Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 
1256 posts

Uber Geek


  # 570465 18-Jan-2012 16:11
Send private message

Do you have the Owner's Manual for the Infinity?  I was just looking at it online and it does say that if your source has only a single sub output you will need a single male to double female Y connector, then run a pair of RCA cables to the Low Frequency L and R inputs on the sub:

"When using a single subwoofer, you MUST use a pair of stereo low-level leads from your preamplifier’s outputs ... If the preamplifier has a mono subwoofer output, you’ll also need a Male-to-Female “Y” connector to split the mono signal to the subwoofer pair".

Unfortunately, the manual does not contain a proper "troubleshooting" section - only this advice:

"If the subwoofer sound is distorted, stops playing or otherwise seems to be malfunctioning, first determine if the problem is in the subwoofer or the wiring and/or other audio components. If the problem also affects the satellite speakers, the cause is most likely in your electronics. If it is only noticed in the subwoofer, make sure that all connecting cables are correct and in proper working condition. Make sure the subwoofer is plugged in and turned on". 

Another option is that you mentioned you were using it for music. If you're only using it for music, perhaps try connecting your amp's speaker terminals to the sub's high level SPKR In terminals, then connecting the speakers to the SPKR Out terminals, and seeing how that goes...




710 posts

Ultimate Geek


  # 570474 18-Jan-2012 16:24
Send private message

That might explain why it sounds a bit flat not much bass for being at half volume. I will get the y connector tomorrow and try that.

On another note I tried meg/PCM setting again and the sub works. Given I only have 2.1 I don't need the Dolby from the mysky. Which is great because I like being able to control everything from the mysky remote when watching tv

 
 
 
 


1256 posts

Uber Geek


  # 570481 18-Jan-2012 16:38
Send private message

A couple of things you might try on the Sony receiver are:

1. Set the speaker pattern.
Press AMP MENU on the remote, then arrow up or down until you get to SPKR and press Select or right arrow to enter the Speaker menu. Arrow up or down again until you get to PATTERN, then press Select or right arrow to enter the Speaker Pattern menu. Finally arrow up or down again to select 2/0.1 which matches your speaker configuration as I understand it (two front speakers and a sub, with no "high front" speakers, centre speaker, or left/right/rear surrounds).

2. Check the sound field setting.
Press the SOUND FIELD +/- buttons on the remote to select different sound field settings. If you have two channel stereo selected (2CH ST) there will be no sound from the subwoofer.

3. Check levels and connections using a test tone.
Press AMP MENU again (as above) and arrow up or down and select the LEVEL menu, then aroow up or down again and select T. TONE. Then arrow up and down to select AUTO xxx where xxx will represent each output channel - FL, FR and SW. If you get no test tone through the sub, there may be a problem with the sub or the cables, but it could mean a problem with the sub output channel on the receiver.






710 posts

Ultimate Geek


  # 570497 18-Jan-2012 16:56
Send private message

andrew027: A couple of things you might try on the Sony receiver are:

1. Set the speaker pattern.
Press AMP MENU on the remote, then arrow up or down until you get to SPKR and press Select or right arrow to enter the Speaker menu. Arrow up or down again until you get to PATTERN, then?press Select or right arrow to enter the Speaker Pattern menu. Finally arrow up or down again to select 2/0.1 which matches your speaker configuration as I understand it (two front speakers and a sub, with?no "high front" speakers, centre speaker, or left/right/rear surrounds).

2. Check the sound field setting.
Press the SOUND FIELD +/- buttons on the remote to select different sound field settings. If you have two channel stereo selected (2CH ST) there will be no sound from the subwoofer.

3. Check levels and connections using a test tone.
Press AMP MENU again (as above) and arrow up or down and select the LEVEL menu, then aroow up or down again and select T. TONE. Then arrow up and down to select AUTO xxx where xxx will represent each output channel - FL, FR and SW. If you get no test tone through the sub, there may be a problem with the sub or the cables, but it could mean a problem with the sub output channel on the receiver.





Thanks for all your help Andrew, it's definitely sounding better now, but I will still get the y connector tomorrow, to connect it as it should be



710 posts

Ultimate Geek


  # 570868 19-Jan-2012 15:27
Send private message

I picked up a Y connector today its sounding great.

1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51


Facebook Portal to land in New Zealand
Posted 19-Sep-2019 18:35



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.