Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




2 posts

Wannabe Geek


Topic # 24702 31-Jul-2008 12:00
Send private message

Ok, it's finally running.
2 issues I encountered.

1) Default gateway. Took me a while to realise that the machine was stuck on the wrong default gateway. Perhaps I plugged in the wrong gateway on setup (don't think so) or perhaps it was simply a default, however I was unable to change it using netconfig and had to edit /etc/sysconfig/network file to correct the gateway. netconfig would accept the inputs ok and everything else I put in there worked ok, just not the default gateway.

2) Once that was sorted, the trunk was shown as registered and I could call in just fine but not call out, I would constantly get all lines are busy (or words to that effect). I had used Tony's instructions to setup the box and when that didn't work I tried Joshp's instructions here
After finding zimbonz's thread here I deleted the account settings and used his approach. I edited the sip.conf file as per Joshp's instructions then followed Tony's instructions for using the trixbox UI to enter Josh's sip_additional.conf information under PEER Details for the VFX Trunk and viola.

A big thank you to Tony, Josh and zimbonz.




Create new topic
25693 posts

Uber Geek
+1 received by user: 5447

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Subscriber

  Reply # 152965 31-Jul-2008 12:06
Send private message

Tony's instructions should have worked fine, the only change that you may need to do (and I'm guessing Tony hasn't updated his page) was to change the order in the trunk settings and make sure the disallow= statement is before the allow= atatement.

The order didn't use to matter but for some reason it doesn't like working the other way around.



2 posts

Wannabe Geek


  Reply # 152983 31-Jul-2008 12:30
Send private message

Doh, yeah I forgot to mention. I did pick up on the disallow=all line early on in the piece.
Moving it did not appear to help. I had moved it prior to discovering the default gateway issue.

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Mobile market competition issues ComCom should watch
Posted 18-Dec-2017 10:52


New Zealand government to create digital advisory group
Posted 16-Dec-2017 08:47


Australia datum changes means whole country moving 1.8 metres north-east
Posted 16-Dec-2017 08:39


UAV Traffic Management Trial launching today in New Zealand
Posted 12-Dec-2017 16:06


UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.