Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
1 | 2 | 3 


10 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 2064910 30-Jul-2018 12:25
One person supports this post
Send private message

wratterus:

Wondering if there was any update on this? Any testing I can do to help narrow things down? Not affecting me but would be keen to get to the bottom of this. 



Unfortunately doesn't seem like there's anything else we can do, Vodafone staff have stopped replying to the issue on the community forums aswell. So far it seems like a QoS issue on the router. I suspect it has to do with the router deprioritising "gaming" to reserve badwidth for Vodafone TV, something that's being pushed heavily when upgrading to fibre, would explain the missing QoS toggle in the router settings too if Vodafone wants their online TV service to always run smooth.

Besides encrypting your traffic through a VPN or buying a 3rd party router there doesn't seem to be anything we can do.

41 posts

Geek
+1 received by user: 8


  Reply # 2067380 3-Aug-2018 11:25
Send private message

Upgrade to new firmware and let it restart.

 

Turn off ipv6

 

Then power it off for 1 minute and restart. This appears to work.

 

A restart or immediate re-power doesn't. It needs to stay off after for a while to clear.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
 


417 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 127


  Reply # 2067399 3-Aug-2018 11:52
Send private message

OK, just running on the HG659 for now, mate has ordered an EdgeRouter but I'll still try and give this a go and will let you know. 




10 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 2068416 5-Aug-2018 23:52
Send private message

wratterus:

 

OK, just running on the HG659 for now, mate has ordered an EdgeRouter but I'll still try and give this a go and will let you know. 

 

 

 

 

Is there any update on this? I still couldn't seem to get it working.


417 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 127


  Reply # 2068454 6-Aug-2018 09:09
Send private message

I've not had a chance to re-test it yet but am not holding my breath. 


30 posts

Geek
+1 received by user: 13

Trusted
Vodafone

  Reply # 2068891 6-Aug-2018 17:57
Send private message

For anyone having this issue with Port 80 Speeds (impacts Steam, Origin and Battle.net) after the firmware update and a 2 min power cycle, Feel free to PM me the S/N of the Ultrahub or account number so I can have a look. I have been able to replicate this issue and resolve this issue with a firmware upgrade and power cycle and would like to find out more info if this is still impacting some Routers.


1 | 2 | 3 
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.