Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3
dimsim
772 posts

Ultimate Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2020405 22-May-2018 14:20
Send private message

looks like its been sorted...

 


trace to 198.41.0.4

 

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.xxx.xxx - 0 | 7 | 7 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 125-236-192-9.adsl.xtra.co.nz - 0 | 7 | 7 | 1 | 2 | 6 | 3 |
| No response from host - 100 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ae8-10.akbr6.global-gateway.net.nz - 0 | 7 | 7 | 11 | 11 | 12 | 12 |
| ae7-2.akbr7.global-gateway.net.nz - 0 | 7 | 7 | 11 | 11 | 12 | 12 |
| xe7-0-2.sgbr3.global-gateway.net.nz - 0 | 7 | 7 | 34 | 34 | 36 | 35 |
| ae2-10.sgbr4.global-gateway.net.nz - 0 | 7 | 7 | 35 | 35 | 36 | 35 |
| ae-13.r21.sydnau03.au.bb.gin.ntt.net - 0 | 7 | 7 | 35 | 40 | 65 | 35 |
| ae-11.r31.tokyjp05.jp.bb.gin.ntt.net - 0 | 7 | 7 | 148 | 150 | 159 | 159 |
| ae-3.r02.tokyjp05.jp.bb.gin.ntt.net - 0 | 7 | 7 | 148 | 149 | 153 | 148 |
|ce-0-13-0-2.r02.tokyjp05.jp.ce.gin.ntt.net - 0 | 7 | 7 | 144 | 145 | 146 | 146 |
| a.root-servers.net - 0 | 7 | 7 | 148 | 149 | 151 | 149 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider


 
 
 

You will find anything you want at MightyApe (affiliate link).
dfnt
1443 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  #2020406 22-May-2018 14:21
Send private message

matisyahu:

 

nas:

 

No issue here on Spark fibre in Wellington

 

 

Try loading arstechnica.com

 

 

 

 

That was the first thing I tried, loaded fine

 

Click to see full size


Talkiet
4689 posts

Uber Geek

Trusted

  #2020407 22-May-2018 14:21
Send private message

Check now please.

 

Cheers - N





--

 

Please note all comments are the product of my own brain and don't necessarily represent the position or opinions of my employer, previous employers, colleagues, friends or pets.




irongarment
280 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  #2020408 22-May-2018 14:21
Send private message

Seems to be back for me. Good job!

matisyahu
1585 posts

Uber Geek

Trusted

  #2020409 22-May-2018 14:25
Send private message

nas:

 

matisyahu:

 

nas:

 

No issue here on Spark fibre in Wellington

 

 

Try loading arstechnica.com

 

 

 

 

That was the first thing I tried, loaded fine

 

Click to see full size

 

 

yeah, just started to work a few minutes ago. Oh well, everything is back on track.





"When the people are being beaten with a stick, they are not much happier if it is called 'the People's Stick'"

 

Laptop: MacBook Air (Apple M2, 24GB RAM, 512GB SSD)

 

Desktop: Apple Studio, Studio Display (Apple M1 Max, 32GB RAM, 512GB SSD)

 

Phone: Nothing Phone (12GB RAM, 256GB Storage, Nothing OS 2.0.2), Google Workspace

 

Other: UniFi AP AC HD, UniFi Dream Machine, Apple TV 4K 128GB, Firefox


insane
3170 posts

Uber Geek

ID Verified
Trusted

  #2020410 22-May-2018 14:25
Send private message

Talkiet:

 

Check now please.

 

Cheers - N

 

 

Did you just turn it all off and on again? 

 

 

 

 


dfnt
1443 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  #2020411 22-May-2018 14:25
Send private message

I must not have noticed, and then tried after it was already fixed ^_^




Duane
58 posts

Master Geek


  #2020412 22-May-2018 14:27
Send private message

matisyahu:

 

nas:

 

No issue here on Spark fibre in Wellington

 

 

Try loading arstechnica.com

 

 

 

 

Arstechnica loads perfect here for me in AK, in fact its the only site that loaded up fast... the dev blog I look at facebook doesn't load at all and other sites I've tested like youtube and twitter are super slow on the lookups.  Be interesting to hear what the issue is, seems different sites for different regions...


mattwnz
19383 posts

Uber Geek


  #2020413 22-May-2018 14:27
Send private message

Thanks guys, all working now.


