Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




66 posts

Master Geek


# 169624 20-Mar-2015 16:24
Send private message

Hi,

Finally had my connection to orcon ufb completed last friday

All seemed to be ok

Until today at 10am...no more internet and of course, no more landline

Rang orcon...40min phone call with usual turn off/on modem, ONT etc

Says everything looks ok there end...logged a ticket

About 7 hours later- still no internet

ONT shows occasional flashing green light, sometimes solid green.

Modem shows solid green WAN with no internet light

Anyone else been having issues? Based out west auckland

Not that impressed since as I've had ufb for exactly 1 week only

Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
3344 posts

Uber Geek

Trusted
Vocus

  # 1264178 20-Mar-2015 16:37
Send private message

Can't make any guarantees, but PM me your username and I'll see what I can do.



66 posts

Master Geek


  # 1264191 20-Mar-2015 16:51
Send private message

Hi

For some reason nothing happens when i click "pm user" using my iphone


 
 
 
 


3344 posts

Uber Geek

Trusted
Vocus

  # 1264200 20-Mar-2015 17:11
Send private message

No worries, I'll take a look.  You can edit your un out now if you like.

3344 posts

Uber Geek

Trusted
Vocus

  # 1264205 20-Mar-2015 17:27
One person supports this post
Send private message

Sorry for the trouble.  I've had a look and cannot see anything obvious wrong.

You could try turning the router (not ONT) off and on again, also just ensure the cable is into the WAN interface on the white router.  The ONT should have a solid/flickering green light for Optical and for LAN.

Beyond that, I can see that all the proper troubleshooting has been done and there is a ticket lodged for the assure team.  They will pick it up and make sure you are looked after.



66 posts

Master Geek


  # 1264215 20-Mar-2015 17:41
Send private message

Thanks for looking buddy

Ive reset router again and unplugged/replugged wan wires with no success

The net just seemed to die at 10

1/2 way through an hour video on youtube everything just stopped

Hoping its not out all weekend!

Edit- the green light for optical on ont is solid/sometimes flashes. The lAN light is solid orange and always been like that i think

34 posts

Geek

Subscriber

  # 1264276 20-Mar-2015 19:11
Send private message

I have the same kind of issue since 4pm today. ONT looks good, Genius sees no internet.

 

This is in Epsom and have had UFB for about a year now. Logged call, did many resets, no change.

 

Possible authentication issue with Genius connecting to Orcon?

 




66 posts

Master Geek


  # 1264408 21-Mar-2015 08:27
Send private message

Still down the morning.

Lights still say im good but no inet access.

Diagnostics on pc come back with "dns server isnt responding"

 
 
 
 


8875 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 1264412 21-Mar-2015 08:44
Send private message

change the DNS server on the computer?



66 posts

Master Geek


  # 1264415 21-Mar-2015 08:57
Send private message

How and to what?


8875 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 1264442 21-Mar-2015 10:40
Send private message

try googles DNS servers as a test to see if it changes

8.8.8.8 and 8.8.4.4

as for how, try a quick Google search on how to do it, as i have no idea what OS you are using. it really is amazing what information there is available for free on Google.



66 posts

Master Geek


  # 1264472 21-Mar-2015 11:38
Send private message

I tried 8.8.8.8 into the settings in my modem- no change

I know google is great for info...but browsing with an iphone 4 using only mobile data i find a frustrating experience

That's why i asked "how?"...only if you knew off the top of your head

Btw, im using both win 7 on desktop and safari on mac

Cheers



66 posts

Master Geek


  # 1264561 21-Mar-2015 13:50
Send private message

Orcon seemed to have fixed my issue and I'm now back up and running

20 posts

Geek


  # 1264673 21-Mar-2015 19:09
Send private message

I have same issue, internet and phone was down 3 days ago.
Wan light is solid green on the modem,but internet light is off. On the ONT, optical light is solid green. Both of the device were restarted many times during the phone call between help desk and me. Fault ticked was lodged as what I was told. The issue was not resolved. Can anyone help me with this?



66 posts

Master Geek


  # 1264714 21-Mar-2015 20:44
Send private message

redheart: I have same issue, internet and phone was down 3 days ago.
Wan light is solid green on the modem,but internet light is off. On the ONT, optical light is solid green. Both of the device were restarted many times during the phone call between help desk and me. Fault ticked was lodged as what I was told. The issue was not resolved. Can anyone help me with this?


sounds identical to my problem

came back on around lunchtime today....so maybe 26 hours down

they never told me how they fixed it, but id be chasing them up after 3 days with no internet or phone

3344 posts

Uber Geek

Trusted
Vocus

  # 1264715 21-Mar-2015 20:45
Send private message

OP, glad to hear your issue got seen to :)

redheart - you want to PM me with your orcon username or account number?  And I will see where your ticket is at.  You should have heard within 3 days.

 1 | 2
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Arlo unveils its first video doorbell
Posted 21-Oct-2019 08:27


New Zealand students shortlisted for James Dyson Award
Posted 21-Oct-2019 08:18


Norton LifeLock Launches Norton 360
Posted 21-Oct-2019 08:11


Microsoft New Zealand Partner Awards results
Posted 18-Oct-2019 10:18


Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.