Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


4 posts

Wannabe Geek


Topic # 202114 17-Sep-2016 18:17
Send private message

Hi there,

 

 

 

I've just gone onto UFB but now having a issue, I may be missing something silly but devices on wifi cant connect to Ethernet connected devices, cant even ping them but can if I plug the laptop in via Ethernet, any ideas? surely they should be able to talk to each other


Create new topic
548 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 131

Subscriber

  Reply # 1632296 17-Sep-2016 18:34
Send private message

     

  1. Ensure "Enable AP isolation" is unticked on HG659 web interface > Home Network > WLAN Settings > Advanced Settings
  2. Ensure you're not connected to the "Guest (wifi) Network" and that it is disabled or has a different SSID to your primary network: HG659 > Home Network > WLAN Settings > Guest Network
  3. Ensure Windows devices have the network set as "Home" or "Work" as opposed to "Public" in Network and Sharing Center.



4 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1635668 19-Sep-2016 08:02
Send private message

Hi,

 

 

 

Thanks for the reply, turns out it was the modem, worked out it wasn't giving out DHCP to anything on the LAN either, a reboot fixed it.

 

 

 

Cheers


Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.