Dairyxox
1591 posts

Uber Geek


#2020416 22-May-2018 14:31
Send private message

Thanks, looking OK here now.


Linux
10295 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2020417 22-May-2018 14:33
Send private message

@hio77 plugged the cable back in he tripped over :P

 

John


xolu
25 posts

Geek


  #2020425 22-May-2018 14:58
Send private message

I am still having issues with my connection.

 

 

 

Like 10-15 minutes ago it seemed fixed but still having long connection times to some webpages and a lot of images are timing out before loading.

 

 

 

mmo-champion.com is the site I'm having issues with atm.


Talkiet
4689 posts

Uber Geek

Trusted

  #2020435 22-May-2018 15:15
Send private message

xolu:

 

I am still having issues with my connection.

 

 

 

Like 10-15 minutes ago it seemed fixed but still having long connection times to some webpages and a lot of images are timing out before loading.

 

 

 

mmo-champion.com is the site I'm having issues with atm.

 

 

I can see what was done to restore full capacity and if you are having issues with just that site I am reasonably confident it won't be the same issue.

 

I just tried that site and it loaded quickly and completely for me.

 

Do you have examples of other sites that are not working I might be able to replicate the issue with?

 

 

 

Cheers - N





--

 

Please note all comments are the product of my own brain and don't necessarily represent the position or opinions of my employer, previous employers, colleagues, friends or pets.


xolu
25 posts

Geek


  #2020438 22-May-2018 15:23
Send private message

Trying it again that site seems to be back to normal now as well, the images are all loading fine.

 

 

 

I was also having issues with this spark page https://www.spark.co.nz/help/internet/broadband-help/

 

It seems to be failing to connect to some piece of content, the page loads navigation bars and such but none of the page content.

 

There's a bunch of connection timed out errors in the network tab for some content on the page.

 

Could this just be a local cache issue or does it just take time for everything to come back to normal

 

 

 

Edit: Here's another page that is having extremely long connecting times: https://www.techadvisor.co.uk/forum/windows-29/laptop-unresponsive-amp-disk-usage-100-4620543/

 

When I went to this page I got the same symptoms most people were suffering before in that it gave a timed out connection error. It then refreshed itself and eventually loaded the page.


old3eyes
8995 posts

Uber Geek

Subscriber

  #2020484 22-May-2018 16:11
Send private message

Wonder if this is the reason that Outlook 2016 trying to connect to outlook.com kept give and error of  "trying to connect " and "server not available"  All OK now. 





Regards,

Old3eyes


1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News and reviews »

NordVPN Helps Users Protect Themselves From Vulnerable Apps
Posted 5-Dec-2023 14:27


First-of-its-Kind Flight Trials Integrate Uncrewed Aircraft Into Controlled Airspace
Posted 5-Dec-2023 13:59


Prodigi Technology Services Announces Strategic Acquisition of Conex
Posted 4-Dec-2023 09:33


Samsung Announces Galaxy AI
Posted 28-Nov-2023 14:48


Epson Launches EH-LS650 Ultra Short Throw Smart Streaming Laser Projector
Posted 28-Nov-2023 14:38


Fitbit Charge 6 Review 
Posted 27-Nov-2023 16:21


Cisco Launches New Research Highlighting Gap in Preparedness for AI
Posted 23-Nov-2023 15:50


Seagate Takes Block Storage System to New Heights Reaching 2.5 PB
Posted 23-Nov-2023 15:45


Seagate Nytro 4350 NVMe SSD Delivers Consistent Application Performance and High QoS to Data Centers
Posted 23-Nov-2023 15:38


Amazon Fire TV Stick 4k Max (2nd Generation) Review
Posted 14-Nov-2023 16:17


Over half of New Zealand adults surveyed concerned about AI shopping scams
Posted 3-Nov-2023 10:42


Super Mario Bros. Wonder Launches on Nintendo Switch
Posted 24-Oct-2023 10:56


Google Releases Nest WiFi Pro in New Zealand
Posted 24-Oct-2023 10:18


Amazon Introduces All-New Echo Pop in New Zealand
Posted 23-Oct-2023 19:49


HyperX Unveils Their First Webcam and Audio Mixer Plus
Posted 20-Oct-2023 11:47









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.







MyHeritage