Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




27 posts

Geek


Topic # 148923 5-Jul-2014 13:44
Send private message

Have been trying for ages to get my Netcomm NF4V connected, can anyone help please screenshots below, thanks

Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
4619 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1394


  Reply # 1081453 5-Jul-2014 13:53
Send private message

Can't see the images clearly. Can you describe the issue?

6433 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1571


  Reply # 1081455 5-Jul-2014 14:10
Send private message

Search the forum for nf4v bigpipe

You need to delete existing connections in the advanced interface, and add new ones.

 
 
 
 




27 posts

Geek


  Reply # 1081457 5-Jul-2014 14:11
Send private message

SYNC and PPP auth are green on the diagnostic page advanced setup - wan service configured with PTM and 802.1Q VLAN ID 10and 802.1P Priority 0 This is after deleting all existing connections and creating a layer2 PTM interface and a wan service PTM0 connection and PPPoE. Followed the setting from BigPipe, don't understand why connections are green on page

778 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 256

Trusted

  Reply # 1081461 5-Jul-2014 14:30
Send private message

Although I'm not 100% sure due to how small it is, from your screenshot it looks like your line is synced and has obtained its default gateway.
Do you have your NF4V set up to obtain DNS servers automatically? What happens if you try and ping 8.8.8.8?



27 posts

Geek


  Reply # 1081462 5-Jul-2014 14:37
Send private message

No replies from outside networks at al 8.8.8.8 / 8.8.44 no replies, thanks

778 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 256

Trusted

  Reply # 1081468 5-Jul-2014 14:46
Send private message

Can you ping the default gateway or DNS servers listed in your screenshot?
Is your computer set to obtain its IP and DNS automatically?



27 posts

Geek


  Reply # 1081480 5-Jul-2014 15:07
Send private message

That photo is someone else's my mistake. Mine is blank in default GW and DNS but green for DSL an PPP on the dianostics page

778 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 256

Trusted

  Reply # 1081482 5-Jul-2014 15:14
Send private message

And you've gone through and entered a username and password in the PPPoE config on the NF4V, as well as the VLAN settings?
I see you've posted about this router in the past, saying you got it working. Did it suddenly stop working, or have you changed things?

Take a look at this post for a set up guide for the NF4V with Bigpipe VDSL.

1134 posts

Uber Geek
+1 received by user: 741

Trusted
BigPipe

  Reply # 1081483 5-Jul-2014 15:14
Send private message

Ambushed: SYNC and PPP auth are green on the diagnostic page advanced setup - wan service configured with PTM and 802.1Q VLAN ID 10and 802.1P Priority 0 This is after deleting all existing connections and creating a layer2 PTM interface and a wan service PTM0 connection and PPPoE. Followed the setting from BigPipe, don't understand why connections are green on page


Try deleting all the connections again under wan and ptm, and just creating one under wan (don't use the basic setup - it won't work). I believe the other bits get created by default, so if you tried to make the ptm one yourself it may have screwed it up.

It's a pretty bizarre modem to setup tbh, but a good modem once you get going.

The wan setup should default to the right bigpipe settings, (it did for me anyway) so it's should be just a matter of clicking next next next etc in the wizard.

if you bought it second hand, give it a factory reset to make sure nothing odd has been fiddled with by the last person.




www.bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ



27 posts

Geek


  Reply # 1081498 5-Jul-2014 15:46
Send private message

BigPipeNZ:
Ambushed: SYNC and PPP auth are green on the diagnostic page advanced setup - wan service configured with PTM and 802.1Q VLAN ID 10and 802.1P Priority 0 This is after deleting all existing connections and creating a layer2 PTM interface and a wan service PTM0 connection and PPPoE. Followed the setting from BigPipe, don't understand why connections are green on page


Try deleting all the connections again under wan and ptm, and just creating one under wan (don't use the basic setup - it won't work). I believe the other bits get created by default, so if you tried to make the ptm one yourself it may have screwed it up.

It's a pretty bizarre modem to setup tbh, but a good modem once you get going.

The wan setup should default to the right bigpipe settings, (it did for me anyway) so it's should be just a matter of clicking next next next etc in the wizard.

if you bought it second hand, give it a factory reset to make sure nothing odd has been fiddled with by the last person.


I've been done as mentioned and the factory reset, made sure the only layer2 interface is PTM etc



27 posts

Geek


  Reply # 1081504 5-Jul-2014 16:03
Send private message

Do I need to have a Eth layer2 device along with the PTM before setting the WAN service? If so should I select the PTM or Eth interface. MTU 1492, auth type pap or auto? Thanks

778 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 256

Trusted

  Reply # 1081507 5-Jul-2014 16:10
Send private message

You don't need the ETH interface when using the NF4V as a VDSL modem. That's the ethernet WAN port on the NF4V.
Select the PTM interface for your WAN service. MTU should be 1492 and you should be able to leave the authentication method on auto.



27 posts

Geek


  Reply # 1081511 5-Jul-2014 16:17
Send private message

That's all in place as your have just mentioned. I have only the Enable IPv4 for this device checkbox ticked what else would be required?

5517 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1591

Trusted

  Reply # 1081567 5-Jul-2014 18:53
Send private message

Most likely cause the modem isnt seeing a WAN address and CG NAT is having fun with it.
My HG659 didnt like it.




Steam: Coil (Same photos as profile here)
Origin: Scranax
Currently playing on PC: Rust, Subnautica, CS:GO, AOE2 HD, BeamNG Drive, BF1.




27 posts

Geek


  Reply # 1082184 7-Jul-2014 09:15
Send private message

Can anyone please post screenshots?

 1 | 2
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Intel reimagines data centre storage with new 3D NAND SSDs
Posted 16-Feb-2018 15:21


Ground-breaking business programme begins in Hamilton
Posted 16-Feb-2018 10:18


Government to continue search for first Chief Technology Officer
Posted 12-Feb-2018 20:30


Time to take Appleā€™s iPad Pro seriously
Posted 12-Feb-2018 16:54


New Fujifilm X-A5 brings selfie features to mirrorless camera
Posted 9-Feb-2018 09:12


D-Link ANZ expands connected smart home with new HD Wi-Fi cameras
Posted 9-Feb-2018 09:01


Dragon Professional for Mac V6: Near perfect dictation
Posted 9-Feb-2018 08:26


OPPO announces R11s with claims to be the picture perfect smartphone
Posted 2-Feb-2018 13:28


Vocus Communications wins a place on the TaaS panel
Posted 26-Jan-2018 15:16


SwipedOn raises $1 million capital
Posted 26-Jan-2018 15:15


Slingshot offers unlimited gigabit fibre for under a ton
Posted 25-Jan-2018 13:51


Spark doubles down on wireless broadband
Posted 24-Jan-2018 15:44


New Zealand's IT industry in 2018 and beyond
Posted 22-Jan-2018 12:50


Introducing your new workplace headache: Gen Z
Posted 22-Jan-2018 12:45


Jucy set to introduce electric campervan fleet
Posted 22-Jan-2018 12:41



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.