Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 


399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 665301 1-Aug-2012 11:59
Send private message

Skolink:
alisam: It is happening all too often now.

Get Dan to enable logging on your TiVos. Either Hybrid will get some useful data and hopefully fix the issue for us all, or Murphy's law will apply and your problems will disappear.


It's already on and I have sent files to Dan.




HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite




399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 665303 1-Aug-2012 12:00
Send private message

PimpMyMagic: Alisam. Way back you mentioned that this fault only happens with TV1 as I recall.

Can you change the record channel to 7 (TV1 + 1), and see if the fault still occurs?



Don't see why not.
I'll give it go




HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite


 
 
 
 


112 posts

Master Geek
+1 received by user: 24

Trusted
Hybrid TV (TiVo)

  Reply # 665304 1-Aug-2012 12:01
Send private message

The Engineers are examining them, but it takes time.
The more logs we get, the easier it is to nail something down.



399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 670212 9-Aug-2012 18:16
Send private message

FYI
I have been emaiing Dan with issues.
I have noticed that 2 regular programs which overlap on a weekday have problems with sound. There is no pattern as to which gets the sound and the other does not.
Also, sometimes, the same program recorded on 2 TiVo's has no sound (othertimes one is OK).





HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite


48 posts

Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 682936 7-Sep-2012 20:39
Send private message

Has anyone got a solution to this? 
My unit has just started playing up. Again only on TV1, and only when two programs run back to back (Breakfast and Good Morning yesterday and today).
I've only just been told about the problem by my wife (who isn't pleased at all!)

It's our second unit, the first I returned to Bond and Bond after a year when it started pixellating recordings on TV3 and TV4. This one has been fine until now!

1028 posts

Uber Geek
+1 received by user: 13


  Reply # 682944 7-Sep-2012 21:01
Send private message

My wife has complained that it has been happening again lately after not happening for a while. Also the missing audio issue has been occurring again. Could be TVNZ, could be the TiVo.



399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 682950 7-Sep-2012 21:38
Send private message

Skolink: My wife has complained that it has been happening again lately after not happening for a while. Also the missing audio issue has been occurring again. Could be TVNZ, could be the TiVo.



Perhaps you missed my earlier comment in this thread...

What is very interesting is that when all 3 recordings are uploaded to a PC (Vista), they all have sound via Windows Media Player. 

I still have issues.

Until Dan says otherwise, I think logging is still turned on. I can only give Dan what he asks for. I am continuing to save programs which have issues, just in case. But, to be honest, I have not had much feedback recently. The last comment from Dan was they had found something interesting in my logs, but it takes time.

So, at the moment, I try to avoid overlapping programs (rightly or wrongly).





HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite


260 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 682994 8-Sep-2012 08:23
Send private message

I record 3 or more consecutive programmes with overlaps nearly every day on TV1 but haven't had an instance of the fault since Dan enabled logging on my machine several weeks ago.
However, my name is Murphy!

1028 posts

Uber Geek
+1 received by user: 13


  Reply # 682997 8-Sep-2012 08:47
Send private message

alisam:
What is very interesting is that when all 3 recordings are uploaded to a PC (Vista), they all have sound via Windows Media Player. 

Yes, your post did remind me that I found the same thing when we first got TiVoHD 3 years ago. I logged a fault with HybridTV and copied the offending recording to my PC and offered to send it to them.

260 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 694159 1-Oct-2012 13:22
Send private message

I had this problem occur again - first time in ages - while recording 3 consecutive programmes on TV1.

When the 2nd recording started on what I'll randomly call tuner 2, the current recording on tuner 1 went mute to the end. The recording on tuner 2 was fine.

When the 3rd recording started, back on tuner 1 again, it was entirely mute when I went to view it while the recording was continuing.
After recording completed, however, I found that the audio resumed about 4 mins in.
I transferred the 1st and 3rd files to my second TiVo where both played with identical mute sections to the original recordings.
I transferred the 3rd file to my pc using TiVo desktop, where the audio played completely (no mute bits).

This would suggest that the fault causes some disruption to the audio recordings which defeats the TiVo's decoder, but which Media Player can play without disruption.

260 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 774891 5-Mar-2013 11:19
Send private message

Again, after no sign of this fault for 4 or 5 months, I had an occurrence last week.

As always it was on TV1 triggered at the time of an overlap between consecutive programmes. The first programme had a glitch in the recording at the time of the second tuner starting recording the next programme.
I could not play through this glitch and had to do a brief shuttle-by, before I could continue the last bit.
The next programme on the second tuner had no playable audio on it.

I did a reboot of the TiVo and the fault hasn't occurred since, despite regularly doing consecutive programme records from TV1.

I thought I would watch the programme on my pc where Media Player normally replays these "mute" recordings with sound ok.
I tried several times to copy the programme to my pc. While the programme was present in the "List of programs to transfer" every copy attempt failed with the message that the programme couldn't be found???

The action of the fault is such that it seems to record the audio using a different codec from the usual one - and one for which TiVo doesn't have a matching decoder, while media player does.

Doing a system reboot appears to clear the fault but of course does nothing for my broken recording.

1028 posts

Uber Geek
+1 received by user: 13


  Reply # 774915 5-Mar-2013 12:05
Send private message

This is driving my wife crazy at the moment (mainly with TV2 though). Thanks for the tip regarding the reboot. Are you sure about the codec? I thought TiVo just recorded the raw data stream from the DVB-T mux. I'll have to try transferring some more recordings.

260 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 774921 5-Mar-2013 12:15
Send private message

No. I am not sure. I was just saying it seems like this sort of effect. Why would a recording not play audio on the TiVo but it would play OK on WMP after doing a transfer?

I had a rash of occurrences last time and it cleared after a reboot.
This time I just did a reboot right away and no problems since. Who knows when it will fail again though?

1 | 2 | 3 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Symantec protects data everywhere with Information Centric Security
Posted 21-Sep-2017 15:33


FUJIFILM introduces X-E3 mirrorless camera with wireless connectivity
Posted 18-Sep-2017 13:53


Vodafone announces new plans with bigger data bundles
Posted 15-Sep-2017 10:51


Skinny launches phone with support for te reo Maori
Posted 14-Sep-2017 08:39


If Vodafone dropping mail worries you, you’re doing online wrong
Posted 11-Sep-2017 13:54


Vodafone New Zealand deploy live 400 gigabit system
Posted 11-Sep-2017 11:07


OPPO camera phones now available at PB Tech
Posted 11-Sep-2017 09:56


Norton Wi-Fi Privacy — Easy, flawed VPN
Posted 11-Sep-2017 09:48


Lenovo reveals new ThinkPad A Series
Posted 8-Sep-2017 14:37


Huawei passes Apple for the first time to capture the second spot globally
Posted 8-Sep-2017 10:45


Vodafone initiative enhances te reo Maori pronunciation on Google Maps
Posted 8-Sep-2017 10:40


Voyager Internet expand local internet phone services company with Conversant acquisition
Posted 6-Sep-2017 18:27


NOW Expands in to Tauranga
Posted 5-Sep-2017 18:16


Windows 10 Fall Creators Update coming Oct. 17
Posted 4-Sep-2017 14:10


Garmin introduce Garmin vivoactive 3
Posted 1-Sep-2017 18:38



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.