Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




10 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


Topic # 225976 13-Dec-2017 16:44
Send private message quote this post

I've got two upgraded Tivos called Lounge and Bedroom. Both are using wireless adapters and apart from their IP addresses their setups are identical that's worked for years.

 

Lounge is fine, connects every day and gets the EPG

 

However I've just discovered that Bedroom's last successful connection was a week ago so it has now run out of EPG

 

Going into Bedroom's Settings/Network/Connect to the Tivo Service Now results in a N17 fail

 

But if I go instead to Settings/Network/View Network Diagnostics/Tivo Service Connection then it passes

 

So what can I try? Is a Clear & Delete likely to do anything?


Create new topic
1497 posts

Uber Geek
+1 received by user: 289

Lifetime subscriber

  Reply # 1919192 13-Dec-2017 17:06
Send private message quote this post

A quick google-fu and N17 comes up as a failed while negotiating, I'm picking there is a network problem which is causing this, poor wi-fi signal?




10 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1919229 13-Dec-2017 18:32
Send private message quote this post

Wifi between 74% (good) and 78% (excellent).

 

Been like that for years


 
 
 
 


1073 posts

Uber Geek
+1 received by user: 31


  Reply # 1919233 13-Dec-2017 18:42
2 people support this post
Send private message quote this post

First thing is to try is with a network cable.




10 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1920477 16-Dec-2017 09:11
Send private message quote this post

Thought I would try swapping over the two tivos

 

Lounge Tivo went into the bedroom and connected to the server no problem

 

Bedroom Tivo went into the lounge and failed the connection with these two screens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


665 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 1920516 16-Dec-2017 11:25
Send private message quote this post

You appear to have manually tried to connect to the OzTivo server, before the Tivo has changed the DialCode to 140. You should try connecting again after you've seen those text messages on the screen. 




10 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1920543 16-Dec-2017 12:37
Send private message quote this post

Fails the same even when the code is set to 140

 

 

 


665 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 158

Trusted

  Reply # 1920563 16-Dec-2017 14:27
Send private message quote this post

Glars:

 

Fails the same even when the code is set to 140

 

 

 

 

 

Check the network settings. Maybe they are set to static settings that aren't compatible with your network. Normally using DHCP should be fine, and your Tivo should get its IP from the modem and you can check there to see if it has received the correct network settings. Have you connected with an ethernet cable yet? Avoid wireless for testing purposes. 




10 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1920704 17-Dec-2017 07:44
Send private message quote this post

Changed to ethernet - still fails

 

As I mentioned originally, both tivos have run for years with no network connectivity issues so do I now try a Guided Setup?


1073 posts

Uber Geek
+1 received by user: 31


  Reply # 1920743 17-Dec-2017 10:39
Send private message quote this post

How does the information on the network settings page compare to the one that works?




10 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1920766 17-Dec-2017 12:39
Send private message quote this post

The settings are the same apart from the IP and MAC numbers

 

Also notice that the time on both tivos can at times be out. Earlier this week, both Tivos were 3 hours behind as though even though their settings were for NZ, they had changed to AEST. For the last few days, Lounge tivo had righted itself and had been displaying the correct time. Today however both Tivos are now two hours behind.

 

Luckily I do very little FTA recording  8-)


Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

CPTPP text and National Interest Analysis released for public scrutiny
Posted 21-Feb-2018 19:43


Foodstuffs to trial digitised shopping trolleys
Posted 21-Feb-2018 18:27


2018: The year of zero-login, smart cars & the biometrics of things
Posted 21-Feb-2018 18:25


Intel reimagines data centre storage with new 3D NAND SSDs
Posted 16-Feb-2018 15:21


Ground-breaking business programme begins in Hamilton
Posted 16-Feb-2018 10:18


Government to continue search for first Chief Technology Officer
Posted 12-Feb-2018 20:30


Time to take Appleā€™s iPad Pro seriously
Posted 12-Feb-2018 16:54


New Fujifilm X-A5 brings selfie features to mirrorless camera
Posted 9-Feb-2018 09:12


D-Link ANZ expands connected smart home with new HD Wi-Fi cameras
Posted 9-Feb-2018 09:01


Dragon Professional for Mac V6: Near perfect dictation
Posted 9-Feb-2018 08:26


OPPO announces R11s with claims to be the picture perfect smartphone
Posted 2-Feb-2018 13:28


Vocus Communications wins a place on the TaaS panel
Posted 26-Jan-2018 15:16


SwipedOn raises $1 million capital
Posted 26-Jan-2018 15:15


Slingshot offers unlimited gigabit fibre for under a ton
Posted 25-Jan-2018 13:51


Spark doubles down on wireless broadband
Posted 24-Jan-2018 15:44



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.