Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




8 posts

Wannabe Geek


Topic # 133581 27-Oct-2013 10:34
Send private message

Good morning,

In the past couple of weeks I've had trouble with Prime (terrestrial - Sugarloaf) on my MediaPortal 1.5.0. It does not display any video (audio okay) on MP nor on preview on MP TV Server Config. All other channels are fine.

It has been this way for maybe 2 weeks, except for a period for a couple of days where it came back and then went again. Interestingly it lost EPG after a while and after I performed a manual update of the EGP feed in the period the video returned.

I have been running MP for several months with no problem (1.4.0) before I performed a bare metal reinstalation. Once rebuilt All channels were working fine on 1.5.0. At some point the video for Prime dropped. I have completely uninstalled MP 1.5.0 including TV server, installed 1.4.0 (on video on prime), upgraded to 1.5.0 (no video on prime).

Has anyone else seen this or have any suggestion for troubleshooting?

MP 1.5.0
Win 7
Hauppauge HVR 2200
Sapphire Radeon HD 6450

Happy to supply more info, just let me know what!

Thanks
Nathan


Excerpt from the TV Server log when I previewed Prime:


[2013-10-27 10:01:48,345] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: epg stop
[2013-10-27 10:02:57,199] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: epg stop
[2013-10-27 10:03:02,720] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: StartTimeShifting PRIME 16
[2013-10-27 10:03:02,721] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: epg stop
[2013-10-27 10:03:02,721] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: find free card for channel PRIME
[2013-10-27 10:03:02,721] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: find card for channel PRIME
[2013-10-27 10:03:02,722] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:   got 1 tuning details for PRIME
[2013-10-27 10:03:02,723] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:   channel #1 DVBT:tv:SKY PRIME Freq:594000 ONID:8746 TSID:33 SID:1404 PMT:0xCC FTA:True LCN:10 BandWidth:8
[2013-10-27 10:03:02,723] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:6 type:RadioWebStream cannot tune to channel
[2013-10-27 10:03:02,724] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:1 type:DvbIP cannot tune to channel
[2013-10-27 10:03:02,724] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:4 type:Analog cannot tune to channel
[2013-10-27 10:03:02,725] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:5 type:Analog cannot tune to channel
[2013-10-27 10:03:02,726] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:2 type:DvbT can tune to channel
[2013-10-27 10:03:02,728] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:3 type:DvbT can tune to channel
[2013-10-27 10:03:02,728] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: found 2 card(s) for channel
[2013-10-27 10:03:02,729] [Log    ] [3        ] [INFO ] - AdvancedCardAllocation.GetAvailableCardsForChannel took 7 msec
[2013-10-27 10:03:02,729] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: found 2 free card(s)
[2013-10-27 10:03:02,729] [Log    ] [3        ] [INFO ] - AdvancedCardAllocation.GetFreeCardsForChannel took 9 msec
[2013-10-27 10:03:02,731] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - CardReservationBase.RequestCardTuneReservation: placed reservation with id=31, tuningdetails=DVBT:tv:SKY PRIME Freq:594000 ONID:8746 TSID:33 SID:1404 PMT:0xCC FTA:True LCN:10 BandWidth:8
[2013-10-27 10:03:02,732] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - CardReservationBase.RequestCardTuneReservation: placed reservation with id=32, tuningdetails=DVBT:tv:SKY PRIME Freq:594000 ONID:8746 TSID:33 SID:1404 PMT:0xCC FTA:True LCN:10 BandWidth:8
[2013-10-27 10:03:02,732] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:2 type:DvbT users: 0
[2013-10-27 10:03:02,733] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:2 type:DvbT is available
[2013-10-27 10:03:02,733] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:3 type:DvbT users: 0
[2013-10-27 10:03:02,734] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:    card:3 type:DvbT is available
[2013-10-27 10:03:02,734] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: try max 2 of 2 cards for timeshifting
[2013-10-27 10:03:02,735] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - CardReservationBase: tvcard=2, user=setuptv, dbChannel=16, ticket=31, tunestate=Tuning, stopstate=Idle
[2013-10-27 10:03:02,739] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card: CardTune 2 PRIME setuptv:2:-1
[2013-10-27 10:03:02,740] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card: Tune on card 2 to subchannel PRIME
[2013-10-27 10:03:02,740] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - card: user: setuptv:2:-1 tune DVBT:tv:SKY PRIME Freq:594000 ONID:8746 TSID:33 SID:1404 PMT:0xCC FTA:True LCN:10 BandWidth:8
[2013-10-27 10:03:02,751] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - TimeShifter.OnBeforeTune: resetting audio/video events
[2013-10-27 10:03:02,751] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvbt: Tune:DVBT:tv:SKY PRIME Freq:594000 ONID:8746 TSID:33 SID:1404 PMT:0xCC FTA:True LCN:10 BandWidth:8
