Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


Topic # 191508 6-Feb-2016 15:59
Send private message

Hi all, this is my first post.

 

I upgraded my PC from Windows 8 to Windows 8.1 via Windows store some months ago. Immediately afterward, the TiVo Desktop Home Network Package stopped being able to transfer programs to my PC. It can see the programs on both my TiVos, seems to be about to transfer, and then says Some Transfers Have Been Interrupted. Reason is: The Specified File Cannot Be Found.

 

I have checked online, and tried several things. I removed the original TiVo Desktop using TiVo Cleaner, and re-installed it. I have restarted my PC and TiVos in various orders, and waited for a couple of days. No change. My two series 3 TiVos can transfer to each other, and also download from my PC. But no transfer from TiVos to PC.

 

In the meantime, I did the same thing on my husband's Windows 8 laptop, and could still transfer files with the identical TiVo Desktop HNP. However, it means that I now have to transfer shows to his laptop, move to a disk, copy to my PC, and then transfer back to the TiVos when I want to watch. I would rather be able to use my PC directly.

 

Finally, the PC running Windows 8.1 also stopped being able play my TiVo files at the same time! Reason is: Windows Media Player error C00D11B1

 

If anyone could help with either or both of these issues, I would much appreciate it. I use FireFox, rather than Internet Explorer, and maybe there are some underlying windows privacy settings etc. that I don't know about?? My Windows 8/8.1 knowledge is somewhat limited, I just use it...

 

Otherwise, should I upgrade to Windows 10 – does the Desktop HNP work with Windows 10 and can Windows 10 play TiVo files?


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2

Stu

Hammered
4788 posts

Uber Geek
+1 received by user: 970

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1486589 6-Feb-2016 17:47
Send private message

Hello and welcome to Geekzone.

I seem to recall a patch to fix an issue somewhere along the line. Possibly related to your issue. Have a look for a patch on the TiVo site and try installing it. Barring that, try reinstalling TiVo Desktop and then ensure the latest patch is also installed, to see if that works.




Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size


1474 posts

Uber Geek
+1 received by user: 278

Subscriber

  Reply # 1486596 6-Feb-2016 17:56
One person supports this post
Send private message

No problems on my windows PC,

 

 

 

It's been thru several windows upgrades without any issues with the HNP for Tivo

 

 

 

Win7->win8->win8.1->win10

 

 


 
 
 
 


Stu

Hammered
4788 posts

Uber Geek
+1 received by user: 970

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1486608 6-Feb-2016 18:20
Send private message

@soycd17 Here's the patch that may help with the transfer problem. Not sure if you'll need to log in to install it.





Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size


Stu

Hammered
4788 posts

Uber Geek
+1 received by user: 970

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1486619 6-Feb-2016 18:42
Send private message

Also, try restarting your TiVos, which is something you're supposed to do when you first install TiVo Desktop (from memory). Might just need to nudge them to start talking to the software properly.





Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1486682 6-Feb-2016 21:59
Send private message

Hi, Hope I am replying in the right place – thanks very much for the suggestions.

 

@Stu – I definitely have the Patch installed. I have restarted TiVos and PC.

 

I decided to try and reinstall the Desktop HNP again today, and downloaded the Cleaner afresh. I ran it, and it said that Desktop had been removed successfully.

 

BUT I note that TiVo Desktop program hasn't actually been uninstalled. So that seems odd. I can still open it from the TiVo Desktop shortcut icon on my desktop and I can still see a TiVo folder containing the application in my folder called Program Files (x86). However, I can't see it as a program in the Control Panel, so I can't try uninstalling it that way. So maybe it is corrupted somehow, but I can't get rid of it. I tried just deleting the TiVo folder, but it wouldn't let me cos A File Was In Use By Another Program [file wasn't specified, and no other programs were running; probably not a good idea anyway!]

 

Any further thoughts on the above would be appreciated too.




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1486683 6-Feb-2016 22:02
Send private message

@gregmcc – thank you, I am glad to hear the Desktop HNP works on Windows 10...but I'm guessing that I may need to sort my problem out first, given that you had no problems on Windows 8.1 either? I wonder if it might be something I am not familiar with in FireFox firewall [I might have read something somewhere]. Do you use FireFox by any chance?


Stu

Hammered
4788 posts

Uber Geek
+1 received by user: 970

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1486684 6-Feb-2016 22:05
Send private message

soycd17:

 

Hi, Hope I am replying in the right place – thanks very much for the suggestions.

 

@Stu – I definitely have the Patch installed. I have restarted TiVos and PC.

 

I decided to try and reinstall the Desktop HNP again today, and downloaded the Cleaner afresh. I ran it, and it said that Desktop had been removed successfully.

 

BUT I note that TiVo Desktop program hasn't actually been uninstalled. So that seems odd. I can still open it from the TiVo Desktop shortcut icon on my desktop and I can still see a TiVo folder containing the application in my folder called Program Files (x86). However, I can't see it as a program in the Control Panel, so I can't try uninstalling it that way. So maybe it is corrupted somehow, but I can't get rid of it. I tried just deleting the TiVo folder, but it wouldn't let me cos A File Was In Use By Another Program [file wasn't specified, and no other programs were running; probably not a good idea anyway!]

 

Any further thoughts on the above would be appreciated too.

 

 

 

 

Ouch okay. um. Did you try uninstalling the program normally before running the cleaner, and did you restart the computer after running the cleaner?

