Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




85 posts

Master Geek

Subscriber

# 204974 25-Oct-2016 13:41
Send private message

Hi,

 

 

 

I bought a D-Link Tipan modem/router today, and I am having trouble connecting to VDSL.

 

 

 

According to the model VDSL link is up and running:

 

 

 

 

 

 

 

DSL Phy Version:

 

A2pvI042j1.d26b

 

 

 

Status:

 

Up

 

 

 

Mode:

 

VDSL2

 

 

 

Link Power State:

 

L0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UpLink / DownLink

 

 

 

SNR Margin (0.1 dBm):

 

88 / 94

 

 

 

Attenuation (0.1 dBm):

 

0 / 53

 

 

 

Output Power (0.1 dBm):

 

-196 / 151

 

 

 

Attainable Rate (Kbps):

 

7624 / 56068

 

 

 

Rate (Kbps):

 

 

 

 

 

 

But there is nothing available under IPv4:

 

 

 

 

MAC Address:

 

XXXXXXXXXXXXX

 

 

 

IP Address:

 

Not Available

 

 

 

Subnet Mask:

 

Not Available

 

 

 

Default Gateway:

 

Not Available

 

 

 

Primary DNS Server:

 

Not Available

 

 

 

Secondary DNS Server:

 

 

 

 

 

 

 

 

The only system log I can find wants to save to a syslog server, so I have no idea what is going on.

 

 

 

Connection is set to:

 

 

 

xDSL router.

 

PVC-1 8/35

 

VLAN tagging disabled.

 

Username: user@spark.co.nz

 

Password: password

 

Dynamic IP

 

MTU: Auto

 

 

 

Connection: PPPoE

 

 

 

VPI:

 

VCI: 35

 

Encapsulation: LLC

 

ATM QoS: UBR Without PCR

 

 

 

 

 

 

 

What do I need to do to fix this??

 

 

 

Thanks!

 

 

 


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic
1399 posts

Uber Geek


  # 1657481 25-Oct-2016 13:55
One person supports this post
Send private message

Looks like you have pre-configured DSL settings for Australia.

 

Under xDSL Router Wan Access Type, you need to change PVC to PTM-1

 

Internet Connection type as PPPoE

 

Tagged Vlan to Enabled (VLAN ID 10, Priority 0)  (this might be under Advanced Settings..)

 

If any settings are missing you will need to update the firmware.
http://support.dlink.co.nz/Download/download.aspx?product=DSL-4320L&type=Firmware 

 




85 posts

Master Geek

Subscriber

  # 1657485 25-Oct-2016 14:10
Send private message

yitz:

 

Looks like you have pre-configured DSL settings for Australia.

 

Under xDSL Router Wan Access Type, you need to change PVC to PTM-1

 

Internet Connection type as PPPoE

 

Tagged Vlan to Enabled (VLAN ID 10, Priority 0)  (this might be under Advanced Settings..)

 

If any settings are missing you will need to update the firmware.
http://support.dlink.co.nz/Download/download.aspx?product=DSL-4320L&type=Firmware 

 

 

 

 

I don't have the option for PTM-1.

 

 

 

Changing VLAN to 10 & 0 did the trick. Thanks!

 

 

 

I did a "Check for New Firmware" and it said I am running the latest:

 

 

 

 

 

Current Firmware Version:

 

AU_1.00.20b1, Fri 15 Apr 2016

 

 

 

Current Firmware Date:

 

2016-04-15 15:54:00

 

 

 

 


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51


Facebook Portal to land in New Zealand
Posted 19-Sep-2019 18:35



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.