Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 
1388 posts

Uber Geek
+1 received by user: 224


  Reply # 1624868 7-Sep-2016 01:06
Send private message

Try rebooting modem again. (with the 2.4 ghz checked).

Maybe even though checked the change actually only happens after modem reboot, not the way it should be.

7774 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2565

Subscriber

  Reply # 1624870 7-Sep-2016 05:23
Send private message

check the modem isnt on channel 13 or something silly like that


27132 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6576

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  Reply # 1624878 7-Sep-2016 07:10
Send private message

ranavita: I have issue with Huawei modem. Rebooted the modem after unchecked 2.4 Ghz mode. Laptop wifi can't connect because it can see neighbor's wifi but not mine. Checked again 2.4 but still same issue. iPad android phone can connect but laptop and chrome cast can not see the wifi at all. Neither the Linux laptop nor the Windows laptop.

 

Is your router now using CH13 on 2.4 and these devices don't support CH13?

 

 


2 posts

Wannabe Geek


Reply # 1625434 8-Sep-2016 09:28
Send private message

sbiddle:

 

ranavita: I have issue with Huawei modem. Rebooted the modem after unchecked 2.4 Ghz mode. Laptop wifi can't connect because it can see neighbor's wifi but not mine. Checked again 2.4 but still same issue. iPad android phone can connect but laptop and chrome cast can not see the wifi at all. Neither the Linux laptop nor the Windows laptop.

 

Is your router now using CH13 on 2.4 and these devices don't support CH13?

 

 

 

 

 

 

Its on Auto mode and when i look at the stats all the data/packets transmit and rx on 5GHz but 2.4Ghz is 0 tx 0 Rx

 

I called the tech support and he told me to factory reset the modem which i did with same result. my guest network configuration lost which was expected. but the login page of Modem setting gets login in but immediately prompts back again on start page.

 

He said if you cant log in then the modem is faulty and warranty is over, sign up for one year contract to get it free.

 

but i am sure if i do the firmware upgrade it will be functional again. In the mean time will do the experiment and update soon.

 

 

 

I have backed up my configuration file but cant take screen shots as the modem is not allowing me to get in to it.


7774 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2565

Subscriber

  Reply # 1625893 8-Sep-2016 17:08
Send private message

what channel is it on?


252 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 1625909 8-Sep-2016 17:22
Send private message

same issue here guys. these modems have a known fault with the 2.4ghz band.  in fact if anyone here is a professional in regards to modems etc and has a snazzy legit email signature, then i would love some help. please pm me thanks


1 | 2 | 3 
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.