Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


659 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 11


Topic # 116620 4-May-2013 21:07
Send private message

I'm trying to use outlook.com.

First off, loading messages can often take an unreasonably long time. For example, I click to expand a two paragraph text-only message, and it takes ~5 seconds to load.

And then 4/5 times I try to send a message, it just hangs with the sending animation looping. Eventually I refresh or it times out and I see double drafts in the draft folder, and nothing in the sent folder. Sometimes I refresh and it appears that the message has been sent, but I'm never sure.

Also, on a side note: I had a look in an old Hotmail account of mine, and it's completely empty. Luckily this was not an important account of mine (I primarily use gmail), but it sure looks like Microsoft did a stellar of the switch over.

I think the outlook.com interface is excellent, and I'd like to sort out the issues mentioned above. Has anyone experienced any of this weirdness?

Create new topic
BDFL - Memuneh
61341 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12099

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 811350 4-May-2013 21:21
Send private message

1.What ISP?
2.Using a VPN?
3.Using the ISP DNS?
4.What browser and version?
5.Ad blockers?
6.Script blockers?
7.AV with script blocking?
8.AV with active web scanner?
9.Tried another PC/AV/connection/browser?




14356 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1867


  Reply # 811374 4-May-2013 21:54
Send private message

Is it on all browsers and computers? I think you will find it is computer related. It wouldn't happen to be an asus motherboard would it?



659 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 11


  Reply # 811400 4-May-2013 23:40
Send private message

freitasm: 1.What ISP?
2.Using a VPN?
3.Using the ISP DNS?
4.What browser and version?
5.Ad blockers?
6.Script blockers?
7.AV with script blocking?
8.AV with active web scanner?
9.Tried another PC/AV/connection/browser?


1. Slingshot
2. No
3. Yes
4. IE10 and FF latest versions

I tried on another PC with no AV software and no adblockers etc, and that seemed to fix the failure to send issue (could have been a fluke though, have to send a few more emails), but opening mail was still slow and the other thing that I forgot to mention, uploading attachments hanging, still happens. On gmail, the same attachments upload much faster, and never hang.

Back on the original PC with adblockers disabled, same situation.

No Asus by the way.

2 posts

Wannabe Geek


  Reply # 813068 7-May-2013 17:15
Send private message

I have had issues with Office365 in the last couple of days. It seems to be because they are upgrading accounts to Exchange 2013.

Activesync works ok, but not outlook (2010 in my case)

I hope ill come right at some stage

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.