Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 
1 post

Wannabe Geek


  # 963551 8-Jan-2014 21:15
Send private message

We've just moved onto Telecom UFB and have exactly the same problem - especially with overseas sites, they sometimes (surprisingly often) don't load first time... clicking on 'try again' (Firefox) usually resolves it.  Some sites seem to be always good, others less so.  Hard to predict.

I've just logged a call with Telecom to see what they can do.

Wonder if this is a more widespread / common problem?

... Russ

6615 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2293
Inactive user


  # 963615 8-Jan-2014 23:35
Send private message

rcooke: We've just moved onto Telecom UFB and have exactly the same problem - especially with overseas sites, they sometimes (surprisingly often) don't load first time... clicking on 'try again' (Firefox) usually resolves it.  Some sites seem to be always good, others less so.  Hard to predict.

I've just logged a call with Telecom to see what they can do.

Wonder if this is a more widespread / common problem?

... Russ


He i believe is on the Corporate TCL network in wellington CBD. Not UFB project. 
I have tested at work on Fibre there, Test bench with ADSL and another UFB connection all with Vodafone (Not TCL).


 
 
 
 


654 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 159


  # 963643 9-Jan-2014 00:22
Send private message

TimA:
rcooke: We've just moved onto Telecom UFB and have exactly the same problem - especially with overseas sites, they sometimes (surprisingly often) don't load first time... clicking on 'try again' (Firefox) usually resolves it.  Some sites seem to be always good, others less so.  Hard to predict.

I've just logged a call with Telecom to see what they can do.

Wonder if this is a more widespread / common problem?

... Russ


He i believe is on the Corporate TCL network in wellington CBD. Not UFB project. 
I have tested at work on Fibre there, Test bench with ADSL and another UFB connection all with Vodafone (Not TCL).



In the OP he says he's in Pitt Street, Auckland CBD.

6615 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2293
Inactive user


  # 963646 9-Jan-2014 01:12
Send private message

MaxLV:
TimA:
rcooke: We've just moved onto Telecom UFB and have exactly the same problem - especially with overseas sites, they sometimes (surprisingly often) don't load first time... clicking on 'try again' (Firefox) usually resolves it.  Some sites seem to be always good, others less so.  Hard to predict.

I've just logged a call with Telecom to see what they can do.

Wonder if this is a more widespread / common problem?

... Russ


He i believe is on the Corporate TCL network in wellington CBD. Not UFB project. 
I have tested at work on Fibre there, Test bench with ADSL and another UFB connection all with Vodafone (Not TCL).



In the OP he says he's in Pitt Street, Auckland CBD.

LOL!!

"Vodafone fibre installed at our new office on Pitt Street in Auckland City"
Haha, Thought he was in wellington for some reason.


457 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 28

Trusted

  # 963760 9-Jan-2014 11:14
Send private message

If it was ok on ADSL and then when on Fiber it started doing this it sounds like a minor MTU issue...
Somewhere the MTU is possibly less than 1560..... Although it would be impossible to tell without looking at the build and geekzone don't have that access.... hehehe

You should not need to change the DNS servers on the router as its only a DNS Relay to your ISP assigned DNS Servers.... I'm going to assume is what you have mentioned above. Just changed the DNS servers on one PC and try again....

I tend to not use ISP Recursive DNS servers as they often are slow for some reason I never had any problems with DNS since I started doing it myself....

Got a *nix box install Bind and setup a internal Recursive DNS...




---------------------------------------------------------------
Nebukadnessar




18 posts

Geek


  # 963763 9-Jan-2014 11:19
Send private message

Cheers for that. I'm pretty convinced it's not a DNS issue for two reasons: NSLOOKUPS work fine. And browsing using IP addresses has the same delay as typing the URL. NZ websites seem to be perfectly ok too.

I've lodged a ticket with VF which will be taken to Tier 2 (whatever that means). I'm just in the process of sending them some TRACERT results now.



18 posts

Geek


  # 969738 19-Jan-2014 20:19
Send private message

So just to let everyone know.

Over a week after I filed the ticket, the Guy at Vodafone Who Knows How To Fix Stuff phoned me, and after asking a few questions that I'd already answered before, makes some change at their end while I'm on the line and hey presto everything is fixed. It literally took him less than a minute.

Glad to finally have it resolved anyway!

Thanks again for your help everyone.

L

1 | 2 | 3 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

WLG-X festival to celebrate creativity and innovation
Posted 22-May-2019 17:53


HPE to acquire supercomputing leader Cray
Posted 20-May-2019 11:07


Techweek starting around NZ today
Posted 20-May-2019 09:52


Porirua City Council first to adopt new council software solution Datascape
Posted 15-May-2019 12:00


New survey provides insight into schools' technology challenges and plans
Posted 15-May-2019 09:30


Apple Music now available on Alexa devices in Australia and New Zealand
Posted 15-May-2019 09:11


Make a stand against cyberbullying this Pink Shirt Day
Posted 14-May-2019 20:23


Samsung first TV manufacturer to launch the Apple TV App and Airplay 2
Posted 14-May-2019 20:11


Vodafone New Zealand sold
Posted 14-May-2019 07:25


Kordia boosts cloud performance with locally-hosted Microsoft Azure ExpressRoute
Posted 8-May-2019 10:25


Microsoft Azure ExpressRoute in New Zealand opens up faster, more secure internet for Kiwi businesses
Posted 8-May-2019 09:39


Vocus Communications to deliver Microsoft Azure Cloud Solutions through Azure ExpressRoute
Posted 8-May-2019 09:25


Independent NZ feature film #statusPending to premiere during WLG-X
Posted 6-May-2019 22:13


The ultimate dog photoshoot with Nokia 9 PureView #ForgottenDogsofInstagram
Posted 6-May-2019 09:41


Nokia 9 PureView available in New Zealand
Posted 6-May-2019 09:06



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.