Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 

SJB

1437 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 698751 9-Oct-2012 21:44
Send private message

Yes. Any one should do.



66 posts

Master Geek


  # 702231 16-Oct-2012 20:17
Send private message

Alright its been a while since my last post.

I have changed my EPG-Collector to only one frequency and now the radio stations and I think the Kordia channels now show "." in the guide.

The in-band keeps overwriting the EPG-Collector EPG what else can be done?

If I disable mcglidhost.exe in msconfig or in the services in control panel what else will be effected?

 
 
 
 


SJB

1437 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 702356 17-Oct-2012 10:30
Send private message

I believe you won't be able to scan for channels.

2584 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 702387 17-Oct-2012 11:20
Send private message

Just a thought. You have tried extending the timeout for data collection? I know this was a problem for me although I finished up with random sections with no data at all rather then .'s







Media centre PC - Case Silverstone LC16M with 2 X 80mm AcoustiFan DustPROOF, MOBO Gigabyte MA785GT-UD3H, CPU AMD X2 240 under volted, RAM 4 Gig DDR3 1033, HDD 120Gig System/512Gig data, Tuners 2 X Hauppauge HVR-3000, 1 X HVR-2200, Video Palit GT 220, Sound Realtek 886A HD (onboard), Optical LiteOn DH-401S Blue-ray using TotalMedia Theatre Power Corsair VX Series, 450W ATX PSU OS Windows 7 x64

SJB

1437 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 702488 17-Oct-2012 13:21
Send private message

The dots are definitely WMC collecting EIT data.



66 posts

Master Geek


  # 703143 18-Oct-2012 19:01
Send private message

I think may just try disabling that exe file

@ nety when it runs when scheduled, scheduler says that completed successful (0x0) or something like that and when I run it manually it also says exit (0) or whichever code means successful

will report back in a few days

2584 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 703324 19-Oct-2012 06:31
Send private message

This is timeouts during data collection. It does not cause the process to error out it just stops all the data being collected. The process the end code will be 0. The setting I am talking about is under advance and is the data collection option (sec) option. I think it is 30 seconds by default. I increased mine to 120 seconds.
I do not think disabling that service is going to correct your issue as it is not necessary for anyone else.







Media centre PC - Case Silverstone LC16M with 2 X 80mm AcoustiFan DustPROOF, MOBO Gigabyte MA785GT-UD3H, CPU AMD X2 240 under volted, RAM 4 Gig DDR3 1033, HDD 120Gig System/512Gig data, Tuners 2 X Hauppauge HVR-3000, 1 X HVR-2200, Video Palit GT 220, Sound Realtek 886A HD (onboard), Optical LiteOn DH-401S Blue-ray using TotalMedia Theatre Power Corsair VX Series, 450W ATX PSU OS Windows 7 x64

 
 
 
 




66 posts

Master Geek


  # 704014 20-Oct-2012 13:36
Send private message

Hi, I dont think its the actual EPG collection causing the error more the inband keeps over writing it even thou in the guide listings it says ie tv one-EPG collector.

Does anyone in Wellington, receiving from Kaukau have an EPG-Collector.ini that I could have to eliminate the collection as an issue?

SJB

1437 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 704275 21-Oct-2012 11:45
Send private message

You can tell if the actual collection has worked by checking the log. At the end of a collection there is a list of stations and the number of records collected for each one.

All your stations should be listed and there should be no gaps.

SJB

1437 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 704278 21-Oct-2012 11:49
Send private message

Can you post one of your latest logs?



66 posts

Master Geek


  # 705938 24-Oct-2012 21:10
Send private message

Well against all advice I renamed mcglidhost.exe and totally stuffed up quite a few things.

I did a system restore to a few days ago, full channel rescan and ran EPG-Collector, and now I have a properly populated EPG, so I dont know what happened but it seems to be behaving itself for the last few days.

On a side note, who knows or where can I find out exactly which Freeview channels are available in Wellington, Im getting channels such as tvCentral and TV Rotorua.

1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Chorus to launch Hyperfibre service
Posted 18-Nov-2019 15:00


Microsoft launches first Experience Center worldwide for Asia Pacific in Singapore
Posted 13-Nov-2019 13:08


Disney+ comes to LG Smart TVs
Posted 13-Nov-2019 12:55


Spark launches new wireless broadband "Unplan Metro"
Posted 11-Nov-2019 08:19


Malwarebytes overhauls flagship product with new UI, faster engine and lighter footprint
Posted 6-Nov-2019 11:48


CarbonClick launches into Digital Marketplaces
Posted 6-Nov-2019 11:42


Kordia offers Microsoft Azure Peering Service
Posted 6-Nov-2019 11:41


Spark 5G live on Auckland Harbour for Emirates Team New Zealand
Posted 4-Nov-2019 17:30


BNZ and Vodafone partner to boost NZ Tech for SME
Posted 31-Oct-2019 17:14


Nokia 7.2 available in New Zealand
Posted 31-Oct-2019 16:24


2talk launches Microsoft Teams Direct Routing product
Posted 29-Oct-2019 10:35


New Breast Cancer Foundation app puts power in Kiwi women's hands
Posted 25-Oct-2019 16:13


OPPO Reno2 Series lands, alongside hybrid noise-cancelling Wireless Headphones
Posted 24-Oct-2019 15:32


Waikato Data Scientists awarded $13 million from the Government
Posted 24-Oct-2019 15:27


D-Link launches Wave 2 Unified Access Points
Posted 24-Oct-2019 15:07



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.