[2013-10-27 10:03:02,752] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:Submiting tunerequest Channel:PRIME subChannel:-1
[2013-10-27 10:03:02,752] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:Getting new subchannel
[2013-10-27 10:03:02,753] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:GetNewSubChannel:0 #0
[2013-10-27 10:03:02,756] [Log    ] [3        ] [INFO ] - TvDvbChannel ctor new subchIndex:0
[2013-10-27 10:03:02,756] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card: AddTuneEvent card: 2 / subch: 0
[2013-10-27 10:03:02,757] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:Submit tunerequest size:1 new:0
[2013-10-27 10:03:02,758] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 OnBeforeTune
[2013-10-27 10:03:02,759] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:Submit tunerequest calling put_TuneRequest
[2013-10-27 10:03:02,760] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:Submit tunerequest done calling put_TuneRequest
[2013-10-27 10:03:02,760] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 OnAfterTune
[2013-10-27 10:03:02,761] [Log    ] [3        ] [INFO ] - RunGraph
[2013-10-27 10:03:02,761] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 OnGraphStart
[2013-10-27 10:03:02,762] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:  RunGraph
[2013-10-27 10:03:03,523] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:  LockInOnSignal ok
[2013-10-27 10:03:03,524] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 OnGraphStarted
[2013-10-27 10:03:03,524] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 SetupPmtGrabber:pid CC sid:57C
[2013-10-27 10:03:03,525] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 set pmt grabber pmt:CC sid:57C
[2013-10-27 10:03:03,526] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - TimeShifter.OnAfterTune: resetting audio/video time
[2013-10-27 10:03:03,526] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - WaitForPMT: Waiting for PMT CC
[2013-10-27 10:03:03,667] [Log    ] [22       ] [INFO ] - subch:0 OnPMTReceived() pmt:CC ran:True dynamic:False
[2013-10-27 10:03:03,668] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - WaitForPMT: Found PMT after 0.1416016 seconds.
[2013-10-27 10:03:03,669] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 SendPmt:57C 57C FFFFFFFF F
[2013-10-27 10:03:03,669] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Decode pmt
[2013-10-27 10:03:03,670] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Set descriptor data with length 3
[2013-10-27 10:03:03,670] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Set descriptor data with length 3
[2013-10-27 10:03:03,671] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Set descriptor data with length 3
[2013-10-27 10:03:03,671] [Log    ] [3        ] [INFO ] - PROBLEM : descriptor lengths dont match 6 9
[2013-10-27 10:03:03,672] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 SendPMT: Channel is FTA, nothing to do.
[2013-10-27 10:03:03,672] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 SetMpegPidMapping
[2013-10-27 10:03:03,672] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0  pid:22A pcr
[2013-10-27 10:03:03,673] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0  pid:CC pmt
[2013-10-27 10:03:03,673] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0  pid:3EC type:B
[2013-10-27 10:03:03,674] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0  pid:22A video type:H.264
[2013-10-27 10:03:03,674] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0    map pid:22A video type:H.264
[2013-10-27 10:03:03,675] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0  pid:25C audio lang: type:MPEG-1
[2013-10-27 10:03:03,676] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0    map pid:25C audio lang: type:MPEG-1
[2013-10-27 10:03:03,677] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - OnPMTReceived: MDAPI disabled. Possible reasons are _mdplugs=null or provider not listed
[2013-10-27 10:03:03,678] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 stop tif
[2013-10-27 10:03:03,678] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - WaitForPmt: PMT handling took 0.0087891 seconds.
[2013-10-27 10:03:03,679] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvbt: tune: Graph running. Returning TvLibrary.Implementations.DVB.TvDvbChannel
[2013-10-27 10:03:03,751] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - card: Tuner locked: True
[2013-10-27 10:03:03,752] [Log    ] [3        ] [INFO ] - **************************************************
[2013-10-27 10:03:03,753] [Log    ] [3        ] [INFO ] - ***** SIGNAL LEVEL: 0, SIGNAL QUALITY: 25 *****
[2013-10-27 10:03:03,753] [Log    ] [3        ] [INFO ] - **************************************************
[2013-10-27 10:03:03,754] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - card: tuned user: setuptv subchannel: 0
[2013-10-27 10:03:03,754] [Log    ] [3        ] [INFO ] - user:setuptv add
[2013-10-27 10:03:03,757] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card2:setuptv 2 0
