Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


3 posts

Wannabe Geek


Topic # 223969 26-Oct-2017 13:30
Send private message

Hi Geekzone Fourms! First post here so please be nice tongue-out

 

 

 

Currently trying to set up my Cisco 867VAE-K9 onto a BigPipe VDSL Turbo Connection.

 

 

 

BigPipe/Chrous have confirmed that the connection is live to my address.

 

 

 

My trouble is that I cannot find the setting to change the VLAN tag to 10. Nor PCP / QOS etc

 

 

 

I am also connecting the router via BT Telephone jack to the RJ11 port on the router. Is it possible my address can only do ADSL?

 

(I'm in CHCH if that helps?)

 

All other settings are correct as far as I can tell.

 

VPI: 0 
VCI: 110
Mode: PTM
PPP Protocol: PPPoE
Encapsulation: 802.1Q
PCP / QoS Marking: 0
VLAN ID: 10
PPP Username / password: anything, just not blank.
Service name: [leave blank]
DNS (Optional): 203.96.123.1, 203.96.123.2  

 

If you guys have any suggestions etc, please help :)

 

 


Create new topic
2800 posts

Uber Geek
+1 received by user: 297


  Reply # 1889829 26-Oct-2017 14:00
One person supports this post
Send private message

Don't quote me on it, But I beleive the key is to attach the Vlan tagging to all traffic..

 

And turn off ATM

 

 

 

controller VDSL 0

 

interface Ethernet0.10
encapsulation dot1Q 10
pppoe-client dial-pool-number 1


1522 posts

Uber Geek
+1 received by user: 580


  Reply # 1889835 26-Oct-2017 14:24
Send private message

Can you confirm you have DSL sync first?

 

If not you need to fix this first before you change the settings.

 

Can you pull up the DSL stats from the modem?




3 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1890849 26-Oct-2017 15:28
Send private message

Hi,

 

I'm currently not in front of the router, from memory however it states that Dialer is up, however ATM under VDSL is down.

 

 

 

Does this help?

 

Cheers.


2042 posts

Uber Geek
+1 received by user: 336

Lifetime subscriber

  Reply # 1890854 26-Oct-2017 15:37
Send private message

Maybe easier if you post the relevant parts of running config so we can critique.





Ross

 

Spark FibreMAX using Mikrotik CCR1009-8G-1S-1S+

 


Speed Test


1522 posts

Uber Geek
+1 received by user: 580


  Reply # 1890857 26-Oct-2017 15:38
One person supports this post
Send private message

shaunypnz:

 

Hi,

 

I'm currently not in front of the router, from memory however it states that Dialer is up, however ATM under VDSL is down.

 

 

 

Does this help?

 

Cheers.

 

 

It's PTM, not ATM, and please do pull up the DSL stats when you can.




3 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1890937 26-Oct-2017 19:04
Send private message

Hi,

Unable to take a screenshot so took a picture on my phone.

Attached is the status page.

Apologies it says ATM on this page.

Next post will be the config file 😊

Cheers.

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.