Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 
3594 posts

Uber Geek

Trusted
WorldxChange

  # 105315 17-Jan-2008 05:54
Send private message

When was the last time, you restarted the device a few changes were made yesterday, it takes a couple of days for the devices to pick up their configs if they are not restarted, the Dail plans should be "A-OK" running it fine here on Gizmo Project on the second line, you do not get dial tone on the VOIP gateways though, when you dial 1# you dial the number you want straight away and press hash.

PM your MAC address or VFX Number and I will triple check your config.


I will also add an External Dial Tone to the gateways, however be aware that this dosn't mean the Gateway will be registered,




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

294 posts

Ultimate Geek


  # 105337 17-Jan-2008 10:13
Send private message

Thanks, I've PMed you my details.

Thanks also, for the "dial tone" and for helping me re-check.  I do understand it doesn't register though....  But hopefully, it'll help!  I've re-started my box last night, but still doesn't work.



 
 
 
 


3594 posts

Uber Geek

Trusted
WorldxChange

  # 105338 17-Jan-2008 10:14
Send private message

Restart it the next chance you get and see how that goes




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications



157 posts

Master Geek


  # 105343 17-Jan-2008 10:31
Send private message

jesseycy: Shash, can you verify, for yourself, can you still use your "Gateway 1", after your device has been provisioned with VFX (and hence locking out the settings for Line 1).....

I'm still going nowhere at all!  It's giving me a headache, and I still can't figure out WHY I can't get any calls through at all, through my gateway 1! 


Yea, same on my side Jesseyc; the Gateway1 worked for me before the VFX provisioning, it never got a dial tone after the provisioning of VFX, I think its something to do with the WXC's dial plans... needs looking at it again as Phil said here. The thing is 1# trying to do something if not you will get the WCX's ''incorrect number'' voice message, which you get when you do 2# or 3#. I pretty much every day I try this 1#, changing setting on SPA changing my firewall etc.

The SPA is pretty much locked so I cannot see the status of Gw1 whether its connecting or not.. Triesd refreshing the SPA's web console page no luck. 

I have tried so far 2talk and voipstunt.com, with no luck. I thing WXC should look into this I'm also worried these changes will do something to Gw0. It’s good to have Gw1 working. 


Cheers



 

3594 posts

Uber Geek

Trusted
WorldxChange

  # 105345 17-Jan-2008 10:34
Send private message

Have you restarted your box this morning after 9.00am , as I put in a pevious post I would enable Dial tones on gw1 for you, as long as you understand that this means that that sip account is not a registered account.




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications



157 posts

Master Geek


  # 105346 17-Jan-2008 10:37
Send private message

Cheers Phil, I will try restarting tonight.



157 posts

Master Geek


# 105416 17-Jan-2008 17:40
Send private message

BINGO! I've made my first call via Gw1. Yes there is dial tone on Gw1.
Thanks Phil, Family is back after a month long overseas Holiday this weekend...... got to tidy up all cables and my VOIP lab which my lounge!!


 
 
 
 


3594 posts

Uber Geek

Trusted
WorldxChange

  # 105417 17-Jan-2008 17:58
Send private message

Good to hear, we needed to tidy up some of these configs on the 3102 as I said so we will see how jesseycy gets on as well.

Yep my wife can relate to that, she could tell you some stories about labs in the lounge and the dinning table  Innocent




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

294 posts

Ultimate Geek


  # 105462 17-Jan-2008 22:32
Send private message

And it went GREAT!!!!!!!

Calling away with VFX for all NZ and overseas calls, and just my other number on Gateway 1 for outbound calling....

Very very happy and satisfied customer here.....  :)  Thanks!!!!  Finally I can tidy up my dining table too!

294 posts

Ultimate Geek


  # 107658 30-Jan-2008 23:06
Send private message

Just a brief, minor question here... 

To:  Shash, Maverick, others who can help.... 

My Gateways on my SPA3102 has been running flawlessly (thanks again for everyone's, esp Maverick's help!)....  But every 24hours or so, the settings for them "disappear"...  And I would have to poke in my computer's LAN cable into the box again, and set it up, and save.....

Anyone know why?  Might it be because of Xnet's settings, that "other additional settings" are cleared every so often???  Thanks!

3594 posts

Uber Geek

Trusted
WorldxChange

  # 107673 31-Jan-2008 07:16
Send private message

Possibly you would need to tell us what settings are being changed, and we can take a look,

I am away for the next few days at the Sevens and will not have access to take a look, if you log a fault with the helpdesk and tell them your settings on the 3102 are getting overwritten every 24 hours or so, then the guys can take a look, please let us know what settings as well you thing are getting changed back. Make sure you get a Fault Ticket number Wink




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications



157 posts

Master Geek


  # 107681 31-Jan-2008 08:07
Send private message

Jesseycy, I have no issues with SPA3102, running well, I have static IP on my SPA and using one internal DNS, one external DNS (202.27.158.40). I have also specified Domain (Name) in the settings. Router status says its up for the past 7 Days and 14 hrs.

Only the difference might me I'm using TCNZ broadband on this line,(as you can tell from the Secondary DNS)

My other line will be ready (SPA2102 + dual line) with WXC's naked dsl sometimes this week, will monitor this.

Cheers


1 | 2 | 3 | 4 | 5 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51


Facebook Portal to land in New Zealand
Posted 19-Sep-2019 18:35


Amazon Studios announces New Zealand as location for its upcoming series based on The Lord of the Rings
Posted 18-Sep-2019 17:24


The Warehouse chooses Elasticsearch service
Posted 18-Sep-2019 13:55


Voyager upgrades core network to 100Gbit
Posted 18-Sep-2019 13:52



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.