 

 

 

No... was over the phone, and I guess they thought it resolved as once they reset the fritzbox i got it back.

 

I immediately changed and tried both asus routers and they both failed to connect... LCP terminated by remote end..

 

I will PM you my details as really do need to get this fixed and to me its obviously not at my end.

 

 

 

Thanks!


NickMack
920 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2259736 17-Jun-2019 20:54
Send private message

Kilack:

 

NickMack:

 

Hiya - Any tracking numbers with tickets logged with 2Degrees so I can look up the notes?

 

 

 

Nick

 

 

 

 

No... was over the phone, and I guess they thought it resolved as once they reset the fritzbox i got it back.

 

I immediately changed and tried both asus routers and they both failed to connect... LCP terminated by remote end..

 

I will PM you my details as really do need to get this fixed and to me its obviously not at my end.

 

 

 

Thanks!

 

 

 

 

Hiya

 

I have someone looking into it further for you - I'll be in contact once I have more information. (Westside is on too :-))

 

 

 

Nick







NickMack
920 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2259801 17-Jun-2019 22:05
Send private message

Hi All,

 

Issue resolved for tonight - Looks like there's a timeout issue on a BNG (new line card with 100G LAG connecting to Chorus), due it not timing out, a request to re-authenticate fails (as it believes you're already connected). We will look more into it tomorrow, doesn't appear to be widespread.

 

Thanks for your patience,

 

Nick





Falconz
67 posts

Master Geek


  #2259803 17-Jun-2019 22:09
Send private message

Awesome thanks for your help Nick!

 

 

 

impressed with the response and I think its a great thing to have this forum and members from the 2 degrees team active here.

 

 

 

Im back online with my USG, great to know theres a fixable issue.


SneakerPimps
92 posts

Master Geek


  #2259877 18-Jun-2019 01:33
Send private message

I just want to add to this. I experienced this same issue, which started on 8/6 after a reboot of the router (Asus RTN66U with tomato firmware). Based in Grey Lynn, Auckland. There had been no issues at all since install of UFB over a few years ago.

 

I called up, after trying another router and failed. It was a bit frustrating because the CSR was adamant there was nothing wrong on the 2D network. I was adamant it wasn't an issue on our side, as we tried a different router with the correct configuration - VLAN 10 and PPPoe.

 

CSR wouldn't take a bar of it, until I said they should just check the radius server. I was put on hold for about 10mins whilst the CRS discussed with a senior tech. Surprise surprise, they said they found the issue on their side. The CSR simply told me he put my connection online again, which worked. Then for the sake of testing, I tried to reconnected to the PPPoE session and it failed again. So the CSR knows they had to manually do something.


NickMack
920 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2260109 18-Jun-2019 11:06
Send private message

Hi All,

 

Investigation is continuing, we have logged a TAC (Support) Ticket with our vendor to look into this.

 

Nick







Kilack

527 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #2260113 18-Jun-2019 11:19
Send private message

NickMack:

Hi All,


Investigation is continuing, we have logged a TAC (Support) Ticket with our vendor to look into this.


Nick



Thanks for the update.

If I want to go back to using my asus router now is there anything that can be done to make it work?

NickMack
920 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2260117 18-Jun-2019 11:25
Send private message

Kilack:
NickMack:

 

Hi All,

 

 

 

Investigation is continuing, we have logged a TAC (Support) Ticket with our vendor to look into this.

 

 

 

Nick

 



Thanks for the update.

If I want to go back to using my asus router now is there anything that can be done to make it work?

 

 

 

Ping me when you have powered on the Asus, and we will clear the entry for it and you will be fine.





NickMack
920 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2260184 18-Jun-2019 12:57
Send private message

Hi All,

 

Issue has been identified and confirmed as a bug. We have been supplied with a work around which will be implemented in the early hours of tomorrow morning while a more permanent fix is created, tested & deployed.

 

Nick.





Kilack

527 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #2260207 18-Jun-2019 13:50
Send private message

NickMack:

 

Kilack:
NickMack:

 

Hi All,

 

 

 

Investigation is continuing, we have logged a TAC (Support) Ticket with our vendor to look into this.

 

 

 

Nick

 



Thanks for the update.

If I want to go back to using my asus router now is there anything that can be done to make it work?

 

 

 

Ping me when you have powered on the Asus, and we will clear the entry for it and you will be fine.

 

 

 

 

Thanks, back online!.

 

Appreciate all the updates, agree with the earlier comment that it is great to see staff in here actively helping.


