Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


Topic # 144166 9-May-2014 12:39
Send private message

OK, I have had this problem before.

I don't remember whether they just decided to see other again or the fact that I re-started one or the other, because in the past, one can see the other but not vice-versa.

This time, they both cannot see each other and it's been like this for 3-4 weeks. I have restarted both (within 24 hours of each other) but still no recognition on either.

Both are using an ethernet cable plugged into powerline box.

Both connect faithfully to get the EPG everyday and on demand.

I know this has been reported before, but I haven't seen a solution.




HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2

Stu

Hammered
4714 posts

Uber Geek
+1 received by user: 939

Moderator
Trusted
Subscriber

  Reply # 1040804 9-May-2014 13:08
Send private message

Have you also tried restarting your modem/router and any other network equipment as well?

13112 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1535


  Reply # 1040806 9-May-2014 13:10
Send private message

I am now having this same problem. I also reported it on here. The only solution I have found is restarting the router. I have also tested another router, and the same problem occurs. I have 3 TiVo connected, and when it occurs, none of them see one another, which would suggest that it isn't a problem with the actual TiVo, but something remote on the TiVo servers which give the  tivos permission to access home networking features. I have had these for a couple of years, and it has only started happening in the last few months . Glad I am not the only one having problems.

 
 
 
 


Stu

Hammered
4714 posts

Uber Geek
+1 received by user: 939

Moderator
Trusted
Subscriber

  Reply # 1040809 9-May-2014 13:14
Send private message

I rarely have a problem with all three of ours, but every now and then one seems to fall off the "Now Playing" list. Restarting the modem/router always seems to sort it out, sometimes with a forced connect to the TiVo servers thrown in for good measure.

6449 posts

Uber Geek
+1 received by user: 493

Trusted

  Reply # 1040811 9-May-2014 13:16
Send private message

Given TIVO has basically been abandoned in NZ you're probably limited to trying to contact Hybrid (who I believe have the support contract component) or TiVO in Australia presumably?

Have you tried turning both TIVO units and your local modem/router off and back on again?

http://support.mytivo.co.nz/

1423 posts

Uber Geek
+1 received by user: 250

Subscriber

  Reply # 1040995 9-May-2014 18:20
Send private message

I've had this problem before, the exact cause? who knows, the fix.....a dumb cheap network switch with all the tivos connected to it, and that in turn connected to the router.


23 posts

Geek


  Reply # 1041010 9-May-2014 18:43
Send private message

I had the same issue with one of the older technicolor modems supplied by telecom. Fixed by upgrading to the newer modem.

13112 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1535


  Reply # 1041014 9-May-2014 18:52
Send private message

TivoTimmy: I had the same issue with one of the older technicolor modems supplied by telecom. Fixed by upgrading to the newer modem.

 

That is interesting, I am using one of those. But ithas been working fine for years. So wondering if it is the modem failing, or some software update has been pushed out to the tivo that is causing a problem.

20183 posts

Uber Geek
+1 received by user: 3782

Trusted
Subscriber

  Reply # 1041037 9-May-2014 19:11
3 people support this post
Send private message

Recently I have had so many examples of newish routers just messing up the bridging between the ethernet ports and the wireless, and between each of the ethernet ports. Not sure what has changed in recent router chipsets but its a right PITA - putting the lan on a switch with that connected to the router has solved all the printing, scanning, airplay etc issues for several friends.




Richard rich.ms



399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 1041234 10-May-2014 06:38
Send private message

The modem router is a Vodafone HG659 (VDSL), so relatively new in NZ.

Interestingly, on the downstairs TiVo, it saw the upstairs TiVo last night. However, when accessed it said that there were no recordings on the upstairs TiVo.
An hour later, it had disappeared again.

I checked the upstairs TiVo later on and it couldn't see the downstairs one.

As of now, they cannot see each other.





HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite




399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 1041849 11-May-2014 20:37
Send private message

Last night the upstairs TiVo saw the downstairs Tivo and I could transfer a program.
By morning, it had disappeared.
Today, the downstairs TiVo saw the upstairs TiVo, but showed nothing and later it had gone.

Baffling.

I do like the TiVo box, but sometimes if can be very frustrating.
For example, for the last week, it decided that Prime was not available because it didn't detect a digital signal and therefore didn't record a program. It took me a few days to wonder what had happened and track the issue down.
The mere fact, this it has't had a problem for years is unbelivable.




HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite


13112 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1535


  Reply # 1055037 28-May-2014 13:19
Send private message

alisam: Last night the upstairs TiVo saw the downstairs Tivo and I could transfer a program.
By morning, it had disappeared.
Today, the downstairs TiVo saw the upstairs TiVo, but showed nothing and later it had gone.

Baffling.

I do like the TiVo box, but sometimes if can be very frustrating.
For example, for the last week, it decided that Prime was not available because it didn't detect a digital signal and therefore didn't record a program. It took me a few days to wonder what had happened and track the issue down.
The mere fact, this it has't had a problem for years is unbelivable.


Yes they can be frustrating, but it fails in comparison with the igloo box, and how much that freezes up and needs unplugging. The tivo box itself seem really reliable once it is powered, hardly ever reboots itself. WIth the network problem, I just restart the router and they see each other again. I have 3 that can either all see one anohter, or they all stop seeing one another.



399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 1055044 28-May-2014 13:29
Send private message

I have stopped re-booting the router.
They appear and disappear with regularity.

I had hoped that DanHybrid may have left a comment, but I haven't asked for his help.




HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite


13112 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1535


  Reply # 1055046 28-May-2014 13:32
Send private message

alisam: I have stopped re-booting the router.
They appear and disappear with regularity.

I had hoped that DanHybrid may have left a comment, but I haven't asked for his help.


Have you tried a different router? You aren't using a telecom one are you, because someone else said those could be causing the problem.



399 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 1055184 28-May-2014 15:42
Send private message

mattwnz:
alisam: I have stopped re-booting the router.
They appear and disappear with regularity.

I had hoped that DanHybrid may have left a comment, but I haven't asked for his help.


Have you tried a different router? You aren't using a telecom one are you, because someone else said those could be causing the problem.


I'm with Vodafone VDSL and only have one router.




HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro)
Synology DS216play NAS
HDHomeRun Connect
Draytek Vigor 130 Modem (VDSL)
Ubiquiti Edgerouter Lite-3
Macbook Air (Mid 2013)
Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home)
Samsung H6400 55" LED TV x 2
Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder (Rubbish!)
1 x Roku 3, 2 x Amazon FireTV
Samsung Galaxy Note 5, Gear S3 Frontier
Huawei P10 Lite


1423 posts

Uber Geek
+1 received by user: 250

Subscriber

  Reply # 1055195 28-May-2014 15:49
Send private message

alisam:
mattwnz:
alisam: I have stopped re-booting the router.
They appear and disappear with regularity.

I had hoped that DanHybrid may have left a comment, but I haven't asked for his help.


Have you tried a different router? You aren't using a telecom one are you, because someone else said those could be causing the problem.


I'm with Vodafone VDSL and only have one router.


Common theme here seems to be the VF Routers, I've been in the same suitiation, the fix was a cheap nasty switch between the router and the tivo, your other option, replace your router with something else.



 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Symantec protects data everywhere with Information Centric Security
Posted 21-Sep-2017 15:33


FUJIFILM introduces X-E3 mirrorless camera with wireless connectivity
Posted 18-Sep-2017 13:53


Vodafone announces new plans with bigger data bundles
Posted 15-Sep-2017 10:51


Skinny launches phone with support for te reo Maori
Posted 14-Sep-2017 08:39


If Vodafone dropping mail worries you, you’re doing online wrong
Posted 11-Sep-2017 13:54


Vodafone New Zealand deploy live 400 gigabit system
Posted 11-Sep-2017 11:07


OPPO camera phones now available at PB Tech
Posted 11-Sep-2017 09:56


Norton Wi-Fi Privacy — Easy, flawed VPN
Posted 11-Sep-2017 09:48


Lenovo reveals new ThinkPad A Series
Posted 8-Sep-2017 14:37


Huawei passes Apple for the first time to capture the second spot globally
Posted 8-Sep-2017 10:45


Vodafone initiative enhances te reo Maori pronunciation on Google Maps
Posted 8-Sep-2017 10:40


Voyager Internet expand local internet phone services company with Conversant acquisition
Posted 6-Sep-2017 18:27


NOW Expands in to Tauranga
Posted 5-Sep-2017 18:16


Windows 10 Fall Creators Update coming Oct. 17
Posted 4-Sep-2017 14:10


Garmin introduce Garmin vivoactive 3
Posted 1-Sep-2017 18:38



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.