Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




8 posts

Wannabe Geek


# 160458 7-Jan-2015 14:15
Send private message

I am enjoying my 30 day free trial but have noticed both on my laptop and another that the sound is very quiet. I have to crank it all the way up on both the computer itself and within Lightbox, and only then is it loud enough. Plugging it into TV via HDMI cable I also have to crank the TV volume up to around 90% or so. Anyone else have issues with this and/or can suggest a solution?

Create new topic
8873 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 1209998 7-Jan-2015 16:27
Send private message

it is one specific episode if so which one or everywhere/thing?



8 posts

Wannabe Geek


  # 1210001 7-Jan-2015 16:29
Send private message

It's not specific to one episode or one show, very generalised. Everything I've watched has been very, very quiet.

 
 
 
 


1770 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1210345 8-Jan-2015 08:53
Send private message

What about your system sounds - the dings, bleeps and bloops ? Are they quiet too ? What happens if you play a music file or video using the inbuilt player ?
Just trying to determine if it's an overall volume thing, or just limited to Lightbox




My thoughts are no longer my own and is probably representative of our media-controlled government




8 posts

Wannabe Geek


  # 1210381 8-Jan-2015 10:00
Send private message

All other computer sounds, YouTube etc. are at a normal level. It's not specific to my computer either, my boyfriend was having similar issues on his laptop (in another household with completely different settings). It's a Lightbox specific thing as far as I can tell.

1770 posts

Uber Geek

Trusted

  # 1210467 8-Jan-2015 11:53
Send private message

Lightbox uses Microsoft's Silverlight. It may pay to uninstall ( from Control Panel - Programs and Features - Microsoft Silverlight ), and re-install from scratch.

https://help.lightbox.co.nz/?_ga=1.142158901.628274387.1420670724#/troubleshooting/my-pc-mac-does-not-recognise-silverlight





My thoughts are no longer my own and is probably representative of our media-controlled government


301 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lightbox

  # 1210607 8-Jan-2015 14:59
Send private message

We get occasional reports of this issue, but we've never been capable of reproducing it or determining the exact cause.

Is there anything special you can tell me about the PCs affected (make, OS, Silverlight version etc.)? 




Lightbox - we are online TV.



8 posts

Wannabe Geek


  # 1210618 8-Jan-2015 15:10
Send private message

I can look into that further when I get home, but I'm getting it on my HP laptop which is several years old and running Windows 7, and the other laptop we've noticed it on is a lot newer/faster with Windows 8 (but it's not mine so would have to check the specs). So they are quite different machines, but I'll find out the details and post them on here when I can.

 
 
 
 




8 posts

Wannabe Geek


  # 1210825 8-Jan-2015 21:47
Send private message

Right, for both computers it turned out to be a matter of turning on the Loudness Equalization under the speaker's properties. That has improved things substantially, so might work for other customers as well. The boyfriend figured it out in the end. 

129 posts

Master Geek


  # 1482105 31-Jan-2016 09:48
Send private message

I have an issue where I don't get audio at all! But I get audio for EVERYTHING else.

 

Based on the above comments I messed around with the audio settings and found the Loudness Equalisation. initially that didn't appear to do anything, but this morning I got LightBox to play audio for one episode - just one mind you. When I went to play a second episode, no audio again.

 

LightBox looks like something I'd like to subscribe too, but with my trial period basically gone and with no audio, looks like I'll have to give it a miss.


129 posts

Master Geek


  # 1482197 31-Jan-2016 13:07
Send private message

I have just logged into LightBox on a different PC in the house (not the one we would be wanting to watch the service on) and there was audio perfectly fine. Main difference is I'm using Firefox on this PC and not the other one - I don't want to use Firefox on the other PC as we have another subscription service we watch on that PC, which doesn't seem to perform well on Firefox and surely users should have to use different web browsers for different services!?

 

 


129 posts

Master Geek


  # 1487284 8-Feb-2016 09:25
Send private message

Update - the resolution to this issue appears to be to do the following:
- Close browser.
- Uninstall SilverLight
- Reboot
- Install fresh copy of SilverLight
- Reboot

 

When you go back into Lightbox, the audio returns. This seems to last for about 10 days or so and then you need to follow the above steps again.


Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Microsoft New Zealand Partner Awards results
Posted 18-Oct-2019 10:18


Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.