[2013-10-27 10:03:03,758] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: delete timeshift files D:\Timeshift\live2-0.ts
[2013-10-27 10:03:03,759] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: epg stop
[2013-10-27 10:03:03,763] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card: StartTimeShifting 2 D:\Timeshift\live2-0.ts
[2013-10-27 10:03:03,764] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card: CAM enabled : False
[2013-10-27 10:03:03,764] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 SetTimeShiftFileName:D:\Timeshift\live2-0.ts
[2013-10-27 10:03:03,765] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Set video / audio observer
[2013-10-27 10:03:03,767] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0 SetTimeShiftFileName fill in pids
[2013-10-27 10:03:03,772] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0-0 tswriter StartTimeshifting...
[2013-10-27 10:03:03,774] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card: WaitForFile - waiting _eventAudio & _eventVideo
[2013-10-27 10:03:03,779] [Log    ] [22       ] [INFO ] - PID seen - type = Video
[2013-10-27 10:03:03,779] [Log    ] [22       ] [INFO ] - audioVideoEventHandler Video
[2013-10-27 10:03:03,920] [Log    ] [22       ] [INFO ] - PID seen - type = Audio
[2013-10-27 10:03:03,921] [Log    ] [22       ] [INFO ] - audioVideoEventHandler Audio
[2013-10-27 10:03:03,921] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card: WaitForFile - video and audio are seen after 0.1464844 seconds
[2013-10-27 10:03:03,925] [Log    ] [3        ] [INFO ] - user:setuptv card:2 sub:0 add stream:D:\Timeshift\live2-0.ts.tsbuffer
[2013-10-27 10:03:03,926] [Log    ] [3        ] [INFO ] - RTSP: add stream stream2.0 file:D:\Timeshift\live2-0.ts.tsbuffer
[2013-10-27 10:03:03,927] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: StartTimeShifting started on card:2 to D:\Timeshift\live2-0.ts.tsbuffer
[2013-10-27 10:03:03,928] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - CardReservation.RemoveTuneTicket: removed reservation with id=31, tuningdetails=DVBT:tv:SKY PRIME Freq:594000 ONID:8746 TSID:33 SID:1404 PMT:0xCC FTA:True LCN:10 BandWidth:8
[2013-10-27 10:03:03,928] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card: SignalTuneEvent card: 2 / subch: 0
[2013-10-27 10:03:03,929] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: setuptv 2 0
[2013-10-27 10:03:03,929] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - CardReservation.CancelCardReservation id=32
[2013-10-27 10:03:03,929] [Log    ] [3        ] [INFO ] - control2:setuptv 2 0
[2013-10-27 10:03:09,066] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: StopTimeShifting 2
[2013-10-27 10:03:09,069] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - CardTuner.RequestCardStopReservation: placed reservation with id=33, user=setuptv
[2013-10-27 10:03:09,170] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - CardTuner.Stop: ticket id=33, found=True
[2013-10-27 10:03:09,170] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Stop cardid=2, ticket=33, tunestate=Idle, stopstate=Stopping
[2013-10-27 10:03:09,171] [Log    ] [3        ] [INFO ] - card Hauppauge WinTV-7164 BDA DVBT Tuner: StopTimeShifting user:setuptv sub:0
[2013-10-27 10:03:09,171] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - card not IDLE - removing user: setuptv
[2013-10-27 10:03:09,172] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - usermanagement.RemoveUser: setuptv, subch: 0 of 1, card: 2
[2013-10-27 10:03:09,172] [Log    ] [3        ] [INFO ] - user:setuptv remove
[2013-10-27 10:03:09,173] [Log    ] [3        ] [INFO ] - subch:0-0 tswriter StopTimeshifting...
[2013-10-27 10:03:09,176] [Log    ] [3        ] [INFO ] - tvcard:FreeSubChannel: subchannels count 1 subch#0
[2013-10-27 10:03:09,177] [Log    ] [3        ] [INFO ] - DVB subch:0 Decompose()
[2013-10-27 10:03:09,179] [Log    ] [3        ] [INFO ] - FreeSubChannel CA: freeing sub channel : 0
[2013-10-27 10:03:09,179] [Log    ] [3        ] [INFO ] - tvcard:FreeSubChannel : no subchannels present, pausing graph
[2013-10-27 10:03:09,180] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:StopGraph called
[2013-10-27 10:03:09,180] [Log    ] [3        ] [INFO ] - tvcard:FreeAllSubChannels
[2013-10-27 10:03:09,181] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:StopGraph
[2013-10-27 10:03:09,403] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:StopGraph called
[2013-10-27 10:03:09,403] [Log    ] [3        ] [INFO ] - tvcard:FreeAllSubChannels
[2013-10-27 10:03:09,404] [Log    ] [3        ] [INFO ] - dvb:StopGraph filterstate already stopped, returning.
[2013-10-27 10:03:09,404] [Log    ] [3        ] [INFO ] - user:setuptv remove
[2013-10-27 10:03:09,405] [Log    ] [3        ] [DEBUG] - CardReservation.RemoveStopTicket: removed STOP reservation with id=33
[2013-10-27 10:03:09,405] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller:Timeshifting stopped on card:2
[2013-10-27 10:03:09,406] [Log    ] [3        ] [INFO ] - RTSP: remove stream stream2.0
[2013-10-27 10:03:09,406] [Log    ] [3        ] [INFO ] - Controller: epg start
[2013-10-27 10:03:09,407] [Log    ] [TS_File_Cleanup] [INFO ] - card: delete timeshift files D:\Timeshift\live2-0.ts

