Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 
245 posts

Master Geek
+1 received by user: 10

Trusted

  Reply # 296180 4-Feb-2010 19:55
Send private message

Techs have had a look, can't see anything obvious wrong, cannot replicate either which makes it a bit hard, must admit I had the main YT page load in that strange way once, reset router, worked fine after that.




Tarawera Ultra 2015 done, bring on 2016

147 posts

Master Geek
Inactive user


  Reply # 296186 4-Feb-2010 20:32
Send private message

ok i think it's got something to do with telecom ip addresses. I can watch youtube videos fine if I use a web proxy like hidemyass.com but when i don't use the proxy and just use my normal telecom ip address, youtube doesn't even load the video, it's just a blank space.

it just happens at youtube and with telecom. i can watch videos fine at dailymotion.com. So maybe it's a telecom youtube cache thing.


62 posts

Master Geek
+1 received by user: 8


  Reply # 296192 4-Feb-2010 21:03
Send private message

Mine's been broken for a few days now, every computer at home (Macs, Windows, Ubuntu) using a number of different browsers have stopped youtub'ing. Oddly they didn't all stop working at the same time; until this evening my son's Windoze laptop was ok and Chrome on my work laptop was ok too (but not Safari or FF). Youtube works fine on my iPhone over our internet connection.

Resetting our router made no difference, we are on the Telecom Pro plan.

459 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 83


  Reply # 296197 4-Feb-2010 21:16
Send private message

It seems that it's telecom's Google cdn servers (akamai?). I've been having problems resolving Google PageRank via the toolbar and accessing s.ytimg.com. If I change my hosts file to use orcon's server then it works fine.

147 posts

Master Geek
Inactive user


  Reply # 296229 4-Feb-2010 22:10
Send private message

i just did a tracert and i got this:

1)1ms
2)40ms
3) * request timed out
4)40ms
5)50ms
6)40ms reports: destination protocol unreachable

2 posts

Wannabe Geek


  Reply # 296238 4-Feb-2010 22:31
Send private message

same problem over here (telecom, chch), started last sunday, already posted with another thread, tried all types of configurations (windows, os-x, firefox, safari, ie), rebooting, resetting, reinstalling, throwing everything out of the window and bringing it back in again. nothing works. complaints (#123) said this afternoon it was an unknown issue, although i referred to the forum discussions over here and with gameplanet. would sort things out & get back to me tonight, yada-yada-yada, and guess what? he DID call back, 10.10 pm, saying that everything with my connection seemed OK and that, to his best knowledge, i was the only one experiencing this issue. HAH! that's reassuring, innit? so basically i assume all you guys are just making things up, since i'm the only one having this problem, right?

C6

4 posts

Wannabe Geek


  Reply # 296244 4-Feb-2010 23:08
Send private message

I've go the same issue - started this week on both IE8 on XP & Safari on OSX 10.6.. tried flash reinstall, router reset, clearing caches.. but the Mac loads youtube fine using XT mobile broadband! Go figure.. clearly issue not at my end.

SCM

457 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 46


  Reply # 296256 5-Feb-2010 00:10
Send private message

Must ba an ISP specific issue, have not had and still dont have any issues with YT on my humble Snap nDSL connection




 Click to see full size

 

 


256 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 296315 5-Feb-2010 09:09
Send private message

I am having the You Tube problem too here in Hamilton. I'm on Telecoms Adventure plan and have had videos on Youtube say An error has occurred please try again later also for days. Now videos won't play at all and the all text to the left of the monitor screen. I've got the same problems on two different PC's using IE8 and Mozilla Firefox! Youtube works fine at work on Telstraclear! TELECOM have done something and stuffed it...reminds me of their XT moblie network. Also pings and latency have sky-rocketed gaming!




 

245 posts

Master Geek
+1 received by user: 10

Trusted

  Reply # 296342 5-Feb-2010 10:47
Send private message

Ok, we're working with google to figure what is going on, in the mean time, we've made some config changes that seemed to have resolve it.  If you are still experiencing this particular issue in relation to youtube can you please send me through your IP, time you experienced the issue and DNS servers you are using




Tarawera Ultra 2015 done, bring on 2016

C6

4 posts

Wannabe Geek


  Reply # 296352 5-Feb-2010 11:10
Send private message

After doing more reading and thinking about this issue, earlier this morning I pulled all the cables out of my router for 5 mins and reconnected (previously I just switched it off for 30 seconds).. wahoo youtube loaded correctly and actually played videos! Still feel it was something at Telecom end that caused it and will be interested to know if things are still cool tonight when i get home.

234 posts

Master Geek
+1 received by user: 5


  Reply # 296354 5-Feb-2010 11:17
Send private message

Magic!!! It's all working again. I didn't have to do anything (same browser session, no router reboot etc )

1 | 2 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

N4L helping TAKA Trust bridge the digital divide for Lower Hutt students
Posted 18-Jun-2018 13:08


Winners Announced for 2018 CIO Awards
Posted 18-Jun-2018 13:03


Logitech Rally sets new standard for USB-connected video conference cameras
Posted 18-Jun-2018 09:27


Russell Stanners steps down as Vodafone NZ CEO
Posted 12-Jun-2018 09:13


Intergen recognised as 2018 Microsoft Country Partner of the Year for New Zealand
Posted 12-Jun-2018 08:00


Finalists Announced For Microsoft NZ Partner Awards
Posted 6-Jun-2018 15:12


Vocus Group and Vodafone announce joint venture to accelerate fibre innovation
Posted 5-Jun-2018 10:52


Kogan.com to launch Kogan Mobile in New Zealand
Posted 4-Jun-2018 14:34


Enable doubles fibre broadband speeds for its most popular wholesale service in Christchurch
Posted 2-Jun-2018 20:07


All or Nothing: New Zealand All Blacks arrives on Amazon Prime Video
Posted 2-Jun-2018 16:21


Innovation Grant, High Tech Awards and new USA office for Kiwi tech company SwipedOn
Posted 1-Jun-2018 20:54


Commerce Commission warns Apple for misleading consumers about their rights
Posted 30-May-2018 13:15


IBM leads Call for Code to use cloud, data, AI, blockchain for natural disaster relief
Posted 25-May-2018 14:12


New FUJIFILM X-T100 aims to do better job than smartphones
Posted 24-May-2018 20:17


Stuff takes 100% ownership of Stuff Fibre
Posted 24-May-2018 19:41



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.