Noodles
487 posts

Ultimate Geek


  #2309023 1-Sep-2019 14:46
Send private message

@NickMack looks like we've been hit by this problem. Started at about 1:30am this morning. We have been using a USG-4 to connect to 2 Degrees and it's worked well for the last 18 months. Today though it won't even auth:

 

 

 

Sun Sep  1 14:04:54 NZST 2019: PPP interface pppoe2 created
Sun Sep  1 14:04:55 NZST 2019: Stopping PPP daemon for pppoe2
Sun Sep  1 14:04:55 NZST 2019: Starting PPP daemon for pppoe2
Connected to e4:5d:37:1c:2f:c7 via interface eth2.10
using channel 1
Using interface ppp0
Connect: ppp0 <--> eth2.10
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0x5c3db046>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x3b <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
lcp_reqci: returning CONFACK.
sent [LCP ConfAck id=0x3b <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0x5c3db046>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x3c <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
lcp_reqci: returning CONFACK.
sent [LCP ConfAck id=0x3c <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0x5c3db046>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x3d <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
lcp_reqci: returning CONFACK.
sent [LCP ConfAck id=0x3d <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0x5c3db046>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x3e <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
lcp_reqci: returning CONFACK.
sent [LCP ConfAck id=0x3e <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0x5c3db046>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x3f <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
lcp_reqci: returning CONFACK.
sent [LCP ConfAck id=0x3f <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0x5c3db046>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x40 <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
lcp_reqci: returning CONFACK.
sent [LCP ConfAck id=0x40 <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0x5c3db046>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x41 <mru 1492> <auth pap> <magic 0x6b04276b>]
lcp_reqci: returning CONFACK.
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1492> <magic 0xef47b6ae>]

 

 

 

Plugging in an old Fritzbox and resetting to factory defaults connects fine, but not the USG. There have been no changes in Unifi and we're running the same firmware etc. I even tried restoring from last week's backup just in case.

 

I'm reluctant to call up a 2D CSR as I'm sure I'll get the whole "not supported" and "there's nothing wrong our end".

 

Any chance you can take a look?

 

 


NickMack
920 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2309035 1-Sep-2019 15:51
Send private message

Hey mate - I'll have the investigate tomorrow, we haven't heard or seen any issues since we upgraded firmware, any chance you can leave the USG plugged in tomorrow when you're at work so we can try a few things? ;-)




Noodles
487 posts

Ultimate Geek


  #2309037 1-Sep-2019 16:13
Send private message

At the moment even plugging our old Fritzbox in doesn't really give good connectivity. Seeing all sorts of strange routing issues, e.g. US traceroutes don't work, but I can VPN through the US and that works.

 

Not really sure how to tackle this one, but nothing more I can do today.


NickMack
920 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2309900 3-Sep-2019 11:54
Send private message

Noodles:

 

At the moment even plugging our old Fritzbox in doesn't really give good connectivity. Seeing all sorts of strange routing issues, e.g. US traceroutes don't work, but I can VPN through the US and that works.

 

Not really sure how to tackle this one, but nothing more I can do today.

 

 

Closing this one out - Issue was identified as a issue with the Chorus line card, this was swapped out under emergency this morning - issue resolved.

 

Nick





1 | 2 | 3
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News and reviews »

One New Zealand Extends 3G Switch-off Date
Posted 11-Apr-2024 08:56


Amazon Echo Hub Review
Posted 10-Apr-2024 18:57


Epson Launches New Versatile A4 Desktop Scanners
Posted 10-Apr-2024 15:31


Motorola Mobility Launches New Android Phones in New Zealand
Posted 10-Apr-2024 14:59


Logitech G Unveils the PRO X 60 Gaming Keyboard
Posted 9-Apr-2024 19:01


Logitech Unveils Signature Slim Keyboard and Combo
Posted 9-Apr-2024 13:33


ExpressVPN Launches Aircove Go Portable Router With Built-in VPN
Posted 26-Mar-2024 21:25


Shure MoveMic Review
Posted 25-Mar-2024 12:47


reMarkable 2 Launches at JB Hi-Fi New Zealand
Posted 20-Mar-2024 08:36


Samsung Galaxy S24 Ultra review
Posted 19-Mar-2024 11:37


Google Nest Wifi Pro Review
Posted 16-Mar-2024 11:28


Samsung Galaxy A55 5G and Galaxy A35 5G
Posted 12-Mar-2024 12:41


Cricut EasyPress Mini Zen Blue launches at Spotlight New Zealand
Posted 12-Mar-2024 12:32


Logitech Introduces MX Brio Webcam
Posted 12-Mar-2024 12:24


HP Unveils Broadest Consumer Portfolio of AI-Enhanced Laptops
Posted 3-Mar-2024 18:09









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.







GoodSync is the easiest file sync and backup for Windows and Mac