 

Have you tried reinstalling TiVo Desktop anyway since restarting and running the cleaner? Don't forget to install the patch again after reinstalling the software ;-)





Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size


1474 posts

Uber Geek
+1 received by user: 278

Subscriber

  Reply # 1486732 7-Feb-2016 05:48
Send private message

soycd17:

 

@gregmcc – thank you, I am glad to hear the Desktop HNP works on Windows 10...but I'm guessing that I may need to sort my problem out first, given that you had no problems on Windows 8.1 either? I wonder if it might be something I am not familiar with in FireFox firewall [I might have read something somewhere]. Do you use FireFox by any chance?

 

 

 

 

I do use fireox




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1487628 8-Feb-2016 18:00
Send private message

@Stu – Do when I clicked on the Desktop Installer exe file again, it gave me an option to uninstall. So I did that, including the MAK info etc. The uninstall appeared successful, so I used the Cleaner too, then reinstalled Desktop again plus the Patch, restarted my PC and restarted my TiVos, connected the TiVos to the TiVo service etc., and even waited 24 hours before trying to transfer again......unfortunately still the same. My PC can see my TiVo programs, allows me to set up a transfer, seems to start the transfer, and then gets about 4 seconds into the transfer before saying that the transfer is interrupted cos the specified file cannot be found...

 

I have a niggling feeling that it might just be some minor setting that I have set up incorrectly somewhere [like a firewall setting in FireFox, I seem to have got that idea from somewhere]...but I don't really know where to start checking...


Stu

Hammered
4788 posts

Uber Geek
+1 received by user: 970

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1487637 8-Feb-2016 18:13
Send private message

Using Firefox shouldn't make any difference to the transfers. TiVo Desktop runs fine on my Windows 8.1 machine (which does have Firefox installed). Perhaps try to sort out the Media Player problem first to see if that helps?




Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size


1474 posts

Uber Geek
+1 received by user: 278

Subscriber

  Reply # 1487642 8-Feb-2016 18:29
Send private message

soycd17:

 

@Stu – Do when I clicked on the Desktop Installer exe file again, it gave me an option to uninstall. So I did that, including the MAK info etc. The uninstall appeared successful, so I used the Cleaner too, then reinstalled Desktop again plus the Patch, restarted my PC and restarted my TiVos, connected the TiVos to the TiVo service etc., and even waited 24 hours before trying to transfer again......unfortunately still the same. My PC can see my TiVo programs, allows me to set up a transfer, seems to start the transfer, and then gets about 4 seconds into the transfer before saying that the transfer is interrupted cos the specified file cannot be found...

 

I have a niggling feeling that it might just be some minor setting that I have set up incorrectly somewhere [like a firewall setting in FireFox, I seem to have got that idea from somewhere]...but I don't really know where to start checking...

 

 

 

 

Sounds like corrupted video codec's, this converts the video format from whatever is on your PC to the .tivo format

 

 

 

 


Stu

Hammered
4788 posts

Uber Geek
+1 received by user: 970

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1487647 8-Feb-2016 18:39
Send private message

Agree with this thought, as that seems to be what the error code for Media Player indicates (corrupt codec or codecs) from a quick search on Google. Certainly worth looking at.




Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1487695 8-Feb-2016 20:01
Send private message

Thanks very much for the comments, I'm glad FireFox is unlikely to be the problem. However, I have zero idea about Codecs. Where do I find them, and how do I check them? Or reinstall them...


1474 posts

Uber Geek
+1 received by user: 278

Subscriber

  Reply # 1487726 8-Feb-2016 20:54
Send private message

soycd17:

 

Thanks very much for the comments, I'm glad FireFox is unlikely to be the problem. However, I have zero idea about Codecs. Where do I find them, and how do I check them? Or reinstall them...

 

 

 

 

I use k-lite codec pack, only problem I have is the nag screens when there are updates, wish it would just update and be done.

 

 

 

 




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1488327 9-Feb-2016 20:30
Send private message

So I can find a website to download k-lite just fine [although you might have a recommended one?], but I haven't done anything yet. Because, what I don't know is where my current codec files are located on my computer, whether I need to check what I've already got and do anything before downloading, where the codec files will be stored when I download them, and how to tell WMP to use what file. Basically, I don't know anything about codec files. I have also never used WMP, other than when I used to play a TiVo recording, TiVo Desktop used to open WMP for that purpose, and now it can't. Sorry to be so uninformed...


 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

New Zealand hits peak broadband data
Posted 18-Jan-2018 12:21


Amazon Echo devices coming to New Zealand early February 2018
Posted 18-Jan-2018 10:53


$3.74 million for new electric vehicles in New Zealand
Posted 17-Jan-2018 11:27


Nova 2i: Value, not excitement from Huawei
Posted 17-Jan-2018 09:02


Less news in Facebook News Feed revamp
Posted 15-Jan-2018 13:15


Australian Government contract awarded to Datacom Connect
Posted 11-Jan-2018 08:37


Why New Zealand needs a chief technology officer
Posted 6-Jan-2018 13:59


Amazon release Silk Browser and Firefox for Fire TV
Posted 21-Dec-2017 13:42


New Chief Technology Officer role created
Posted 19-Dec-2017 22:18


All I want for Christmas is a new EV
Posted 19-Dec-2017 19:54


How clever is this: AI will create 2.3 million jobs by 2020
Posted 19-Dec-2017 19:52


NOW to deploy SD-WAN to regional councils
Posted 19-Dec-2017 19:46


Mobile market competition issues ComCom should watch
Posted 18-Dec-2017 10:52


New Zealand government to create digital advisory group
Posted 16-Dec-2017 08:47


Australia datum changes means whole country moving 1.8 metres north-east
Posted 16-Dec-2017 08:39



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.