Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3
1308 posts

Uber Geek
+1 received by user: 279

Subscriber

  # 2261329 20-Jun-2019 10:29
Send private message quote this post

Oh well, I would guess that something at MyR or Chorus isn't as configured as they say it is.

 

I also guess you've tried turning the ONT off and on (if that's recommended ?)





rb99




17 posts

Geek
+1 received by user: 3


  # 2261332 20-Jun-2019 10:32
One person supports this post
Send private message quote this post

rb99:

 

Oh well, I would guess that something at MyR or Chorus isn't as configured as they say it is.

 

I also guess you've tried turning the ONT off and on (if that's recommended ?)

 



I found this on MR sg website, so going to wait for my ticket to MR and Chorus to see whats happening.

 

 

 



 
 
 
 


180 posts

Master Geek
+1 received by user: 58


  # 2261539 20-Jun-2019 15:57
Send private message quote this post

Google shows a lot with these issue various reasons with isp, mac, wait awhile looks like no one has really nailed it. One says update firmware on router, sometimes a good idea anyway.




17 posts

Geek
+1 received by user: 3


  # 2261541 20-Jun-2019 16:02
Send private message quote this post

sqishy:

Google shows a lot with these issue various reasons with isp, mac, wait awhile looks like no one has really nailed it. One says update firmware on router, sometimes a good idea anyway.



Thanks for looking into it, updated the firmware already just incase

180 posts

Master Geek
+1 received by user: 58


  # 2261582 20-Jun-2019 17:52
Send private message quote this post

So your on Fibre right and under LAN -IPTV, Select ISP Profile it is set to None....

 

 

 




17 posts

Geek
+1 received by user: 3


  # 2261590 20-Jun-2019 18:23
Send private message quote this post

sqishy:

 

So your on Fibre right and under LAN -IPTV, Select ISP Profile it is set to None....

 

 

 

 



Yes that is the recommended setting.

I checked on my routers firmware it says "your isp's dhcp does not function properly"
When plugged into lan with the ont my Ethernet says "Unidentifed network - no internet"
Then trouble shooting my ethernet connection it says "Ethernet does not have a valid IP configuration".

Waiting for a call back now. They said they can "reach" the box on their side. But my router with their settings is not playing ball. Even though my settings are identical to a previous posters.




17 posts

Geek
+1 received by user: 3


  # 2261734 21-Jun-2019 07:48
Send private message quote this post

So the level 2 support came back and suggested I try the router settings again *facepalm*

Anyone have idea's on these errors?

On router set up page: "your isp's dhcp does not function properly"
Laptop direct into ont lan1: "Unidentifed network - no internet"
Troubleshooting connection on laptop: "Ethernet does not have a valid IP configuration".


 
 
 
 


1308 posts

Uber Geek
+1 received by user: 279

Subscriber

  # 2261804 21-Jun-2019 09:40
Send private message quote this post

Google this stuff there's plenty of threads about it, most of which are unintelligible to me. They mostly seem to involve Merlin and bridge mode and some say use aggressive dhcp and some say don't use aggressive dhcp etc etc.

 

You haven't got another router you could try ?





rb99




17 posts

Geek
+1 received by user: 3


# 2261818 21-Jun-2019 10:11
Send private message quote this post

rb99:

 

Google this stuff there's plenty of threads about it, most of which are unintelligible to me. They mostly seem to involve Merlin and bridge mode and some say use aggressive dhcp and some say don't use aggressive dhcp etc etc.

 

You haven't got another router you could try ?

 



I've read dozens of pages of issues and possible fix's tried them all to no luck. I've tried agressive and non agressive.
Do not currently have another router but they one they supply is a dlink ac2600 router for $400 but I've always used asus, and previously on the old ont not the 300 series ive used a 68u with no issue just ont(modem) -> 68u(router) -> devices.




1308 posts

Uber Geek
+1 received by user: 279

Subscriber

  # 2261847 21-Jun-2019 11:32
Send private message quote this post

And I guess you have something like this...

 





rb99


2262 posts

Uber Geek
+1 received by user: 470

Lifetime subscriber

  # 2261862 21-Jun-2019 11:35
One person supports this post
Send private message quote this post

WAN interface has a DHCP client. I think you are way off track as LAN side DHCP sever has nothing to do with this problem.




17 posts

Geek
+1 received by user: 3


  # 2261863 21-Jun-2019 11:36
Send private message quote this post

rb99:

 

And I guess you have something like this...