Create new topic
592 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 40

Subscriber

  Reply # 922391 27-Oct-2013 11:08
Send private message

This is what I found on the message forums of MP: 

 

 

 

In MP1.5 all that is needed is to change the TSreader buffer in the registry, HKEY_CURRENT_USER\Software\Team MediaPortal\TsReader\BufferingDelayInMilliSeconds=300. 300ms works best for me but you can experiment with longer or shorter delays and find what is best for you as it could cause delays in channel changing etc. 
Restarting MP is required after changing these settings.

 

 

 

http://forum.team-mediaportal.com/threads/calling-all-mp-new-zealanders-both-of-you.2321/page-400

I set mine to 600 and Prime has worked perfect ever since.  It seems to vary from setup to setup. 



8 posts

Wannabe Geek


  Reply # 922394 27-Oct-2013 11:30
Send private message

Askelon, thanks for the quick reply. That edit worked a treat for me.

FWIW 800ms seems to be my magic number.

Thanks again

 
 
 
 


1095 posts

Uber Geek
+1 received by user: 66

Trusted

  Reply # 923475 29-Oct-2013 11:23
One person supports this post
Send private message

crabbey: Askelon, thanks for the quick reply. That edit worked a treat for me.

FWIW 800ms seems to be my magic number.

Thanks again

The patch here is probably even better:
http://forum.team-mediaportal.com/threads/experimental-tsreader-development.102693/page-90#post-1035833

You can set the buffer to 0 if you use the patch.



8 posts

Wannabe Geek


  Reply # 923482 29-Oct-2013 11:34
Send private message

Great I'll give it a try tonight and report back with the results.

1 post

Wannabe Geek


  Reply # 925084 31-Oct-2013 20:36
Send private message

Hi Guys,

I tried the patch last night (replacing the TsReader.ax file with the updated version) and it works perfect. No more problems with PRIME or Choice TV which has been an issue since Mediaportal 1.4. Thanks for the link!

73 posts

Master Geek


  Reply # 925515 1-Nov-2013 11:20
Send private message

Thanks for the info guys.  I've been having the same problems with the channels on the Kordia mux for the last while and it sounds like this will fix my issues.

Thanks
Andy



8 posts

Wannabe Geek


  Reply # 928119 6-Nov-2013 13:27
Send private message

I updated the tsreader file and Prime works fine.

Thanks for the solutions.

Nathan

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.