Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 
2432 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  #302554 26-Feb-2010 19:06
Send private message

There have been posts on the MP forums regarding the interface not likeing the lower spec cards but i havent seen any issues with video playback - but I could be wrong. I updated to a 9600gt some time ago just for the hell of it - very nice smooth video playback.

Does anyone else use the refresh rate changer in win 7? I have this working in Vista and just want to be sure I wont lose it moving to 7 (and possibly RC1).




Delete Social Media

 


My thoughts are my own and are in no way representative of my employer.


106 posts

Master Geek


  #303755 2-Mar-2010 18:43
Send private message

Great to see the new version out. After some cautious testing on a 'test' system I finally installed it at the weekend. All looking good so far!

One thing that caught my eye on the MP forums was a comment by "thesystemera" that it now supported the NZ Freeview DVB-T EPG so "no more need for a damm 3rd party epg downloader any more.."

Now... I don't feel quite so strongly about the epg loaders as I have found Mentalinc's software pretty good... but I thought I should give it a go as it would be one less bit of software to manage. I tried setting this up and got the 'now and next' programs but didn't seem to get the full week. Has anyone else played with this successfully?

Cheers

David

 
 
 
 


161 posts

Master Geek


  #303838 2-Mar-2010 23:46
Send private message

I've just upgraded from Win Vista and MP 1.0.0, to Win 7 64bit and MP 1.1.0 RC1.

One thing I've noticed is that the MP client hogs my CPU even when it is not recording or playing, or being used at all. When it is idle and in focus it runs one of my CPU cores at about 25%+!!!, when I switch back to the task manager (so MP is not in focus) the CPU drops right back down to a few percent. When it is recording and playing, I can hear my CPU fan spin up faster, which is annoying (it does still appear to be using hardware graphics acceleration). My previous set-up did not have this problem and was quite easy on the CPU.

Anyone else noticed this? Or is there something wrong with the way I've got MP configured? Any suggestions?


I'm using an 8500GT and I also noticed some stuttering for 5 seconds after recorded TV starts playing or resumed from pause, or after skipping. Turning off Aero fixed this problem. With my previous installation I had no problem even with Aero turned on.

I am discovering some useful improvements and features in the newer MP. Its mainly the increased CPU wastage that is concerning.

I should have probably tried the new version on Vista first rather than upgrading both the OS and MP simultaneously, as I can't tell if it is the OS or MP at fault.

420 posts

Ultimate Geek


  #303906 3-Mar-2010 10:43
Send private message

 

One thing that caught my eye on the MP forums was a comment by "thesystemera" that it now supported the NZ Freeview DVB-T EPG so "no more need for a damm 3rd party epg downloader any more.."



Can anyone else confirm that this refers to the DVB-T MHEG5 EPG or just the Now and Next that is within the EIT stream?  I think MP has always supported DVB-T Now and Next, but if it now supports the full 8 day EPG on DVB-T then that is very good news.

Cheers Mike

136 posts

Master Geek


  #303922 3-Mar-2010 11:30
Send private message

eXDee: Thats odd. Every version of MP my 8500GT has worked fine.

And i just underclocked it to 420mhz (default 460mhz) to keep the temps down as its passive. Still plays TV3 perfectly fine except for the signal screwing up. GPU load sits at around 60% ish and 250mb/512mb of memory used.

I've used the Cyberlink codec in the past and now im using the microsoft DTV one with win7.


what software do you use for this? i would like to know the gpu load etc, as i only have a 256mb 8600GT and if yours is using 250mb..

Cheers :)


1 post

Wannabe Geek


  #305164 7-Mar-2010 03:36
Send private message

I will try it.

4025 posts

Uber Geek

Trusted

  #305172 7-Mar-2010 08:22
Send private message

ATinyChipmunk:
eXDee: Thats odd. Every version of MP my 8500GT has worked fine.

And i just underclocked it to 420mhz (default 460mhz) to keep the temps down as its passive. Still plays TV3 perfectly fine except for the signal screwing up. GPU load sits at around 60% ish and 250mb/512mb of memory used.

I've used the Cyberlink codec in the past and now im using the microsoft DTV one with win7.


what software do you use for this? i would like to know the gpu load etc, as i only have a 256mb 8600GT and if yours is using 250mb..

Cheers :)


Its TechPowerUp's GPU-Z

Im running:

Mediaportal 1.1 RC1
Codec: Microsoft DTV Decoder (using DXVA)
OS: Win7 Pro x64
Drivers: Latest

 
 
 
 


73 posts

Master Geek


  #305523 8-Mar-2010 21:04
Send private message

geekiegeek: There have been posts on the MP forums regarding the interface not likeing the lower spec cards but i havent seen any issues with video playback - but I could be wrong. I updated to a 9600gt some time ago just for the hell of it - very nice smooth video playback.


My main HTPC is based on a X2 4800+ (dual core 2.5GHz) and is using the CPU and CoreAVC to do the decoding. Worked great with TV 3 and MP 1.0 Final, but both MP 1.01 and 1.02 gave me stuttering play back on TV3. I recently updated this box to MP 1.1 RC1 and TV 3 is playing fine - I did see somewhere that the "fix" introduced in 1.01 and 1.02 (that caused this issue) was backed out in 1.1 - but who knows :)


1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Menulog change colours as parent company merges with Dutch food delivery service
Posted 2-Jul-2020 07:53


Techweek2020 goes digital to make it easier for Kiwis to connect and learn
Posted 2-Jul-2020 07:48


Catalyst Cloud launches new Solutions Hub to support their kiwi Partners and Customers
Posted 2-Jul-2020 07:44


Microsoft to help New Zealand job seekers acquire new digital skills needed for the COVID-19 economy
Posted 2-Jul-2020 07:41


Hewlett Packard Enterprise introduces new HPE GreenLake cloud services
Posted 24-Jun-2020 08:07


New cloud data protection services from Hewlett Packard Enterprise
Posted 24-Jun-2020 07:58


Hewlett Packard Enterprise unveils HPE Ezmeral, new software portfolio and brand
Posted 24-Jun-2020 07:10


Apple reveals new developer technologies to foster the next generation of apps
Posted 23-Jun-2020 15:30


Poly introduces solutions for Microsoft Teams Rooms
Posted 23-Jun-2020 15:14


Lenovo launches new ThinkPad P Series mobile workstations
Posted 23-Jun-2020 09:17


Lenovo brings Linux certification to ThinkPad and ThinkStation Workstation portfolio
Posted 23-Jun-2020 08:56


Apple introduces new features for iPhone iOS14 and iPadOS 14
Posted 23-Jun-2020 08:28


Apple announces Mac transition to Apple silicon
Posted 23-Jun-2020 08:18


OPPO A72 a top mid-tier smartphone
Posted 19-Jun-2020 18:02


D-Link A/NZ launches new smart AX1500 Wi-Fi 6 Router
Posted 19-Jun-2020 15:03



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.