 

 

 



Pretty sure I do or have tried that, does the router need to reboot after every "apply" or when it reboots itself on apply is fine, since ive noticed it doesn't always reboot on every apply.
I wonder if I have a leg to stand on if I want to change ISP but they say the service is there....


1308 posts

Uber Geek
+1 received by user: 279

Subscriber

  # 2261866 21-Jun-2019 11:45
Send private message quote this post

SavageNZL:

 

rb99:

 

And I guess you have something like this...

 

 

 



Pretty sure I do or have tried that, does the router need to reboot after every "apply" or when it reboots itself on apply is fine, since ive noticed it doesn't always reboot on every apply.
I wonder if I have a leg to stand on if I want to change ISP but they say the service is there....

 

 

Don't really know about rebooting, sorry. Usually on the rare occasions I change something it has some kind of percentage count while it applies a change. Not sure if thats the same as a full reboot though.

 

No idea about changing isp. Not sure if you have 7 days to change your mind or something. OTOH it might well be a router problem of some kind.

 

Those ONT thing have 4 ports I think, have you tried all of them, just in case.





rb99




17 posts

Geek
+1 received by user: 3


  # 2261867 21-Jun-2019 11:49
Send private message quote this post

rb99:

 

SavageNZL:

 

rb99:

 

And I guess you have something like this...

 

 

 



Pretty sure I do or have tried that, does the router need to reboot after every "apply" or when it reboots itself on apply is fine, since ive noticed it doesn't always reboot on every apply.
I wonder if I have a leg to stand on if I want to change ISP but they say the service is there....

 

 

Don't really know about rebooting, sorry. Usually on the rare occasions I change something it has some kind of percentage count while it applies a change. Not sure if thats the same as a full reboot though.

 

No idea about changing isp. Not sure if you have 7 days to change your mind or something. OTOH it might well be a router problem of some kind.

 

Those ONT thing have 4 ports I think, have you tried all of them, just in case.

 



Don't think its the router, unless its a problem with the ont 300 talking to the router, however I have tried all lan ports on the ont and only lan1 will light up when connected to. the other leds stay off for other ports.
It sounds very much like a "MAC lock" on the ont, but they said they had re provisioned the line. And I tried my laptop directly into the ont and still no connection so my money is on the ONT is not configured or they are having issues with the new model?


1308 posts

Uber Geek
+1 received by user: 279

Subscriber

  # 2261879 21-Jun-2019 12:15
Send private message quote this post

T'other halves number one criticism of me is my regular use of the phrase 'I dunno'. Am afraid that looks like that's going to be my answer here as well.

 

Would it be worth picking up one of those cheap Trade Me HG-659s as an alternative, they seem to hover around $30 and checking out

 

https://support-nz.myrepublic.net/hc/en-us/articles/360001217086-Configuring-Huawei-HG659b-Spark-for-Fibre

 

or

 

https://support-nz.myrepublic.net/hc/en-us/articles/115005655623-Configuring-Huawei-HG659-Vodafone-for-Fibre

 

and I guess you've seen this

 

https://support-nz.myrepublic.net/hc/en-us/articles/360026040692-Configuring-ASUS-Routers-for-Fibre

 

 





rb99


1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

New Zealand government unveils new digital service to make business easier
Posted 16-Jul-2019 17:35


Scientists unveil image of quantum entanglement
Posted 13-Jul-2019 06:00


Hackers to be challenged at University of Waikato
Posted 12-Jul-2019 21:34


OPPO Reno Z now available in New Zealand
Posted 12-Jul-2019 21:28


Sony introduces WF-1000XM3 wireless headphones with noise cancellation
Posted 8-Jul-2019 16:56


Xero announces new smarter tools, push into the North American market
Posted 19-Jun-2019 17:20


New report by Unisys shows New Zealanders want action by social platform companies and police to monitor social media sites
Posted 19-Jun-2019 17:09


ASB adds Google Pay option to contactless payments
Posted 19-Jun-2019 17:05


New Zealand PC Market declines on the back of high channel inventory, IDC reports
Posted 18-Jun-2019 17:35


Air New Zealand uses drones to inspect aircraft
Posted 17-Jun-2019 15:39


TCL Electronics launches its first-ever 8K TV
Posted 17-Jun-2019 15:18


E-scooter share scheme launches in Wellington
Posted 17-Jun-2019 12:34


Anyone can broadcast with Kordia Pop Up TV
Posted 13-Jun-2019 10:51


Volvo and Uber present production vehicle ready for self-driving
Posted 13-Jun-2019 10:47


100,000 customers connected to fibre broadband network through Enable
Posted 13-Jun-2019 10:35



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.