Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


436 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 37


Topic # 146809 29-May-2014 17:04
Send private message

trying to get epg collector to work and cant even get past the first stage. :( i have the aerial vertically aligned to kopu kairua but when i scan it gets no data/signal....

what frequency should i be scanning at? ive selected mheg5 and  kopukairua 2012+ but no data...

i suspect that there are a few joins in the aerial cable in the roof. reception is ok but maybe not enough for EPG?

any tricks to getting data from kopukairua?

Create new topic


436 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 37


  Reply # 1056624 30-May-2014 16:18
Send private message

no one?

when scanning it comes up with signal not locked and strength not > 0

any suggestions??

1973 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1099


  Reply # 1056660 30-May-2014 17:25
Send private message

You want to scan any one of the following frequencies (Scanning more than one is not necessary).

570 MHz
586 MHz
602 MHz





Location: Dunedin



436 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 37


  Reply # 1056681 30-May-2014 17:56
Send private message

thanks..the other issues...
1)how do i do the fix patches? the guide says things like "run the installer" and extract it...but there is no installer file?
2)also the window that EPG collector opens in to set up the collector parameters isnt big enough and i cant actually select the "selected scanning frequencies" so i cant delete the auckland one in favour of the kopukairua one...how the hell do i change that?

how do i get the output to be be recognised by MCE? what the heck is an MXF file and where is it...any guides for total newbs..ive been feckin around with this for 4 hours now with no success.
sorry for the stupid questions but the instructions simply dont match the reality of what is actually showing up....



436 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 37


  Reply # 1056706 30-May-2014 18:42
Send private message

heres what i'm seeing....
as you can see the bar at the side is hard down but i cant get access to the box...what the ****?


1973 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1099


  Reply # 1056780 30-May-2014 19:18
Send private message

floydie: heres what i'm seeing....
as you can see the bar at the side is hard down but i cant get access to the box...what the ****?


If I had to guess, I'd say you've got the display set to 125 or 150%.

Go to Control panel, select display, and set it to 100%.

I imagine that things will become a lot clearer once you fix that.




Location: Dunedin

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.