Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


aucklander

403 posts

Ultimate Geek


#27781 6-Nov-2008 16:41
Send private message

Hi all!

I upgraded (some time ago) to RC3 and I am using the Blue3 skin.
When in Home section of the menu and press "tv" or "videos" or anything else, all the items on the screen "shrink" towards the center of the screen, like a "zoom out". I know this is the intended animation for the skin, but the items do not dissapear, they go smaller, but still visible on the screen. You cannot read the text on the buttons, but they are there. And they sit there for approx 5 sec (or longer), until the live tv picture shows up on the screen.

Does anyone else get the same behaviour of the home screen in RC3?




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


Create new topic
amphibem
138 posts

Master Geek


  #176329 6-Nov-2008 17:08
Send private message

aucklander: Hi all!

I upgraded (some time ago) to RC3 and I am using the Blue3 skin.
When in Home section of the menu and press "tv" or "videos" or anything else, all the items on the screen "shrink" towards the center of the screen, like a "zoom out". I know this is the intended animation for the skin, but the items do not dissapear, they go smaller, but still visible on the screen. You cannot read the text on the buttons, but they are there. And they sit there for approx 5 sec (or longer), until the live tv picture shows up on the screen.

Does anyone else get the same behaviour of the home screen in RC3?


I get the same thing, I assume it supposed to be smooth but the animation isn't fully optimised yet.

mcraenz
1091 posts

Uber Geek


  #176336 6-Nov-2008 17:28
Send private message

Hey, I had some real strange problem in MP RC3 after applying the latest SVN, I tried rolling back but it didn't help. e.g. When ever I stopped a video or a channel the screen would go blank for a send then come back. Sometimes it didn't come back and I had to kill MP.  Also longer than usual delays on the zoom in/out. Although it seems that when going to My Videos the dely occurs when it's reading the file sytem. It's only very quick for me now.

In the end I deleted (renamed) my mediaportal.xml config file and let MP re-create it. of course I had to go and re-configure all my codes, options etc but after that everything was back to normal!




 
 
 
 


Ramjet99
61 posts

Master Geek


  #177113 10-Nov-2008 13:49
Send private message

My MP is doing the same - exit out of movies and sometimes screen goes black and nothin else happens until Ictrl+alt+del.

I note that the CPU is running very high as well when this happens.

Little
69 posts

Master Geek


  #177136 10-Nov-2008 14:44
Send private message

mcraenz: Hey, I had some real strange problem in MP RC3 after applying the latest SVN, I tried rolling back but it didn't help. e.g. When ever I stopped a video or a channel the screen would go blank for a send then come back. Sometimes it didn't come back and I had to kill MP.  Also longer than usual delays on the zoom in/out. Although it seems that when going to My Videos the dely occurs when it's reading the file sytem. It's only very quick for me now.

In the end I deleted (renamed) my mediaportal.xml config file and let MP re-create it. of course I had to go and re-configure all my codes, options etc but after that everything was back to normal!


I had a similar problem except it would minimize MP and display the desktop. This would happen whenever stopping or switching filters. A clean reinstall of the MP client fixed it and improved the WAF.
Guess I will just have to live with the zoom out then stall animation.

aucklander

403 posts

Ultimate Geek


  #177151 10-Nov-2008 15:37
Send private message

Sometimes, when I play shows from "Recorded tv" and the show ends or I press "stop", I get back to the "recorded tv" list but I cannot select another show for playing. Whatever I select from the list, it does not play. I switch to live tv, and IF it works, then I can go back to "recorded tv" and play another show. I said "if" because sometimes it does not start live tv, it just does nothing whatever I press, until I restart MP.

Other times when I switch to live tv, I get "no audio/video - unable to start graph" error. Some days it is really bad, other times it works smooth for a week. I used to do t/shift on a ram disk and I thought this causes the problem, so I switched t/shifting back onto HDD but it still does it from time to time. It does not appear to be related to the ram disk.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


mcraenz
1091 posts

Uber Geek


  #177167 10-Nov-2008 16:56
Send private message

Ramjet99: My MP is doing the same - exit out of movies and sometimes screen goes black and nothin else happens until Ictrl+alt+del.

I note that the CPU is running very high as well when this happens.

Yea Exactly what I was getting. Have you tried to delete you MediaPortal.xml?




Create new topic




News »

Amazon introduces new Echo devices
Posted 25-Sep-2020 11:56


Mad Catz introduces new S.T.R.I.K.E. 13 Mechanical Gaming Keyboard
Posted 25-Sep-2020 11:34


Vodafone NZ upgrades international submarine network
Posted 25-Sep-2020 09:09


Jabra announces wireless noise-cancelling airbuds, upgrade existing model
Posted 24-Sep-2020 14:43


Nokia 3.4 to be available in New Zealand
Posted 24-Sep-2020 14:34


HP announces new HP ENVY laptops aimed at content creators
Posted 24-Sep-2020 14:02


Logitech introduce MX Anywhere 3
Posted 21-Sep-2020 21:17


Countdown unveils contactless shopping with new Scan&Go tech
Posted 21-Sep-2020 09:48


HP unveils new innovations for businesses adapting to rapidly evolving workstyles and workforces
Posted 17-Sep-2020 15:36


GoPro launches new HERO9 Black camera
Posted 17-Sep-2020 09:45


Telecommunications industry launches new 5G Facts website
Posted 17-Sep-2020 07:56


New Zealand ranks 3rd in world in GSMA index
Posted 15-Sep-2020 10:13


Trend Micro Security Suite adds web monitoring to prevent identity theft
Posted 14-Sep-2020 15:37


NVIDIA to acquire Arm for US$ 40 billion
Posted 14-Sep-2020 12:27


Epson launches its next gen A3+ colour EcoTank multi-function printer
Posted 10-Sep-2020 16:08



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.