Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 
115 posts

Master Geek


  # 469566 16-May-2011 11:52
Send private message

OK, took the plunge and went for MP 1.2.0b/StreamedMP and a new HVR-4400 card using EPG Collector.

Everything's working pretty much perfectly except for the analog side of the 4400 -- it either reports no video/audio or (once) came up with a plain green screen. At this stage I'm wondering if it's something to do with the weird DIN expander cable as I'm pretty sure the signal going into it is fine.

EPG Collector worked first time on both the DVB-T and DVB-S sides, what a nice bit of software.



1139 posts

Uber Geek

Trusted

  # 469570 16-May-2011 11:57
Send private message

Getting the analog tuner to work can be tricky. Have you posted your logs somewhere? It is most likely that you don't have a software encoder installed or that you have the Hauppauge one installed (which is basically as bad as having no encoder installed!).

Check out -->this page<-- in our wiki for info. I'd highly recommend the ATI AVIVO encoder (which can be used even if you use NVidian video cards Wink)...

 
 
 
 


115 posts

Master Geek


  # 469579 16-May-2011 12:13
Send private message

mm1352000: It is most likely that you don't have a software encoder installed or that you have the Hauppauge one installed (which is basically as bad as having no encoder installed!)


Thanks - yep I did a wee bit of reading around beforehand so at the moment I've skipped installing any of the Hauppauge software (other than the latest drivers) and have gone with the latest Catalyst 11.5 and AVIVO. The ATI drivers are showing up in the TV Server config as being installed and I set them as the highest priority.

I'll pop some logs up once I've discounted any physical/cabling problems (Sky SCART to S-Video to weird DIN thing to 4400 offers plenty of possibilities for failure...). Are the MP forums the best place for that?



1139 posts

Uber Geek

Trusted

  # 469582 16-May-2011 12:17
Send private message

Depends on how much support you need and whether it is NZ-specific or just general-MP. I personally don't mind where you post - I'll be happy to help either way. If you decide to post there then it would help if you either PM me (mm1352000) or post a link here...

1605 posts

Uber Geek

Trusted

  # 473597 24-May-2011 19:29
Send private message

Will MP play ripped bluray files?

I'm not talking piracy here but my kids have a habit of destroying discs within a few weeks, it would be nice to be able to rip the movie to a MP based system and watch them from there.



1139 posts

Uber Geek

Trusted

  # 473598 24-May-2011 19:32
Send private message

Hi

Yes, I think MP can play m2ts files as long as you have an appropriate splitter installed.

SJB

1455 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 473611 24-May-2011 20:00
Send private message

You better get yourself a big disc though - 25- 50 GB per movie.

 
 
 
 


1605 posts

Uber Geek

Trusted

  # 473614 24-May-2011 20:07
Send private message

Yeah I was thinking a 3TB disc should get me started, I don't own that many bluray movies anyway.

The only ones I would probably bother with are music blurays and ones the kids watch on a regular basis.

SJB

1455 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 473616 24-May-2011 20:11
Send private message

I've got a couple of La Cie networked drives (2TB and 4TB) and they have been fine for the last year or so.


1605 posts

Uber Geek

Trusted

  # 473617 24-May-2011 20:13
Send private message

SJB: I've got a couple of La Cie networked drives (2TB and 4TB) and they have been fine for the last year or so.




You don't have any problems with full 1080P?


My HTPC will be in a cupboard, I will be running cat6 with hdmi baluns to a LCD/Projector.   

SJB

1455 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 473626 24-May-2011 20:27
Send private message

My network uses a Netgear gigabit router. All the connected PC's are gigabit as well.

However I have no HD media as I have bespoke media software and no means of ripping/replaying BD discs. No access to HDTV either.

I don't have any problems playing 3 or 4 movies at the same time from the drives though.

1605 posts

Uber Geek

Trusted

  # 473631 24-May-2011 20:29
Send private message

Ok sounds like it should work then.

160 posts

Master Geek


  # 482215 17-Jun-2011 13:51
Send private message

Hi Guys,

just wondering if anyone has been using StreamedMP in Mediaportal and come across a problem where bluray and HDDVD discs information are no longer imported to Moving pictures?

This used to work fine on an older StreamedMP version with MP 1.1.3, but then stopped working for a newer StreamedMP version for MP 1.1.3. I then updated to MP 1.2b and latest version of Streamed MP and it's still not working..

1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Intel introduces cryogenic control chip to enable quantum computers
Posted 10-Dec-2019 21:32


Vodafone 5G service live in four cities
Posted 10-Dec-2019 08:30


Samsung Galaxy Fold now available in New Zealand
Posted 6-Dec-2019 00:01


NZ company oDocs awarded US$ 100,000 Dubai World Expo grant
Posted 5-Dec-2019 16:00


New Zealand Rugby Selects AWS-Powered Analytics for Deeper Game Insights
Posted 5-Dec-2019 11:33


IMAGR and Farro bring checkout-less supermarket shopping to New Zealand
Posted 5-Dec-2019 09:07


Wellington Airport becomes first 5G connected airport in the country
Posted 3-Dec-2019 08:42


MetService secures Al Jazeera as a new weather client
Posted 28-Nov-2019 09:40


NZ a top 10 connected nation with stage one of ultra-fast broadband roll-out completed
Posted 24-Nov-2019 14:15


Microsoft Translator understands te reo Māori
Posted 22-Nov-2019 08:46


Chorus to launch Hyperfibre service
Posted 18-Nov-2019 15:00


Microsoft launches first Experience Center worldwide for Asia Pacific in Singapore
Posted 13-Nov-2019 13:08


Disney+ comes to LG Smart TVs
Posted 13-Nov-2019 12:55


Spark launches new wireless broadband "Unplan Metro"
Posted 11-Nov-2019 08:19


Malwarebytes overhauls flagship product with new UI, faster engine and lighter footprint
Posted 6-Nov-2019 11:48



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.